שתף קטע נבחר

הטבות למשקיעים בדיור להשכרה לטווח ארוך

ניסיון נוסף של רשות המסים ורשות ני"ע להמריץ את מתחמי המגורים להשכרה לטווח ארוך: המס על הרווחים מהשכרת דירות לקרנות ירד לשיעור של 20%. כמו כן, לראשונה יזכו הקרנות בהרשאה לרכישת קרקע ובניית דירות להשכרה, בניגוד למצב היום בו הקרנות יכולות לרכוש דירות שנבנו ע"י קבלנים

רשות המסים ורשות ניירות ערך פרסמו הבוקר (א') תזכיר חוק חדש שכולל צעדים שנועדו לעודד את הקמתן של קרנות הון להשקעה בדיור להשכרה לטווח ארוך. בין היתר, יזכו הקרנות בהקלות מס ובהקלות בהיקף המינוף ורמת הריכוזיות בבעלות עליהן.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן :

כבר לא לווין: הכירו את ערי הביקוש החדשות

מחקר: איפה הכי כדאי להשקיע בנדל"ן?

כך נזהה אזור שאינו מתאים להשקעה בנדל"ן

 

ב-2006 הסדירה המדינה את פעילותן והקמתן של קרנות ריט (REIT - Real Estate Invesment Trust). מטרת ההסדרה הייתה לעודד פעילים בשוק ההון להשקיע בהקמת מתחמי מגורים להשכרה לטווח ארוך. זאת, על סמך הניסיון הבינלאומי המלמד כי קיומו של שוק השכרה כזה מגדיל את היצע הדירות להשכרה ומעניק לשוכרים וודאות גדולה יותר ואיכות חיים טובה יותר ומסייע בהקטנת הביקוש לרכישת דירות.

 

למרות זאת, מאז אותה שנה הוקמו רק שתי קרנות להשקעה בדיור להשכרה לטווח ארוך. במסגרת עבודת מטה נרחבת שהובילו רשות המסים, רשות ניירות ערך והמועצה הלאומית לכלכלה נמצא כי קיימים מספר חסמים מרכזיים שגורמים לכך שהקמת קרנות ריט אינה משתלמת. תזכיר החוק שפורסם היום נועד להתמודד עם החסמים הללו ולהציע צעדים נוספים לעידוד ההשקעה בתחום זה. 

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בין היתר נקבע בתזכיר כי המס על רווחי קרן מהשכרת דירות ומימוש נכסים ירד לשיעור של 20%, במקום 25% על מימוש נכסים ותשלום מס על רווחים משכירות בהתאם למסלולים השונים הנהוגים במס זה. כמו כן, נקבע כי קרנות אלו יוכלו לגייס חוב בשיעור של עד 80% מנכסיהן. בנוסף, קרנות יוכלו לראשונה לרכוש קרקע ולבנות דירות להשכרה ולא רק לרכוש דירות שנבנו על ידי קבלנים ולהשכירן. רמת המינוף המקסימלית תעמוד על פי תזכיר החוק על 80% במקום 60% שנהוג כיום.

 

מס השבח על העברת נדל"ן יידחה

צעד נוסף הוא מתן אישור לבעל נדל"ן להקים קרן ולהעביר את הנכסים שבבעלותו לבעלות הקרן בתמורה להקצאת מניות. כל זאת, ללא תשלום מס שבח על העברת נדל"ן לבעלות הקרן. מס השבח ישולם רק לאחר מימוש המניות או מימוש נכסים בידי הקרן עצמה.

 

צעד זה נועד לספק תמריץ ליזמים המחזיקים בקרקעות או בדירות בבעלותם לייסד קרן להשכרה לטווח ארוך. בממשלה סבורים כי כיום יזמים נמנעים מצעד כזה בשל העובדה שהם יאלצו לשלם מס שבח בעת העברת הקרקעות או הדירות לבעלות הקרן.

 

מנהל רשות המסים, משה אשר, אמר בנוגע למסקנות כי "שחרור חסמים בהקמת הקרנות יאפשר לקרנות נוספות להיכנס לשוק, תוך שהן מאפשרות למשקי הבית השקעה עקיפה בשוק הנדל"ן המניב והדיור, בסיכון נמוך יותר". יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, אמר כי "לאחר שנים של קיפאון בענף קרנות הריט, תזכיר החוק יסלול את הדרך להקמת קרנות נוספות. המשקיעים ושוק ההון הישראלי יצאו נשכרים מכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים