שתף קטע נבחר

העלילה על בן זוגה: "התעלל מינית בבת שלנו"

כדי למנוע מאבי בנותיה מפגשים איתן פנתה אישה לבית המשפט בטענה שיש חשש שהוא פוגע בהן. אולם היא נדחתה בשתי ערכאות שונות

אם לשתי בנות שביקשה למנוע מאביהן להיפגש איתן ביחידות טענה שהוא מתעלל בהן מינית ואף פנתה לשם כך לבית המשפט. אולם לאחר דיון בשתי ערכאות קבע לאחרונה בית המשפט המחוזי בחיפה שאין כל ראיה להתעללות מינית, וכי יש לאפשר לבנות להיפגש עם אביהן בחופשיות ובנינוחות.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בראשית הפרשה טענה האם שלפני כמה חודשים קיבלה דיווח מבית ספרה של אחת הבנות, בחשד שעברה פגיעה מינית. הנושא הועבר לחקירת המשטרה. במקביל, ובעוד החקירה מתנהלת, פנתה האם לבית המשפט לענייני משפחה בחיפה בבקשה לקבל צו שימנע מהאב לפגוש את הבנות, בטענה שהיא "יודעת בבירור" שהילדות עוברות התעללות מינית בביתו.

 

האב הכחיש את ההאשמות נגדו, והבקשה נדחתה לאחר שהעובדת הסוציאלית צידדה באב וציינה שלא נמצא כי התלונות נכונות. אלא שהאם סירבה להשלים עם ההחלטה, וערערה לבית המשפט המחוזי בחיפה בטענה שבית המשפט התעלם לחלוטין מהסיכון לשלום בנותיה כאשר החקירה המשטרתית עוד לא הושלמה.

 

בנוסף טענה האם שהעובדת הסוציאלית שערכה את התסקיר היא עובדת חדשה, שכלל אינה מכירה את הקטינות ואת פרטי המקרה, כך שאין ביכולתה לתת כל הערכה לגבי מצבן והסיכון בו הן מצויות.

 

מנגד טען האב שהאם מונעת מנקמה בלבד, והגישה את הבקשה כיוון שהוא תובע משמורת ייחודית על בנותיו. לדבריו, בניגוד לדברי האם, גם המשטרה קבעה באופן חד משמעי שאינו חשוד במעשים הנוראיים שהיא מייחסת לו.

 

בית המשפט ביקש מוועדה מקצועית של לשכת הרווחה להגיש תסקירים משלימים שיתבססו, בין היתר, על חקירות ההורים והקטינות. במהלך חקירת האם היא הודתה שלא חשדה שהאב פוגע בבנותיו, אך חזרה בה לאחר שקיבלה את מסקנות הוועדה, שקבעו כי אין בסיס להטיל מגבלות על המפגשים בין האב לבנותיו.

 

כמו בית המשפט למשפחה, גם שופטת המחוזי אספרנצה אלון התרשמה שאין כל אינדיקציה להתעללות מינית בבנות. לדבריה, מצב הקטינות נבחן ונבדק על ידי צוות מקצועי ומיומן, באופן מקיף ומעמיק, ואין כל סיבה לסטות ממסקנותיו.

 

"למקרא התסקירים עולה באופן ברור כי טובת הבנות עמדה לנגד כל חברי הוועדה. כולם התרשמו כי החזרה ההדרגתית לנורמליזציה של זמני השהות של הבנות אצל כל אחד מההורים, במתכונת עליה הסכימו ההורים בעת פרידתם, משרתת את טובת הבנות", כתבה השופטת.

 

ממצאים אלה, קבעה, מובילים למסקנה שמינוי מלווה למפגשים של האב עם הקטינות אינו נחוץ, אינו מידתי, ועלול לפגוע בטובתן וביכולתן לתקשר באופן חופשי ונינוח עם אביהן. לפיכך נדחה ערעורה של האם, והיא חויבה בהוצאות המשפט של האב בסך 3,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המבקשת: עו"ד עמוס צדיקה
  • ב"כ המשיב: עו"ד שרין סולן
  • עו"ד רמי ביאזי עוסק בדיני משפחה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים