שתף קטע נבחר

ניתן לערוך חופה בלי להתכסות בהינומה?

שאלה:

 

האם ניתן לערוך את טקס החופה מבלי להתכסות בהינומה?

 

 

<< לכל השו"תים במדור החדשו"ת >>

 

תשובה:

 

במסכת כתובות מבואר כי כיסוי ההינומה היה נהוג דווקא לאישה בתולה (רווקה), ומשמעות ההבדל בינה לבין נישואין שניים באותו הקשר הוא כלכלי. כלומר קיימת התחייבות כלכלית שונה בכתובה בין אישה בתולה ובין אישה הנישאת בנישואין שניים (גרושה או אלמנה). הדבר איננו נוגע לכלל החיובים של הבעל כלפי אשתו, אלא לאספקט מאוד מסוים בהתחייבות הכלכלית של האיש כלפי אשתו.

 

מנהג זה של כיסוי ההינומה ביטא בעבר עניינים שונים במהות הנישואין המיוחדים דווקא לראשוניות של

הנישואין. יש פוסקים שרואים בהינומה מרכיב משמעותי של ההתקשרות בין החתן והכלה במהלך החופה, שבה החתן לוקח אחריות על חיי הנישואין ובקשר עם כלתו. לכן, יש מקפידים שהעדים של הקידושין יראו גם את פריסת ההינומה.

 

סיבה נוספת לפריסת ההינומה מבוארת בפוסקים, כדי לטשטש במעט את מראה הטבעת בפני הכלה, על מנת להבהיר לכלה בפני העדים שהשווי של הטבעת לא משחק תפקיד במוכנות שלה להינשא. מכל מקום, מכיוון שפעולה זו נזכרת בפוסקים כמנהג בנישואי רווקה, אין לבטלה.

 

לסיכום: יש צורך לשים הינומה במהלך החופה בנישואין ראשונים, אין חובה לשים הינומה בנישואין שניים. ברכה והצלחה (משיב: הרב ירון דוראני).

 

  • לבירורים ושאלות אפשר לפנות למענה הטלפוני של צהר בענייני בהלכה. ימים א'-ה', בין השעות 19:00-23:00, בטלפון 1-800-200-377.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
רווקה? צריכה הינומה
צילום: Shutterstock
מומלצים