שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

קריית אונו: כ-1,600 דירות בפינוי-בינוי

התחדשות עירונית ברחבי הארץ: בקריית אונו אושרו שתי תוכניות להריסת 600 דירות בציר לוי אשכול; בנהריה יפונו 36 יח"ד לטובת 180 חדשות; ובת"א מקודמים מיזמי תמ"א 38 בבנייה ירוקה ובשימור מבנים. צפו בהדמיות

ועדות התכנון אישרו תוכניות להתחדשות עירונית ברחבי הארץ: בקריית אונו אושרו שתי תוכניות פינוי-בינוי להקמה של כ-1,600 יחידות דיור חדשות; בנהריה אושרה תוכנית פינוי-בינוי לבניית 180 דירות; בתל-אביב מקודמים שני פרויקטים של תמ"א 38; ובמבשרת ציון אושרה תוכנית להקמת שכונת מגורים חדשה שתכלול כ-200 דירות.

 

כתבות אחרונות במדור צנרת התכנון :

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

קריית אונו: כ-1,600 דירות בפינוי-בינוי

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בקריית אונו אישרה בשבוע החולף שתי תוכניות פינוי-בינוי בדרך לוי אשכול. תוכנית אחת בדרך לוי אשכול 129-181 כוללת הריסה של 10 בניינים בני 4 קומות עם 232 דירות ישנות, לטובת בנייה של 11 מגדלים בני 8-16 קומות עם 690 דירות חדשות. הדיירים שיפונו יקבלו דירות גדולות ב-40 מ"ר מאלה שייהרסו. בנוסף, ייבנו כ-1,500 מ"ר שטחי מסחר.

 

לדברי יזם הפרויקט, יו"ר קבוצת כנען איל הנדלר, המתחם הוכרז על ידי משרד הבינוי והשיכון כמתחם פינוי-בינוי ב-1999, אז הקימו הדיירים ועד פעולה שהתקשר עם מספר יזמים במהלך השנים. ואולם, רק לפני 5 שנים פנו הדיירים לקבוצה.  "הבעיות המרכזיות היו צפיפות הבניינים לפי דרישות העירייה וגובה הבניינים שדרשו אישור של רשות שדות התעופה", הסביר הנדלר.

הדמיית פרויקט פינוי-פינוי של קבוצת כנען בקריית אונו (הדמיה: קבוצת כנען) (הדמיה: קבוצת כנען)
הדמיית פרויקט פינוי-פינוי של קבוצת כנען בקריית אונו(הדמיה: קבוצת כנען)

"הדיירים המתינו 16 שנים לאישור התוכנית וחוו לא מעט אכזבות במהלך הדרך. מאז שנכנסנו לתמונה עשינו כל שביכולתנו לקדם את הפרויקט", הוא הוסיף. "אנו תקווה שכעת הוועדה המחוזית תקדם כמה שיותר מהר את התוכנית ותתחשב בזמן המתנה הארוך של הדיירים". יצוין כי על התכנון הופקד משרד פייגין אדריכלים, על ליווי היזם עוה"ד אבי פורטן ואבי שפרמן ממשרד אגמון ושות' ועל ליווי הדיירים משרד עוה"ד הורוביץ אבן אוזן ושות'.

 

התוכנית השנייה כוללת הריסה של 15 בנייני שיכון שנבנו בשנות ה-60 של המאה הקודמת בשטח של 25 דונם, שבהם 324 דירות ישנות. זאת לטובת הקמה של 9 מגדלי מגורים בני 16-21 קומות ו-930 יחידות דיור חדשות. בנוסף, כוללת התוכנית כ-2,620 מ"ר של שטחי מסחר בקומות הקרקע של המגדלים. הדיירים שיפונו יקבלו דירות חדשות בנות 3-5 חדרים, בהתאם לשטח הדירה הקיים, עם מרפסת שמש, חניה תת-קרקעית ומחסן.

 

לדברי עמי פרץ, מנכ"ל חברת בוני התיכון שבונה את הפרויקט, "פרויקט בסדר גודל כזה ישנה את פני השכונה ויוביל להשבחת התשתיות הקיימות. הוא יאפשר לתושבים איכות חיים גבוהה יותר, בנוסף ליתרון של הגדלת היצע הדירות במאות יחידות דיור, באזור הנחשב לאזור ביקוש". יצוין כי על התכנון הופקד משרד משה צור אדריכלים.

הדמיית פרויקט פינוי-בינוי של חברת בוני תיכון בקריית אונו (הדמיה: חברת בוני תיכון) (הדמיה: חברת בוני תיכון)
הדמיית פרויקט פינוי-בינוי של חברת בוני תיכון בקריית אונו(הדמיה: חברת בוני תיכון)

 

נהריה: 180 דירות חדשות בפינוי-בינוי

בנהריה, חברת סלע בינוי מקבוצת אמנון מסילות הודיעה כי תבצע פרויקט פינוי-בינוי במרכז העיר, שיכלול הריסת 5 מבני מגורים דו-קומתיים ישנים עם 36 דירות, לטובת הקמה של 5 מגדלי מגורים עם 180 דירות חדשות וחניון תת-קרקעי. הפרויקט חל על שטח של 8 דונם בצומת הרחובות ז'בוטינסקי, ויצמן ופינסקר. הפרויקט יכונה "גן העיר".

 

ראשית הפרויקט ב-2004, אז הוציאה עיריית נהריה מכרז, אולם רק כעת הוא קודם. לדברי דותן סלע, סמנכ"ל השיווק החברה, "המכרז נכנס לתרדמת עד אשר צבי בר-לב, גמלאי אגד, שלמשפחה של אשתו דירה במקום, החליט לקדם את הנושא מול דיירי המתחם. בר-לב היה זה ששכנע את כל הדיירים להצטרף ולייצגם בפרויקט".

מבט מלמעלה על מרכז העיר נהריה - לפני ההריסה והבנייה מחדש (צילום: סלע בינוי) (צילום: סלע בינוי)
מבט מלמעלה על מרכז העיר נהריה - לפני ההריסה והבנייה מחדש(צילום: סלע בינוי)

סלע הוסיף כי "החברה גאה בעובדה שנבחרה להוביל את הפרויקט שיגדיר מחדש את מרכז העיר נהריה ויהפוך מודל לחיקוי בפרויקטים הבאים של פינוי-בינוי, שיקומו באזור הצפון בשנים הקרובות. אנו שמחים עבור דיירי המתחם שיזכו לשיפור סביבת המגורים הנוכחית שלהם ויקבלו דירות חדשות ברמה הגבוהה ביותר".

 

הדיירים שיפונו צפויים לקבל דירות 5 חדרים במקום הדירות הקיימות. בחברה ציינו כי יש כבר מחירים צפויים לדירות שיימכרו בפרויקט - החל מ-1.195 מיליון שקלים לדירות 4 חדרים בשטח של כ-100  מ"ר. אדריכלית דורית דר ממשרד אדריכלים עוזי גורדון, המתכננת את הפרויקט, הוסיפה כי "מדובר בפרויקט ראשון של התחדשות עירונית והאתגר הוא שימור הצביון הישן מול הבאת בשורת התחדשות האורבנית".

הדמיית הפרויקט החדש של חברת סלע בינוי (הדמיה: סלע בינוי) (הדמיה: סלע בינוי)
הדמיית הפרויקט החדש של חברת סלע בינוי(הדמיה: סלע בינוי)

 

תל-אביב: תמ"א פינוי-בינוי ותמ"א ירוקה

בתל-אביב, חברת בנייני העיר הלבנה הודיעה כי תבצע פרויקט תמ"א 38/2 (מסלול הריסה ובנייה) בבניין מגורים ברחוב אחד העם 100 במרכז העיר. מדובר בעסקה משולבת של רכישה וקומבינציה בסכום של 12.5 מיליון שקל. מדובר בבניין בן 3 קומות עם 11 דירות, כאשר החברה רכשה 7 מהן. באחת הדירות ישנו דייר מוגן אשר החברה לקחה על עצמה את פינויו.

 

לדברי בעלי החברה, איציק בן שוהם ורו"ח גיל חכם, מדובר בבניין שנבנה בשנות ה-30 של המאה הקודמת שאינו נכלל בתוכנית השימור של עיריית תל-אביב, אולם אופיו יישמר וחזיתו תשוחזר. בסופו של דבר יכלול הפרויקט 7 קומות ו-26 דירות עם חניה תת-קרקעית. סמנכ"ל החברה, המהנדס עמיקם ברגר, הוסיף כי "החברה צברה ניסיון בפרויקטים לשימור ובניוד זכויות בנייה על ידי קידום תב"עות מקומיות ומחוזיות והיתרי בניה בשנים האחרונות, תוך מקסום הזכויות".

הבניין ברחוב אחד העם 100 בת"א לפני ההריסה והבנייה מחדש (צילום: בנייני העיר הלבנה) (צילום: בנייני העיר הלבנה)
הבניין ברחוב אחד העם 100 בת"א לפני ההריסה והבנייה מחדש(צילום: בנייני העיר הלבנה)

הדמיית הפרויקט החדש של חברת בנייני העיר הלבנה (הדמיה: בנייני העיר הלבנה) (הדמיה: בנייני העיר הלבנה)
הדמיית הפרויקט החדש של חברת בנייני העיר הלבנה(הדמיה: בנייני העיר הלבנה)

מעט צפונה משם, ברחוב יהושע בן נון 33, הודיעה חברת ינושבסקי ייזום ופיתוח כי קיבלה אישור לבצע פרויקט תמ"א 38/1 (תוספת קומות) במסגרת של בנייה ירוקה. בחברה ציינו כי הפרויקט עתיד להיות הראשון מסוגו שייבנה בהתאם לתקן הירוק. מדובר בבניין בן 4 קומות הכולל 8 דירות, שנבנה בשנות ה-60 של המאה הקודמת. במסגרת עבודות החיזוק והשיפוץ, יתווספו לבניין 3 יחידות דיור, מעלית, ממ"דים, מרפסות וכן ישופצו החזיתות.

 

לדברי אלינור ינושבסקי רוזן, מנהלת תחום התחדשות עירונית בחברה, "ביצוע פרויקט תמ"א 38/1 בעל תו תקן ירוק ראשון במרכז הארץ מייצר יתרונות לכל הצדדים. עבור הדיירים הפרויקט משפר את איכות החיים, חוסך בהוצאות השוטפות של החשמל והמים ומעלה את ערך הנכס. עבור היזם, הפרויקט מעלה את ערך המיזם ומבדל אותו מהיתר, וכמובן מצמצם את מידת ההשפעה השלילית על הסביבה".

 

רן קליק, מנכ"ל חברת יוזמות סביבה המשתפת פעולה עם היזמית, ציין כי "פרויקט התחדשות שכולל התייחסות לבנייה ירוקה טוב לדיירים הרבה יותר בראייה ארוכת טווח, שכן מדובר בהוצאה של הקבלן על שיפור התכנון והביצוע שמתגלגלת ישירות לדיירים. כך, למשל, שיפור מעטפת הבניין חוסך עד 30% בהוצאות שוטפות ותכנון חכם של מערכות ציבוריות חוסך בהוצאות ועד בית". יצוין כי על התכנון הופקד משרד אתגר נול אדריכלים.

הבניין ברחוב יהושע בן נון בת"א לפני השיפוץ (צילום: חברת ינושבסקי) (צילום: חברת ינושבסקי)
הבניין ברחוב יהושע בן נון בת"א לפני השיפוץ(צילום: חברת ינושבסקי)

הדמיית הפרויקט הירוק של חברת ינושבסקי (הדמיה: אתגר נול אדריכלים) (הדמיה: אתגר נול אדריכלים)
הדמיית הפרויקט הירוק של חברת ינושבסקי(הדמיה: אתגר נול אדריכלים)

 

מבשרת ציון: שכונה עם כ-200 דירות

בתוך כך, הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז ירושלים אישרה למתן תוקף תוכנית של רשות מקרקעי ישראל להקמת שכונת מגורים חדשה במבשרת ציון. במסגרת התוכנית, ייבנו 204 יחידות דיור על שטחו המתפנה של מחלף הראל. כ-30% מכלל הדירות שייבנו יהיו קטנות ומיועדות לזוגות צעירים.

 

במסגרת התוכנית, יוקם מרכז שיחבר את שכונת מעוז ציון בדרום ושכונת מבשרת ירושלים בצפון, שהופרדו עד כה על ידי מחלף הראל וכביש 1. זאת מאחר שהמדינה מתכננת לשנות באזור זה את תוואי כביש מספר 1, להעבירו במנהרה מתחת לשלוחת "הקסטל" וכן להקים מסוף תחבורתי לשירות תושבי מבשרת ציון והסביבה.

הדמיית השכונה החדשה במבשרת ציון (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל) (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)
הדמיית השכונה החדשה במבשרת ציון(הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)

הבניינים שיוקמו בשכונה יכללו חזיתות מסחריות, וכן יוקצה שטח של שני דונם למבנים ולמוסדות ציבור ועוד 2.7 דונם לשטח ציבורי פתוח. בנוסף, יוקם חניון חנה וסע לכ-1,000 כלי רכב וחניון לשימושים מסחריים עבור כ-500 כלי רכב.

 

לדברי רפי אלמליח, מנהל אגף תכנון ברשות מקרקעי ישראל, "במקביל לפעילות של תכנון שכונות חדשות ואזור תעסוקה מדרום למעוז ציון, פועלת רשות מקרקעי ישראל למיזוג שכונות היישוב שעד היום חולקו על ידי כביש מספר 1. על ידי התוכנית המקודמת, ייווצר מוקד פעילות עירוני שכולל בתוכו מגורים תעסוקה, מסחר, מרכז תחבורה וחניון חנה וסע".

הדמיה נוספת - שכונה במקום מחלף (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל) (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)
הדמיה נוספת - שכונה במקום מחלף(הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)

 

מה קורה בשוק השכירות בישראל? מוזמנים לצפות בכתבה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קרייג אריאב
פרויקט פינוי-בינוי
צילום: קרייג אריאב
מומלצים