שתף קטע נבחר

קפה מולינארי מגיע לחנויות הנוחות בישראל

הקפה של מפעל מולינארי, המיוצר זה עשרות שנים בעיר מודנה שבצפון איטליה, מגיע לחנויות של סונול So Good. הטעם: תערובת "פלטינו", בעלת המתיקות הבינונית, שנמצאה מתאימה לטעם של הקהל הישראלי

בלב מודנה שבצפון איטליה, עיר הידועה בעיקר כבירת חומץ הבלסמי העולמית, ממוקם מפעל קפה שמייצא שילוב של חדשנות ומסורת ארוכת-שנים ל-65 מדינות ברחבי העולם. פולי הקפה במפעל "מולינארי" מגיעים מיבשות וממדינות שונות, אולם בתום תהליך הקליטה והקלייה הם מניבים טעם מדויק ועקבי בכל אחת מעשרות תרכובות הקפה השונות.

 

לכתבות נוספות בערוץ הצרכנות

 

משפחת מולינארי, לימים מייסדי המפעל, נכנסו לעסקי המזון כבר במאה ה-19. בהתאם לטרנד הקפה שסחף את איטליה בתחילה המאה שעברה, פתחה המשפחה בשנת 1911 "בר טעימות קפה" במרכז מודנה.

מפעל מולינארי ()
מפעל מולינארי

העיר מודנה באיטליה ()
העיר מודנה באיטליה
 

כ-30 שנה לאחר מכן החליט ג'וזפה מולינארי, יחד עם בניו אלברטו ואמיליו, להתמקד בייצור קפה בלבד, והחל לקלות קפה בכמות מסחרית. עם השנים והגידול בביקוש עברה החברה לייצר במפעל גדול בעיר. הבעלים הנוכחי הוא דור שישי למייסד החברה, וגם אביו, בשנות ה-80 לחייו, עדיין שותף פעיל בהנהלת ותפעול החברה. 

 

"חמצן הוא אויבו הגדול של הקפה"

פולי הקפה מיובאים למפעל האיטלקי מאזורים טרופיים בכדור הארץ, "רבים מהם באזור קו המשווה" בהם יש אקלים אידאלי לגידול פולים, מספר נילדו בנוצי, מנהל הייצוא של מולינארי. הפולים מתחלקים לשני סוגים – ערביקה ורובוסטה.

 

מקורם של פולי ערביקה בעיקר במזרח אפריקה ובחצי האי ערב. קפה רובוסטה מגיע בעיקר ממערב אפריקה, מדרום אמריקה ומאזורים טרופיים באסיה. ערביקה נחשב למין שממנו ניתן להכין קפה משובח יותר מאשר קפה רובוסטה – הוא מכיל פחות קפאין, מתאפיין בטעמים מתוקים יותר ומרירות עדינה, ונמצא באזורים גבוהים וקשים לגידול, ובשל כך מחירו גבוה יותר. פולי רובוסטה הם בעלי רמת קפאין גבוהה יותר וטעמם מריר הרבה יותר. הפולים גדלים בתנאי אקלים פחות ייחודיים מאשר פולי הערביקה.

 

הזנים השונים מעורבבים לכדי עשרות טעמים וסוגים שונים במפעל מולינארי. "המעקב אחר כל שלב בתהליך מתועד ומדויק, החל מבחינת פולי הקפה הגולמיים שמגיעים מהארצות השונות ועד לאריזתם הסופית ושמירה על טריותם", מספר בנוצי. "המפעל יכול להתחקות אחר כל שלב, ולו הזעיר ביותר, בתהליך יצירת התערובת הסופית, כך שהטעמים נשארים נאמנים לסוגם ולתערובת שלהם לאורך שנים. תהליך המעקב כה מפורט שהמפעל אף יכול לדעת בדיוק מאיזו חלקה של החקלאי הגיעו הפולים".

 

בסוף התהליך נארזים ונשמרים הפולים באריזה הרמטית – שכן "חמצן הוא אויבו הגדול ביותר של הקפה", מסביר בנוצי, שאחראי בין היתר על הפיקוח על טריות המוצר עד ההגעה ללקוחות השונים ברחבי העולם. 

 

מוצרי הקפה של מולינארי מגיעים בתבניות שונות המשרתות את הצרכים השונים של הלקוחות – בין אם מדובר בבתי קפה או מקומות המגישים קפה ובין אם מדובר בלקוח הרוכש את קפה לשימושו האישי בביתו. החברה מספקת פולים למכונות קפה מקצועיות לצד קפסולות אישיות, קפה טחון המותאם למקינטות ופרקולטורים (שני כלים שונים להכנת קפה ביתי), ופודי קפה.

 

הפרש של 35% במחיר 

לאחר שנים שבהן חיפשה החברה דרכים לחדור לשוק הקפה הישראלי, פתחה מולינארי בשיתוף פעולה עם יבואנית הקפה הישראלית "אווא", ובימים אלו ניתן ליהנות מהקפה האיטלקי בחנויות הנוחות של סונול So Good - גם בהגשה במקום וגם ברכישת קפסולות לבית. 

 

הצרכנים יכולים לשתות את הקפה שנטחן במקום עם ההזמנה כך שהטריות נשמרת באופן המרבי. הקפה שמוגש בחנויות הוא תערובת "פלטינו", 60% ערביקה ו-40% רובוסטה, בעלת המתיקות הבינונית, שנמצאה מתאימה לטעם של הקהל הישראלי. מדובר בתערובת מסדרת הבר של החברה שמטרתו מזיגה בבתי קפה ומותאמת גם לקפה הפוך וגם לאספרסו.

קפה מולינארי בחנויות הנוחות סונול So Good ()
קפה מולינארי בחנויות הנוחות סונול So Good

במקביל לטחינת קפה "פלטינו" יימכרו בחנויות So Good גם קפסולות של מולינארי, והחנויות יציעו מארזים של 10 יחידות במחיר של 14.90 שקלים. הקפסולות מותאמות למכונות של חברת נספרסו, שכרגע מחזיקה ב-80% מנתח השוק של המכונות הביתיות בישראל. חברת נספרסו עצמה מוכרת קפסולות במחיר של לפחות 22.40 שקלים – הפרש של כ-35%.

 

בשלב זה נמכרות הקפסולות בכמה סניפים נבחרים, ובתקופה הקרובה יורחב השיווק לכלל חנויות הרשת. הקפסולות מגיעות בשני טעמים – אורו (70% ערביקה ו-30% רובוסטה) ורוסו (50% ערביקה ו-50% רובוסטה), עדין יותר וחזק יותר בהתאמה. בהמשך מתכננת החברה להוסיף לחנויות טעמי קפסולות נוספים.

 

חנויות הנוחות של סונול מגישות למעלה מ-200 אלף כוסות קפה מדי חודש, כולן כעת תערובת של קפה מולינארי האיטלקי. באופן לא מפתיע, קפה הפוך הוא השתייה החמה הנמכרת ביותר בחנויות הישראליות - 55% מסך כל המכירות, למרות שבאיטליה זה אחרת. מנהל הייצוא של מולינארי, בנוצי, מדגיש: "באיטליה אין כזה דבר לשתות קפוצ'ינו אחרי עשר בבוקר". עד שהחיך הישראלי ילמד לשתות כמו האיטלקים, הוא יכול בינתיים להסתפק בטעם האיטלקי.

 

הכותבת ביקרה במפעל מולינארי באיטליה כאורחת של חברת סונול

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים