שתף קטע נבחר

רוצה לרזות אחרי לידה? תתחילי לאכול

הלידה הסתיימה בהצלחה, נולד תינוק מתוק במיוחד אבל הגוף לא חזר לעצמו. קבלי 8 עצות פשוטות שיעזרו לך לחזור לשגרה בריאה, ולהשיל את הקילוגרמים המעצבנים

כמעט כולן מכירות את התחושה הזאת שלאחר הלידה. נגמרו תשעה חודשים של בטן גדולה ויש תחושת כבדות מתמשכת, במיוחד בקרב אמהות בפעם הראשונה. פתאום אנחנו לא מבינות איך התינוק שלנו יצא לעולם והבטן שלנו עדיין גדולה, אנחנו עדיין בעודף משקל והגוף שלנו לא מזכיר בשום צורה את איך שהוא נראה לפני ההריון.

 

ואז יש תחושת תסכול וגעגועים ל"גוף שהיה לי פעם", שמצטרפים לתחושת עומס והצפה שגם ככה קיימת בשבועות הראשונים שלאחר הלידה. פתאום מתחיל הלחץ של "אני חייבת לרדת במשקל", "להיכנס לג'ינס של לפני ההריון", "אני צריכה להוריד את הבטן הזאת" ועוד ועוד.

 

עוד כתבות בנושא:

שירות חדש: אוכל לאמהות טריות - בחינם

מחקר: הנקה מפחיתה ב-50% הסיכון לדיכאון

יחד עם התינוק: לחזור לכושר אחרי הלידה

 

קודם כל חשוב לקחת אוויר. אמהות רבות מתחילות מהר מאד אחרי הלידה להשתמש במושג דיאטה, וקצת נוטות לשכוח שהגוף עבר טלטלה לא פשוטה וגם הוא צריך תקופת הסתגלות וזמן "לחזור לעצמו". זהו תהליך שלא קורה ביום, וחשוב לזכור שכאמא התזונה שלך משפיעה גם על התינוק שאת אחראית לו. זה כבר לא רק את.

 

התזונה שלך משפיעה על התינוק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התזונה שלך משפיעה על התינוק(צילום: shutterstock)

 

8 עצות שיעזרו לך לרזות בהצלחה לאחר הלידה:

 

1. אימוץ הדרגתי של הרגלי תזונה - המושג דיאטה הוא שגוי מיסודו כשמדובר בהורדה במשקל לאחר הלידה. זו טעות לקום חודש לאחר הלידה בבוקר ולהגיד "מהיום דיאטה". בשישה השבועות הראשונים לאחר הלידה הגוף עדיין בתהליך התאוששות. הדרך הנכונה כוללת אימוץ הדרגתי של הרגלי תזונה נכונים כבר בתקופה הראשונה שלאחר הלידה, ובניית תפריט עשיר אשר יש בו רכיבים חשובים לתפקוד הגוף, לצד המנעות ממזון שומני, מעובד ועתיר בקלוריות. זכרו שעל פי ההמלצות אמא מניקה צריכה לאכול כ-1,800 קלוריות ביום.

 

2. שתיית מים - כל החלטה על תפריט קיצוני תגרום לחולשה, כאבי ראש וסחרחורות, ומעל לכל תמנע מהתינוק רכיבים תזונתיים החיוניים להתפתחותו התקינה. בנוסף, הקפידי לשתות הרבה מים, 8-12 כוסות ביום, ואם את מניקה רצוי לצמצם כמה שיותר שתיית קפה ולהימנע מאלכוהול. שתייה מרובה של מים תעזור לך מאד בהשלת משקל עודף מההריון.

 

3. לא לשכוח לאכול - בשבועות הראשונים לאחר הלידה אין שגרת יום מסודרת. דווקא בתקופה זו חשוב לעשות מאמץ ולייצר שגרה תזונתית, המורכבת משלוש ארוחות עשירות ומזינות ביום ואכילת ירקות ופירות בין הארוחות, או לחילופין 5-6 ארוחות קטנות יותר. זה לא פשוט אבל זם גם יעזור לך לוודא שהתינוק שלך מקבל את כל צרכיו וגם יקל עליך בתהליך של אימוץ סדר יום תזונתי. אסור שתהיי במצב שפתאום תקלטי בשש בערב שלא הכנסת כלום לפה מהבוקר. כמו-כן,  השתדלי להימנע מדברים לא בריאים. במידה ואת מרגישה שאת לא יכולה לוותר על הנשונים תשקלי לחתוך ירקות למקלות, 2-3 פירות ביום ואגוזים למיניהם.

 

4. תפריט צבעוני - אם בהריון הקפדת יותר או פחות על התזונה, והרשית לעצמך לנשנש בלי סוף, עכשיו חשוב יותר מאי פעם שתדאגי לתזונה שלך ושל התינוק שלך. חשוב לבנות תפריט בריא ומאוזן, הכולל את כל אבות המזון, מגוון וצבעוני (לכל צבע תרומה תזונתית אחרת). אל תתביישי לבקש עזרה מהקרובים לך בהכנת האוכל או לקנות אוכל מוכן ממקום שאת מכירה וסומכת עליו.

 

5. ויטמינים - כדאי לוודא כי אין לך חסכים כאלו ואחרים כתוצאה מההריון והלידה. הלידה הינה חוויה לא קלה עבור הגוף והוא צריך להתחזק שוב. חשוב לעשות בדיקות דם אחרי הלידה ולראות שאין לך חוסרים, כגון ברזל, ויטמינים וסידן. הקפידי על המשך לקיחת תוסף ברזל, שמומלץ מאד בתקופה הראשונה לאחר הלידה. חשוב לאכול מזונות עשירים בחלבונים ובברזל, כגון: בשר בקר רזה ובשר הודו אדום, קטניות לסוגיהן, טחינה ומיני אגוזים.

 

סידן חשוב להתפתחות גופו של התינוק וחיזוק עצמותיו, ולחיזוק גופך לאחר הלידה. מה גם שהסידן שבתזונתך עובר בחלקו לחלב שלך, ולכן חשוב שלא ייוצרו חסכים. כאשר כיום ניתן למצוא על המדף מוצרי חלב מועשרים בסידן. כדאי לאכול גם יוגורטים מועשרים בפרו-ביוטיקה, אלו יסיייעו בשגשוג חיידקים ידידותיים אשר יתרמו לחיזוק מערכת החיסון ומערכת העיכול.

 

6. אכילת דגים - כדאי לגוון מדי פעם את התפריט באכילת דגים או טונה בהירה. דגים עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3, התורמים להתפתחות המוח ומערכת העצבים של התינוק.

 

7. עידוד חילוף החומרים - לא מעט נשים סובלות אחרי לידה מעצירויות ומטחורים. מומלץ לצרוך מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, להוסיף כף שמן זית שמקלה על היציאות ולהרבות באכילת פירות וירקות. כמו כן, פירות יבשים מסייעים גם הם במצבים אלו. יש לכך חשיבות בהסדרת היציאות ועידוד חילוף חומרים בריא, שלעיתים מתשנה לאחר הלידה.

 

8. פעילות גופנית - פני זמן לפעילות גופנית, אך מתונה, שמאד תסייע בירידה במשקל ועיצוב הגוף. צאי לטיולים רגליים כשהתינוק בעגלה ואת צועדת בקצב. אפשר לצרף חברה או לעשות זאת כקבוצת אמהות.

 

אפשרות אחרת היא להירשם לחוג, בזמן שהבן זוג, הורה, חברה או בייסיסיטר ישמרו על הקטן – זה בסדר את תקדישי שעתיים בשבוע לעצמך. בחודש הראשון שלאחר הלידה מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת ולחזור בהדרגה לפעילות באופן שגרתי.

 

 

 

רונית דוייב, מנהלת מדעית אבוט, יצרנית סימילאק




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הגוף צריך תקופת הסתגלות למצב החדש
צילום: shutterstock
מומלצים