שתף קטע נבחר

בנייה ירוקה: יש לנו מה ללמוד מסינגפור?

בנייה לגובה וגם מתחת לפני הקרקע, הישרדות תמידית ומזג אוויר לוהט. לרגל כנס בנייה ירוקה שייפתח מחר בת"א, שוחחנו עם האדריכל תאי לי סיאנג מסינגפור על הטרנדים בבנייה ירוקה בארצו. צפו בדיון באולפן ynet

סינגפור היא אחד המקומות מעוררי ההשתאות בעולם, ואחד מהמאפייניים העיקריים שלה הוא השימוש בבנייה ירוקה. לרגל כנס בנייה ירוקה של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה שייפתח מחר (ד'), אירחנו באולפן ynet את תאי לי סיאנג, אדריכל מוביל בפירמת אונג אנד אונג העולמית מסינגפור, שיספר על הטרנדים החדשים בבנייה ירוקה במדינה הצפופה שבו הוא מתגורר. האם ניתן לייבא את הטרנדים הללו לארץ? צפו בדיון באולפן.

 

 

"סינגפור מונה 5.5 מיליון נפש על פני שטח של 700 קמ"ר - אז אנחנו בהחלט רגישים לשימושים בקרקע הפנויה שלנו", אומר תאי לי סיאנג, "לכן יש לנו תוכנית מדינית שמתייחסת לכל אינץ' בקרקעות ולשימושים שלהן".

 

כתבות נוספות על בנייה ירוקה בערוץ הנדל"ן :

 

לדבריו, המדיניות שמובילה את סינגפור היא שמירה על הישרדותה, לצד ההבנה שיש צורך בקיימות ובערים מקיימות. אחד האתגרים העיקריים שעמו מתמודדת סינגפור הוא שטחה הקטן. לצד בנייה לגובה, אומר תאי לי סיאנג, המדינה החלה לבנות גם מתחת לפני הקרקע.

הדמיית פרויקט Sportisoode suits שתכננה פירמת אונג אנד אונג בסינגפור: מגדלי מגורים בצפיפות גבוהה. אחד מסימני ההיכר ליצירה של איכות חיים בצפיפיות - כיסים של גנים הפרוסים לאורך המבנה (הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית) (הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית)
הדמיית פרויקט Sportisoode suits שתכננה פירמת אונג אנד אונג בסינגפור: מגדלי מגורים בצפיפות גבוהה. אחד מסימני ההיכר ליצירה של איכות חיים בצפיפיות - כיסים של גנים הפרוסים לאורך המבנה(הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית)

הדמיית פרויקט H city שתכננה פירמת אונג אנד אונג בקוריאה. תכנון על ירוק של שטח שכולל עירוב שימושים - מסחר, מגורים, פנאי ובילויים (הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית) (הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית)
הדמיית פרויקט H city שתכננה פירמת אונג אנד אונג בקוריאה. תכנון על ירוק של שטח שכולל עירוב שימושים - מסחר, מגורים, פנאי ובילויים(הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית)

 

ומה המצב בישראל?

אז מה קורה בישראל? בארץ קיים תקן ירוק לבנייה, ובעשור האחרון הוסמכו 194 מבנים בפריסה ארצית, ועוד 700 מבנים נמצאים בשלבי הסמכה שונים. בנייה ירוקה לוקחת בחשבון השלכות סביבתיות, חברתיות וכלכליות בתהליך הבנייה. פרויקטים מסוג זה נחשבים חסכוניים באנרגיה ובמים.

 

בשנת 2014 הוסמכו לתקן הירוק 104 מבנים ב-54 פרויקטים שונים. במועצה לבנייה ירוקה מציינים כי נכון למחצית 2015 נרשמה ירידה בהיקף הפרויקטים המוסמכים (10 פרויקטים), אך גורמי המקצוע מעריכים כי הנתונים יתאזנו לנוכח היקף הפרויקטים כיום.

 

על פי נתוני מכון התקנים, משנת 2012 כ-45% מהבנייה החדשה למשרדים וכ-7% מהבנייה החדשה למגורים נבנו לפי תו תקן ירוק. מדובר ב-5,160 יחידות דיור "ירוקות", 265 אלף מ"ר של משרדים ירוקים, וכן 6 מבני חינוך, 6 בנקים ו-4 בתי משפט ירוקים.

 

לשם השוואה, ברחבי העולם, נכון לשנת 2014, נבנו כ-141 אלף מבנים ירוקים ועוד 1.2 מיליארד מ"ר שטח בנוי מוסמך ירוק. בארה"ב ובבריטניה עומד חלקה של הבנייה הירוקה על כ-50% מהבנייה החדשה, ובסינגפור על כ-66%.

 

הכנס לבנייה ירוקה של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה יתקיים מחר (ד') במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל-אביב, כחלק משבוע בנייה ירוקה שנפתח שלשום וקודם על ידי המשרד להגנת הסביבה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית
בנייה ירוקה בסינגפור. יש לנו מה ללמוד?
הדמיה: תאי לי סיאנג, פירמת אונד אנד אונג העולמית
מומלצים