שתף קטע נבחר

עדשות מגע מולטיפוקליות: מתי זה נחוץ - ואיך מתאימים?

באיזה גיל מתעורר הצורך להרכבת עדשות מגע מולטי פוקליות, מה היתרון שלהן על פני עדשות מגע אחרות איך מתבצע האבחון ומה הכי חשוב לדעת?

עדשות מגע מולטיפוקל הן פתרון אידיאלי למי שראייתו מתחילה להידרדר. עדשות המגע נותנות מענה מושלם לאנשים שזקוקים לפתרון לקריאה וגם לראייה מרחוק. איוון הר, אופטומטריסט מוסמך, מסביר למה עדשות מגע מולטיפוקליות חשובות עבורנו.

 

לדבריו, בגיל 42, מתחילה הידרדרות בראייה מקרוב. מדובר בתופעה הנקראת פרסביופיה - הידועה בעברית כזוקן ראייה. היא נובעת מירידה בגמישות העדשה שבעין. תהליך זה המתחיל בגיל הנעורים, מתקדם בהדרגה עד שהוא מגיע לשיאו, כאמור בגיל 42 וההידרדרות ממשיכה עד שבגיל 65 מתייצבת, ככל הנראה.

 

עוד כתבות בערוץ בריאות העין

העיניים אדומות? מהן הסיבות - ואיך תטפלו

עין יבשה: האם התופעה מחמירה בנשים בגיל המעבר?

גם לגברים: מסגרות אופנתיות למשקפיים

 

איך מאבחנים?

כשאנשים מתחילים לסבול מחוסר יכולת למקד את הראייה מקרוב, הם פונים לבדיקה אצל רופא עיניים או אופטומטריסט. קיימות אופציות רבות להתאמת עדשות המגע המולטיפוקליות. "יש אנשים שמסתגלים לעדשות המגע המולטיפוקליות מיד, יש כאלה שזקוקים לכמה שבועות, אך יש גם מעטים שאינם מסתגלים לעולם", הוא מסביר.

  

הפירוש של המילה מולטיפוקל הוא "רב מוקדי" - כך שעדשות מגע מולטיפוקליות הן למעשה עדשות בעלות מספר מוקדים. על פי נתונים מהעולם, רק 29 אחוזים מכלל האוכלוסיה שמרכיבה עדשות מגע – מרכיבים עדשות מגע מולטיפוקליות. השאר מרכיבים עדשות מגע שאינן כאלה.

 

ישנן שני סוגי עדשות מולטיפוקליות: רכות וקשות. היומיות והחודשיות הן רכות ואילו העדשות לטווח ארוך יותר הן קשות. בסוג כזה ניתן להשתמש אפילו במשך כשנתיים.

 

בגלל שעדשות המגע המולטיפוקליות מורכבות יותר מעדשות המגע האחרות, חשוב מאוד לרכוש אותן אצל אופטומטריסט מוסמך ומנוסה, אשר יבצע בדיקת ראייה מקיפה ויספק מענה הולם ופתרון להפרעת הראייה.

  

האם הן יעילות?

עדשת המגע המולטיפוקלית כוללת לרוב שלושה אזורים אופטיים, המאפשרים ראיה למרחקים שונים:

 

אזור מרכזי לראייה מקרוב

טבעת לראיה מטווח בינוני

טבעת חיצונית לראיה מטווח רחוק

 

בהתאמת עדשות מגע מולטיפוקל חשוב מאוד להתחשב בצרכיו ובעיסוקו של המשתמש. השאיפה בשדרוג עדשות מגע מולטיפוקל היא בהרחבת אזורי הראייה השונים וצמצום העיוותים ושמירה על סימטריה של עיוותים במבט לצדדים ובהתכנסות העיניים.

 

בזמן ההסתגלות יכולות להיות כמה תלונות המשותפות לאנשים רבים. מדובר באי יכולת לאזן את הראייה והיציבה בשל הרכבת עדשות המגע החדשות.

 

עדשות מגע מולטיפוקליות מהוות גם פתרון מעולה במיוחד בזמן ספורט, כושר, טיולים בסופי שבוע למי מאיתנו שמרכיב משקפי מולטיפוקל.

 

אם גם לכם קורים אחד מהסימנים הבאים, כדאי לגשת  לבדיקה מחודשת:

 

  • כפילות בקריאה.

כאבים ומאמץ בעיניים.

צמצום שדה הראייה לקריאה.

קושי בשימוש באזור הביניים, שנראה צר ולא ממוקד.

 

בכל מקרה, חשוב לדעת שגם אם אתם מרכיבים עדשות מגע ובהצלחה, המעבר לעדשות מגע מולטיפוקליות יכול להיות פשוט עבורכם.

 





פורסם לראשונה 01/04/2015 12:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להתאים את העדשות לבעיות הראייה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים