שתף קטע נבחר

הפכה לעיר: מיליארד שקל יוקצו לפיתוח חריש

על פי התוכנית הרב-שנתית שאושרה היום בממשלה, בשלב ראשון ייבנו בעיר כ-12 אלף יחידות דיור ובשלבים הבאים היא תורחב לכ-24 אלף דירות נוספות. בתוך עשור, צפויה חריש לאכלס 100-120 אלף תושבים

הממשלה אישרה היום (א') תוכנית רב שנתית בגובה של למעלה ממיליארד שקל לפיתוח חריש והפיכתה לעיר. מדובר בהחלטה המתקבלת לראשונה מזה 20 שנה להקמת עיר חדשה בישראל. ההחלטה הוגשה במשותף על ידי ראש הממשלה, שר הבינוי והשיכון, שר האוצר ושר הפנים. על פי התוכנית המיועדת לשנים 2016-2019, בשלב ראשון ייבנו בחריש כ-12 אלף יחידות דיור ובשלבים הבאים היא תורחב לכ-24 אלף יחידות דיור.

 

 

הפעלת התוכנית נאמדת בהיקף של 122 מיליון שקל שיועברו על ידי משרד האוצר למשרד הפנים. בתחום מוסדות הציבור, משרד הבינוי השיכון יקצה למועצה המקומית חריש 90 מיליון שקל בפריסה על פני 3 שנים לטובת הקמת מוסדות חינוך. משרד החינוך יתקצב הקמת 400 כיתות לימוד לשנים 2015-2016 ויקצה כיתות נוספות על פי דרישה לשנים 2017-2019. בנוסף, משרד הכלכלה יקצה סכום של 35 מיליון שקל להקמת מעונות יום בין השנים 2016-2017.

 

החלטת הממשלה כוללת גם טיפול במרכז היישוב הוותיק הכולל כ-1,200 תושבים, בהשקעה של 8.1 מיליון שקל בפריסה על פני 3 שנים. בתחום התחבורה, במסגרת התקציב שהוקצה למשרד ישנה הנחיה לתכנן ולקדם זמינות לביצוע מחלף במפגש הכבישים 65 (ואדי עארה) ו-444 ולקדם תכנון לכביש 444 מהעיר חריש ועד לחיבור עם כביש 9. בנוסף, משרד הבינוי והשיכון יממן מתקציבו ויקדם תכנון לכביש 611.

 

המשרד לביטחון פנים הונחה להקים בשנת 2016, מתחם חירום זמני בהקצאה של כ-4.5 מיליון שקל מתקציבו. זאת עד שיוקם בחריש מתחם חירום לתחנת משטרה, כיבוי אש והצלה. עוד יקצה משרד הבינוי והשיכון כ-130 מיליון שקל נוספים לקידום תוכניות בנייה לתעשייה, מסחר ותעסוקה, תגבור מוסדות הציבור בעיר, תחזוקת תשתיות וטיפול במרכז היישוב הוותיק.

 

חריש. העיר מתוכננת ל-100 אלף תושבים (צילום: יח"צ) (צילום: יח
חריש. העיר מתוכננת ל-100 אלף תושבים(צילום: יח"צ)

 

2,000 משפחות חדשות ב-2016

כיום העיר מונה 300 בתי אב. על פי תוכניות הבנייה של המועצה המקומית חריש, העיר החדשה עתידה לקלוט כ-500 משפחות מדי רבעון, ובכך להגיע ל-2,000 משפחות חדשות בשנה הקרובה. בתוך עשור היא צפויה לאכלס כ-25 אלף משפחות (100-120 אלף תושבים). לצורך כך ברשות המקומית מציינים כי צפויים להיבנות 3 בתי ספר, 24 גנים ו-3 קומפלקסים למעונות יום.

 

בנוסף ייבנה פארק משולב בגן משחקים, לצד קידום עבודות תשתית עבור תאורת רחוב. כמו כן, במסגרת תוכניות הבנייה בעיר קידם המשרד להגנת הסביבה יוזמה לבנות מוסדות לימוד בבנייה ירוקה.

 

חבלי הלידה של היישוב חריש החלו לפני יותר מעשור, אך לא הבשילו לידי שיווק קרקעות מוצלח. לפני כ-3 שנים הכריז שר השיכון דאז, אריאל אטיאס, על שיווק קרקעות מסיבי וזול בעיר, כשהבנייה תהיה מותאמת לאוכלוסייה חרדית. הכרזה זאת, כשברקע מחירי הדירות המאמירים, הביאו לביקורת חסרת תקדים נגדו מכיוון הציבור הכללי.

 

בפברואר 2014 קיבלה המועצה הארצית לעררים של משרד הפנים את עררם של תושבי חריש, שביקשו את תיקון תוכנית המתאר לעיר, הקובעת כי הבנייה בה תותאם לאוכלוסייה חרדית. בעקבות זאת, הפך היישוב למתחם מבוקש בקרב הקבלנים, שהחלו לבנות פרויקטים חדשים למגורים עבור המגזר הכללי והמגזר הלאומי-דתי, בעיקר למשפחות צעירות חילוניות שזוהי להן דירתם הראשונה.

בנייה בחריש -  מבט מלמעלה (צילום: יוסף כהן) (צילום: יוסף כהן)
בנייה בחריש - מבט מלמעלה(צילום: יוסף כהן)

 

"בתוך 5 שנים יגורו בחריש 60 אלף איש"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר כי "אנחנו בונים עיר ואם בישראל. חריש תהיה מודיעין החדשה. אנחנו בתנופת בנייה גדולה מאוד. המטרה שלנו היא להקדים את הפיתוח לביקוש ולא להיפך". מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אלי גרונר, הוסיף כי "מדובר בהחלטה ציונית וחשובה מאין כמותה. שנים רבות לא הוקמה עיר חדשה בישראל ועכשיו אנחנו עושים זאת. חריש תהיה יעד מגורים איכותי ועשרות אלפי משפחות צעירות בקרוב יעברו לגור שם".

 

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, הוסיף כי "בתוך 5 שנים יגורו בחריש כ-60 אלף תושבים. הכפלנו את גודל העיר, מתוך הבנה שהיצע דירות גדול, חלקן במסגרת תוכנית מחיר למשתכן, לצד פיתוח של מרכזי תעסוקה ומסחר ונגישות לאזור המרכז, יציעו איכות חיים ויהוו מוקד משיכה למשפחות ולזוגות צעירים".

 

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אשל ארמוני, ציין כי "הקמה של עיר חדשה היא פרויקט לאומי. כיו"ר ועדת המנכ"לים, הוטלה על המשרד האחריות לקדם את כלל המרכיבים הדרושים לעיר לתפקוד תקין. משרדי הממשלה הרלוונטיים נרתמו לנושא, ולאחר למעלה מ-5 שנים מיום הקמת ועדת המנכ"לים, החלטת הממשלה המוגשת מחר היא רגע היסטורי עבור העיר חריש".

 

יצחק קשת, ראש מועצת חריש, מסר כי "אנו פועלים מזה כשנתיים להפיכת חריש לעיר. בחודשים הקרובים אנו צפויים לקלוט את מאות המשפחות הראשונות ואנו ניצבים בפני אתגר עצום. הקצאת המשאבים, הגדרתה של חריש כעיר ומחויבותה של הממשלה, יסייעו לנו להמשיך ולהקדים את פיתוחה של העיר החדשה".

 

ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, התייחס ליוזמה לבנייה ירוקה בחריש ואמר כי "אנחנו פועלים למהפכה לנדל"ן בריא, חסכוני ויעיל. יחד עם משרד הבינוי והשיכון מתוכננות עוד עשרות אלפי דירות ומאות מבני ציבור ברחבי הארץ שייבנו כך שיחסכו לאזרחים כסף

בכל חודש, יצמצמו צריכת אנרגיה ופליטות מזהמים במקום הכי בטוח לכולנו הבית".

 

היזם חנן מור, מנכ"ל קבוצת חנן מור הבונה בחריש 800 יחידות דיור ועוד 20 אלף מ"ר של שטחי מסחר, התייחס גם הוא להחלטה להפוך את חריש לעיר. "חריש מהווה היום את ההזדמנות האמיתית לרכישת דירה בעיר מתקדמת, שכבר מהיום הראשון לאכלוס תעניק לתושבים את כל השירותים הנדרשים - החל ממוסדות חינוך ובתי ספר, דרך תשתיות תחבורה ותחבורה ציבורית ועד לתשתיות דיגיטל מתקדמות", אמר.

 

לדברי מור, שמכר שלשום (ו') במסגרת מבצע שערך לפרויקט שהוא בונה ביישוב 72 דירות תוך 5 שעות, "מדובר באחד הצעדים המשמעותיים שנעשו בישראל כחלק מהנסיון המתמשך להורדת מחירי הדיור. חריש תגביר את היצע הדירות בארץ ומיקומה האטרקטיבי מושך אליה אוכלוסייה מגוונת הן מהפריפריה והן מהמרכז ובה גם זוגות צעירים רבים".


פורסם לראשונה 19/12/2015 21:19

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
חריש. 500 משפחות מדי רבעון
צילום: יח"צ
צילום: יוסף כהן
רה"מ נתניהו (מימין) וראש מועצת חריש יצחק קשת בסיור ביישוב
צילום: יוסף כהן
מומלצים