שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

סטודנט, כך תשכור דירה בלי ליפול בפח

עונת סוף הקיץ נחשבת לתקופת שיא בשוק השכירות, במיוחד עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית. רגע לפני חתימת החוזה - לפניכם טיפים הכרחיים

תקופה זו של סוף הקיץ נחשבת לתקופת שיא בשכירות דירות ברחבי הארץ, במיוחד עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית שחלה היום (ה'). רגע לפני שאתם עומדים לחתום על הסכם שכירות מול בעל הבית, ישנם כמה כללי זהב שכדאי לכם להכיר - כדי לא ליפול בפח.

 

 

1. יש לבדוק היטב את הסכם השכירות לפני החתימה - עברו על כלל הסעיפים, לרבות אלו הנוגעים לתקופת השכירות, תשלום דמי שכירות, אופן ההצמדה וכו' ובדקו שהם ברורים לכם. רצוי להתייעץ עם איש מקצוע או עו"ד מתחום הנדל"ן.

 

2. בדקו מיהם בעלי הדירה על פי נתוני מיקום הנכס - גוש וחלקה. תוכלו לעשות זאת באמצעות האינטרנט, דרך אתר הדואר או אתר משרד המשפטים.

 

3. גשו למשרדי העירייה ועיינו בתיק הבניין כדי לעלות על מוקשים. למשל: האם מתנהל נגד בעלי הדירה הליך משפטי בנושא חריגות בנייה או סכסוכי שכנים? האם מתוכנן בבניין שיפוץ רחב היקף? ואולי מתוכננת באזור בנייה רחבת היקף במהלך תקופת השכירות - מה שעלול ליצור רעש?

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

4. לגבי תשלומים ומסים - בררו מראש מהו שיעור הארנונה בדירה, מהו גובה תשלום ועד הבית וכי לא קיימים חובות עבר המיוחסים לדירה.

 

5. אם אתם שוכרי משנה (סאבלט), בדקו מראש שאכן על פי ההסכם יש אפשרות להשכיר חלק מהדירה בהשכרת משנה.

 

6. אם אתם שוכרים יחידת דיור נפרדת בדירה, בדקו איך יחולקו תשלומי המים והחשמל מול יתר הדיירים בדירה.

 

7. טרם החתימה על החוזה - בדקו את כלל הדירה, כולל תקינות מערכת החשמל, המפסקים ומוצרי החשמל, דוד השמש, ברזים וזרם המים, רטיבויות, תריסים ועוד. יש לציין בהסכם השכירות את כלל הליקויים בדירה וכן לסכם עם בעלי הדירה את המועד לטיפול בליקויים ולציין זאת בחוזה.

 

8. בדקו כי הושם דגש בחוזה השכירות על אחריות הבעלים לתיקון של כל הקשור למבנה הדירה, לרבות הצנרת, הביוב, החשמל והגז. בדקו גם את תכולת הדירה, לרבות מכשירי החשמל אשר סוכם לגביהם כי יישארו בדירה במסגרת השכירות - כגון מזגנים, מקררים, דוד שמש וכו'. מקובל כי המשכיר יהיה אחראי על תיקונים הנובעים מבלאי סביר.

 

9. בדקו כי סוכם בחוזה עם בעל הדירה לבצע שינויים בדירה, כגון צביעה וקדיחת חורים.

 

10. תשלומי שכירות - אם בעל הבית מתעקש על קבלת צ'קים מראש, הגבילו את סחירות הצ'קים. הוסיפו את המלים ל"מוטב בלבד" בין שני פסים ומחקו בצ'ק את המילה ל"פקודת". כמו כן, יש לבדוק שעל הצ'קים צויינו הסכומים המדויקים שנקבעו בחוזה. בנוסף, רצוי לקבוע בחוזה כי במידה שהפקדת הצ'ק על ידי המשכיר לא צלחה, לא ייחשב הדבר כהפרת חוזה באופן מיידי - אלא יינתן לכם זמן סביר של כיומיים-שלושה לביצוע התשלום.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

11. צ'ק ביטחון שנמסר למשכיר הוא דבר מקובל בענף. ודאו כי בעת מסירת הצ'ק מופיעים גם עליו שני פסים וביניהם המילים "למוטב בלבד" וכן כי רשום עליו "צ'ק ביטחון". בנוסף, יש לקבוע בחוזה כי הפקדתו תהיה תלויה בהפרת החוזה, וכי הדבר ייעשה במקרים קיצוניים בלבד. כמו כן, אין בשום מקרה למסור צ'ק פתוח, ויש לוודא כי על הצ'ק נקוב הסכום. יש לוודא כי הצ'ק מוחזר לכם בתום תקופת השכירות.

 

12. דאגו לרשת ביטחון באמצעות הוספת סעיף בחוזה בדבר הזכות לסיים את החוזה לפני תום תקופת השכירות. מקובל לקבוע בחוזה כי ניתן יהיה להודיע על כך כ-60 יום מראש. כמו כן, מקובל כי בעל הדירה יתנה את עזיבתכם במציאת דיירים חלופיים אשר יהיו לשביעות רצונו.

 

13. מומלץ לצרף סעיף של אופציה להארכת החוזה בתום תקופת השכירות וכן את גובה השכירות העתידי.

 

14. רצוי לקבוע בחוזה נוהל בדבר ביקוריו של בעל הדירה בדירה. למשל: עליו להודיע מראש על הגעתו, וכן רצוי להגביל את מספר הביקורים במהלך תקופת השכירות.

 

הצצה למעונות חדשים במכללת כנרת - מוזמנים לצפות בכתבה

הכותב הוא שותף במשרד עוה"ד יוסף ישורון ושות המתמחה בנדל"ן. אין בכתוב משום ייעוץ משפטי או תחליף לייצוג משפטי או חוות דעת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים