שתף קטע נבחר

שרי אריסון מוכרת את הפנטהאוז שלה בת"א

על הפנטהאוז במגדל השופטים בת"א, בשטח של ‭1,000‬ מ"ר, שילמה אריסון 56 מיליון שקל לפני 5 שנים. כעת היא מציעה אותו למכירה ב-150 מיליון שקל

רוצים להרגיש כמו שרי אריסון? בעלת השליטה בבנק הפועלים מציעה למכירה את דירת הפנטהאוז שלה במגדל השופטים בתל-אביב. המחיר המבוקש: 150 מיליון שקל. אריסון מחזיקה גם באחוזה במושב בני ציון שאותה הציעה בעבר למכירה ‭25-ב‬ מיליון דולר.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן של ynet:

 

לפני 9 שנים קנתה אריסון את הנכס במחיר הגבוה ביותר ששולם על דירה בישראל: 56 מיליון שקל, אולם מאז המחיר כמעט שילש את עצמו. היתרון של המגדל הזה, בבעלות חברת גינדי החזקות, הוא מיעוט הדירות שבו - רק 37 דירות על פני 31 קומות. אחד הדיירים המפורסמים במגדל הוא השר לשעבר אהוד ברק, שמשלם שכירות משוערת של ‭35-כ‬ אלף שקל בחודש.

 

אריסון מחזיקה את הדירה היקרה ביותר בבניין - דירת טריפלקס בשטח של יותר ‭1,000-מ‬ מ"ר בראש המגדל בן 31 הקומות. לדירה בריכה חצי אולימפית על הגג הפתוח הצופה למגדלי עזריאלי.

מגדל השופטים בתל-אביב (צילום: Street View on Google Maps) (צילום: Street View on Google Maps)
מגדל השופטים בתל-אביב(צילום: Street View on Google Maps)

קיבלה בהתחלה דירת מעטפת

באפריל 2010 היא קיבלה לידיה דירת "מעטפת" בלבד, ובדצמבר 2012 הגישה ערר על החלטת מינהל מיסוי מקרקעין בדבר גובה מס הרכישה שעליה לשלם בעבור רכישת הפנטהאוז. בערר קבלה אריסון על כך שהשומה שנקבעה לה על ידי המינהל גבוהה מדי, מאחר שהיא מתבססת על התמורה שנקבעה עבור הפנטהאוז בהסכם הרכישה עם חברת גינדי החזקות, שעמדה על כ-56.7 מיליון שקלים.

 

לטענת אריסון בערר, התמורה שהעבירה בפועל לגינדי החזקות הייתה נמוכה יותר ועמדה על ‭51.5-כ‬ מיליון שקלים, בהתאם להסכם מאוחר יותר ביניהן. זאת לאור העובדה שגינדי החזקות העבירה לאריסון את החזקה בדירה באיחור של שנתיים כמעט, וכשהדירה במצב של מעטפת בלבד. מסיבה זו, כאמור, הופחת סכום המכירה ונחתם חוזה חדש.

 

שבוע לאחר הגשת הערר חזרה בה אריסון והחליטה למשוך אותו. "לאחר בחינת מכלול השיקולים, למרות תשלום המס ביתר ובחינת הזכויות והחובות כאזרחית במדינת ישראל, החליטה העוררת למשוך את הערר‭,"‬ נימקה.

 

מתכתובת בין עורכי דינה לרשויות המס עולה שאריסון נאלצה לדאוג להשלים בעצמה את הבנייה, בעלויות שהסתכמו ‭5.6-ב‬ מיליון שקלים לפני מע"מ. בין השאר, היא נאלצה לבנות את הבריכה בעלות שהוערכה בעתירה ‭1.2-ב‬ מיליון שקלים. עלויות מיזוג האוויר הוערכו ‭1.5-ב‬ מיליון שקלים, עלויות הצביעה ‭800-ב‬ אלף שקל והשלמות הבנייה והחשמל ‭1.2-ב‬ מיליון שקלים. תוספות הריצוף הוערכו ‭400-ב‬ אלף שקל ולהתקנת המעליות נדרשו 256 אלף שקל.

 

מקבוצת אריסון לא התקבלה תגובה.

 

הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים