שתף קטע נבחר

תראו מה יצא לה מגבינות ושמרים

שי-לי ליפא מדגימה בדקה אחת איך מכינים פרוז'לדה, מאפה טעים העשוי משמרים, גבינות, זיתים, מושלם לאירוח ולנשנוש

 

 

פרוז'לדה

המצרכים (לתבנית בקוטר 32 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ):

15 גר' (כף גדושה) שמרים טריים, מפוררים

1 כף סוכר

1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים

21/2 כוסות (350 גר') קמח רגיל

1 ביצה

3 כפות שמן זית

200 גר' גבינת פטה עזים או כבשים, מפוררת גס

100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת גס

לשימון -

תרסיס שמן זית  

לציפוי -

100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת גס

12 זיתי קלמטה מגולענים

פרוז'לדה, שי-לי ליפא (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
פרוז'לדה, שי-לי ליפא(צילום: שני צדיקריו)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - ממיסים שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מים חמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים קמח, ביצה ושמן זית ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים את הגבינות ומערבלים עד שהן נבלעות בבצק.
  3. משמנים את התבנית ומשטחים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים על הבצק קשקבל וזיתים.
  5. אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהפרוז'לדה זהובה מאוד. ממתינים כ-15 דקות ומגישים חמים או בטמפ' החדר.

 

* אפשר לשמור מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
מה יצא לה מגבינות ושמרים? שי-לי ליפא
צילום: שני צדיקריו
מומלצים