שתף קטע נבחר

בן זוגי כל הזמן עם הטלפון וזה מטריף אותי

לא יכולים בלי הסמארטפון שלכם? מחקר חדש שפורסם השבוע מראה שכשזה מגיע לזוגיות, הסחות דעת שנגרמות בשל הטלפון שלכם עלולות להוביל לא רק לפרידה, אלא גם לדיכאון של ממש

בשיתוף אלפא

 

לפני כשלוש שנים, יזם משרד הפרסום מקאן שבאוסטרליה, קמפיין גאוני שהצליח להחדיר לעולם הדיגיטלי מילה חדשה שרלוונטית לתקופתנו יותר מתמיד. המילה החדשה שנולדה היתה "Phubbing", והיא מתארת את אחת התופעות הכי מעצבנות שקיימות כיום: אנשים שנמצאים בחברת אנשים אחרים ועדיין מעדיפים להתעסק עם הסלולרי שלהם במקום, ובכן, לתקשר האחד עם השני.

 

עוד בנושא:

אשתי מסרבת להסתפק במועט והאשמה עליי

לבן זוגך הפרעת קשב? 6 דרכים לעזור לו

 

את תופעת ה- Phubbing ניתן למצוא לצערנו בכל תחומי חיינו – בין אם זה במהלך הלימודים כשהסטודנטים מתעסקים עם הטלפון שלהם במקום להקשיב להרצאה, בעבודה – שהופכת כתוצאה מכך להרבה פחות פרודוקטיבית, וכמובן שגם בסלון הביתי שלנו, שבמקום שיחות חולין הופך בשנים האחרונות למנוכר מתמיד. כעת מחקר חדש מראה שכשזה מגיע לזוגיות, Phubbing היא כבר לא רק הרגל מטריד ומעצבן, אלא סיכון של ממש.

 

אולי תתייחס גם אליי? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אולי תתייחס גם אליי?(צילום: Shutterstock)

 

 

במחקר שפורסם השבוע, מצאו חוקרים מאוניברסיטת האנקמר שבטקסס שהסחות הדעת מבית היוצר של הסמארטפונים שלנו, עלולות להוביל לחוסר סיפוק וחוסר אושר מהזוגיות שלנו, ובהמשך אף לדרגות גבוהות של דיכאון.

 

ד"ר רוברטס בשיתוף עם ד"ר מרדית' דיוויד, פרסמו מחקר בשם "חיי הפכו להסחת דעת גדולה בגלל הטלפון הסלולרי", בו הם מונים מבחר התנהגויות חברתיות מטרידות שנגרמות כתוצאה משימוש אובססיבי בטלפון הסלולרי.

 

בין היתר, נמצא שם הרגלים כמו: "בן זוגי תמיד שם את הטלפון במקום בולט בזמן שאנחנו ביחד", "חברה שלי מחזיקה את הטלפון שלה ביד בזמן שהיא יושבת איתי", "חבר שלי פוזל לעבר הטלפון שלו כשהוא מדבר איתי", ואיך לא – "אם יש השהייה קצרה בשיחה, חברתי מיד תתעסק בטלפון שלה".

 

הסחת הדעת ששמה הסמארטפון שלכם עשויה לחרב לכם את הזוגיות (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
הסחת הדעת ששמה הסמארטפון שלכם עשויה לחרב לכם את הזוגיות(צילום: Shutterstock)

 

"אנשים מניחים שהסחות דעת קצרות על ידי הטלפונים שלהם אינן ביג דיל", טוענת דיוויד. "לעומת זאת, הממצאים שלנו מראים שככל שאדם מבזבז יותר זמן זוגי על התעסקות עם הטלפון שלו, ככה בן הזוג שלו פחות מסופק ממערכת היחסים, וחוסר הסיפוק הזה עלול להוביל לדיכאון של ממש. על כן, אנו מציעים לאנשים להיות ערניים לכך ולשים לב שהסחות הדעת הנגרמות על ידי הסלולרי שלהם עשויות להזיק להם לזוגיות וחבל".

 

 

אז איך תתנהלו נכון עם הטלפון שלכם? "אני ממליצה לזכור כי מערכות יחסים מבוססות על כבוד והתחשבות ברגשות האחר", טוענת עמית רז, פסיכולוגית אתר 'אלפא', ומוסיפה: "בעיקר בתחילת הקשר, כשאז ההיכרות ראשונית והמחויבות שברירית יחסית, חשוב להשקיע בזמן המשותף עם בן/בת הזוג באופן מלא. השקעה זו כוללת לבלות זמן משותף תוך התמקדות באחר והתעלמות רבה ככל הניתן מגירויים והסחות דעת - דוגמת הטלפון הסלולרי".

 

"שימוש רב מדי בנייד עבור שיחות והודעות עלול ליצור את הרושם כי אינכם מעונינים בצד השני או אינכם מכבדים את רצונותיו ורגשותיו. גם בהמשך הדרך, כאשר הקשר הרומנטי נבנה והתחזק, נסו לפנות זמן 'נקי' משימוש בניידים, שכן מערכות יחסים יש לשמר ולטפח, ולא לקחת כמובן מאליו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אתה פשוט מכור, מאמי שלי
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים