שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בשלט רחוק: הבית ששופץ לזוג החי בהולנד
    משפחה שגרה בבית ברעננה נאלצה לטוס לחו"ל לנסיעת עבודה. רגע לפני שחזרה ארצה, ביקשה לעצב את הבית מחדש - בהתכתבות. צפו בתמונות

    זוג הורים ושלושת ילדיהם (בת 13, בן 10 ובן 6) ביקשו לשפץ מחדש בית דו-משפחתי שקט ברעננה הפונה לפארק ירוק, שבו התגוררו במשך שנים. בני הזוג רכשו את הבית, ששטחו 230 מ"ר על מגרש בשטח של 300 מ"ר, לפני למעלה מעשור.

     

    טורים נוספים במדור עיצוב ותכנון הבית :

     

    בשלב מסוים עזבו אותו לרגל נסיעת עבודה להולנד שנמשכה שנתיים. הבית הושכר במשך תקופה זו, ולפני שחזרו החליטו לשפץ את הבית עוד בהיותם בהולנד - "בהתכתבות". כעת לאחר השיפוץ הם שבו אל הבית המחודש.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     

    החזון

    בני הזוג הכירו את הבית המקורי על מעלותיו וחסרונותיו. המעלות הבולטות הן המיקום הטוב של הבית, בקצה מדרחוב פנימי, המבטים הפתוחים כלפי החוץ והחצר המרווחת. השטח הבנוי הקיים העיד על פוטנציאל ואפשרויות לשינויים פנימיים. כמו כן, העובדה שמעבר לשתי הקומות ישנה גם עליית גג מרווחת עזרה להחליט על שיפוץ מסיבי של הנכס.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    עם זאת, החסרונות היו ידועים: הכניסה ללא מבואה מוגדרת, המטבח קטן וקיים חוסר סדר בארגון קומת הכניסה. הבית, שצריך היה לשרת משפחה צעירה עם ילדים קטנים ותינוק, הפך להיות בית למשפחה עם מתבגרים. ההחלטה שהתקבלה בעניין זה באה לידי ביטוי בשני אופנים: להשתמש בעליית הגג כקומה נפרדת עבור בני הזוג; ולהפוך את קומת החדרים לנעימה ומרווחת עבור הילדים, כך שתכיל חללים רבים משותפים.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     

    ההיכרות ותהליך העבודה

    לראשונה תכננו בית למשפחה שלא הכרנו, מבלי לפגוש את בני המשפחה קודם לכן. מה שמדהים מבחינתנו היה האמון הרב שנתנו בנו לאורך כל התהליך. הכל התחיל מאימייל שנשלח אלינו מהולנד, אשר בעקבותיו תיאמנו שיחה משותפת שבה התגבשה התמונה הבאה: בני הזוג מעוניינים בשירותי התכנון והעיצוב שלנו; העבודה תיעשה ללא פגישות פיזיות היות והם נמצאים בהולנד.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    במקום פגישות, ייערכו שיחות ועידה וביניהן תכתובת אימיילים להצגת התוכניות וההדמיות. צוין גם שלקראת סיום הפרויקט עתידים בני הזוג לשוב ארצה, ובהזדמנות זו ניתן יהיה לרכז מאמצים ולבחור אלמנטים שבחירתם אפשרית בשלב זה כגון פרקט, ריהוט ותאורה. רק בסוף הפרויקט הגיעו בני הזוג לארץ. השיפוץ נמשך כ-5 חודשים וקדמו לכך 3 חודשי עבודה על סקיצות, בחירות וטיפול בהצעות מחיר.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    נושא התקציב דרש התייחסות ופעולה בהתאם לאורך כל הדרך. ההחלטה העקרונית הייתה לבחור בתוכנית השינויים הנכונה והטובה עבור הדירה. הפשרות שנעשו על מנת שלא לחרוג, כללו את השארת החלונות הבלגיים הקיימים, בחירה בחלונות אלומיניום דמוי בלגי בקומת החדרים ושמירה על אחד מחדרי הרחצה המקוריים.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     

    העיצוב

    האתגר היה ליצור תחושה של בית חדש, למרות אילוצים תכנוניים שמקורם במבנה הקיים. הבית עבר שיפוץ חלקי לפני מספר שנים, וחלונות קומת הכניסה הוחלפו אז לחלונות בלגיים בגוון כחול כהה. הוחלט להשאיר את הפתחים כפי שהם בקומת הקרקע, ולייצר פתחים וחלונות אחרים במפלס החדרים ובעליית הגג. מבואת הכניסה הורחבה כדי ליצור סדר. מול דלת הכניסה יצרנו קיר מחופה בריקים המקבל את פני הבאים. על הקיר נשענת שידת כניסה מסוגננת.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    האתגר הבא היה מיקום מחדש של שירותי האורחים בחלל, מבלי שהדבר יפגע במרחב החדש של המטבח. העמוד הקונסטרוקטיבי ומיקומו של צינור הביוב דרשו התחשבות והקשו על העניין, אך בסופו של דבר הצלחנו לפתור את הבעיה בחלל ולמקם את השירותים באיזור הכניסה - מה שיצר במטבח מעין גומחה שבה מוקמו המקרר והמיקרוגל.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    במטבח הקפדנו על משטחי עבודה נוחים ומיקמנו תנור שהוא יחידת בישול בפני עצמה. לקיר הגובל בשירותים הצמדנו אי עבודה ואכילה, שמסביבו כסאות צבעוניים, כרזות ואקססוריז, המוסיפים נגיעה ססגונית למטבח הקלאסי. בין המטבח לפינת האוכל מיקמנו ארון כלים שתוחם את המטבח ומציג חזית נעימה מכיוון הכניסה.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    בחלל המרכזי נדרשנו למקם את הפסנתר המשפחתי ולהתחשב במיקום המקורי של הקמין. הסתרנו את גרם המדרגות הדומיננטי בקיר שעליו נקבע הפסנתר, ועל הקיר הדבקנו טפט עם טקסט בכתב מחובר שיוצר רקע גרפי עדין לפסנתר הלבן.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    הרצפה בכל הקומה ולמעשה בכל הבית חופתה בפרקט אלון מעושן בגמר שמן. ממול מוקמה פינת האוכל, שכמו פריטי ריהוט אחרים - נרכשה על ידי בני הזוג בהולנד, בתיאום איתנו. אזור פינת האוכל צר יחסית מכיון שהוא ממוקם לצד המדרגות. לכן בחרנו למקם על קיר פינת האוכל מראה מסוגננת שיוצרת הכפלה של החלל. בהמשך נפתח החלל לסלון המרווח.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    את הסלון בחרנו למתוח לכל רוחב הבית. מיקמנו את הטלוויזיה בצד הימני של החלל ואת הספה והכורסאות בצד השמאלי. אל החצר יוצאים היישר מהחלונות המקוריים של המבנה. בקומת החדרים בקשת הלקוחות הייתה ליצור "סלון ילדים" - חלל משותף בין החדרים שישמש אותם בפעילות היומיומית. את חדר השינה שהיה צמוד למרפסת  בחרנו לבטל וכך לפתוח את הפינה כולה למרפסת שפונה למזרח.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

    גם את מחיצות הגבס שהפרידו בין המדרגות לחלל הרסנו, ויצרנו מעקה ברזל אוורירי לניצול מירבי של תחושת הפתיחות והמרחב בקומה. משיקולי תקציב בחרנו שלא להוריד עמוד קונסטרוקטיבי במרכז החלל המשותף ולשלב אותו תכנונית ועיצובית, כך שהעמוד יצר סוג של הפרדה בין חלל הספריה ופינת העבודה לפינת המשפחה.

     (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)
     

    מחלל הילדים ממשיכים לעליית הגג המשמשת את ההורים. החלל מרווח אך לא גבוה ובמקור נקבעו חלונות משופעים בלבד. בחרנו ליצור חלון גדול בקצה החדר הפונה לגינה הגדולה שליד וממסגר תמונה רומנטית משהו של עץ ועליו הסגולים. מרפסת "הרצל" קטנה המאפשרת יציאה והצצה החוצה. את כל החללים הנמוכים ניצלנו לארונות אחסון. חדר הרחצה מנצל את החלל כך שארון הכיור ממוקם בחלקו הגבוה ביותר.

     

    גם בית ממכולות יכול להיות מעוצב - צפו בכתבה

     

    צילום: אסף מגל

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הכותבת היא אדריכלית שותפה במשרד הלל אדריכלות 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בשלט רחוק: הבית ששופץ לזוג החי בהולנד"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צימרים
    מומלצים