שתף קטע נבחר

חדש: מרפאה לאבחון וטיפול בסרטן הערמונית בטכנולוגיה מתקדמת

מדובר בטכנולוגיה חדשנית אשר באמצעות הדמיית ה-MRI מאפשרת בשלב הראשון לזהות, למקם ולמדוד את הגידול הסרטני, בניגוד למצב היום בו הביופסיה נלקחת באופן אקראי. בשלב השני מתבצעת ביופסיה המאפשרת לקיחת דגימה במקום. המרפאה נפתחה במרכז הרפואי ברמת אביב

טכנולוגיה חדשה לזיהוי סרטן הערמונית: מרכז רפואי רמת אביב חונך מרפאה חדשה, במסגרתה ייעשה אבחון סרטן הערמונית באמצעות  ביופסיית MRI –US FUSIO חדישה. בראש המרפאה יעמוד פרופ' ג'ק בניאל.

 

סרטן הערמונית הוא הרביעי בשכיחותו מכלל התמותה בסרטן בגברים בישראל, אצל 1 מתוך כל 9 גברים מתגלה סרטן הערמונית. עיקר התחלואה היא בקרב בני ה-65 ומעלה. ישראל ממוקמת במקום ה 11 בשיעורי מקרי סרטן הערמונית בהשוואה ל- 20 המדינות המובילות באירופה.

 

קיראו עוד

סרטן הערמונית: איך מחליטים מתי לטפל?

סרטן הערמונית: פריצת דרך מאריכה חיי החולים

1 מכל 6: כל מה שצריך לדעת על סרטן הערמונית

 

מדי שנה, נערכות בישראל כ-5,000 ביופסיות לזיהוי ואבחון של סרטן הערמונית. עד היום רוב הביופסיות נעשו בהכוונת אולטרסאונד טרנס-רקטלי, שיטה אשר החלו בה בשנות ה-80.

 

בשימוש בטכניקת הביופסיה מונחית אולטרסאונד טרנס-רקטלי, דגימות נלקחות באופן שיטתי ממקומות מסוימים מהערמונית באופן אקראי. הבעיה היא שהאולטרה סאונד אינו מזהה מוקדים סרטניים בערמונית לכן דגימות הביופסיה נלקחות ללא כל ידיעה על מיקום של סרטן בערמונית.

 

סרטן הערמונית הוא הסרטן היחיד שמאובחן בצורה אקראית.

 

פרופ' בניאל ופרופ' דוד מרגל עם הטכנולוגיה החדשה ( ) ( )
פרופ' בניאל ופרופ' דוד מרגל עם הטכנולוגיה החדשה

  

טכנולוגיה המאפשר זיהוי מדויק של הגידול

המכשור החדש מציע טכנולוגיה מקורית של ה-MRI-US Fusion המאפשר שימוש בתמונות שהתקבלו מהדמיית ה-MRI, לצורך ביצוע ביופסיה מונחת אולטרסאונד.

 

בטכנולוגיה זו, נבנה מודל תלת ממדי של הערמונית ובתוכו הנגע החשוד. מודל זה מוזן לתמונת האולטרסאונד בזמן אמת. שימוש במכשיר ה-MRI-US Fusion מאפשר לקיחת דגימה מדויקת מאזור החשוד בניגוד לדגימה עיוורת הנהוגה כיום.

 

הוכח במחקרים כי שימוש בשיטה חדשנית זו מעלה אבחון מוקדים ממאירים משמעותיים ומפחיתה אבחון שגוי.

 

פרופ' בניאל, מנהל תחום הכירורגיה האורולוגית במרכז הרפואי רמת אביב, מציין כי האלגוריתם הטיפולי החדש המיושם לראשונה בישראל יאפשר אבחון מדויק יותר של סרטן הערמונית וטיפול ממוקד בעקבותיו תוך ריפוי עם מינימום תופעות לוואי.

 

עוד מציין פרופ' בניאל, כי שיטות טיפול חדשניות עומדות להכנס לארסנל הטיפולים, כך שנוכל להציע לחולים עם סרטן מקומי מוגבל למוקד אחד או צד אחד של הערמונית.

 

פרופ' דוד מרגל, בעל ניסיון גדול בבצוע ביופסיות מונחות MRI ומוביל בתחום זה בישראל, מציין עוד כי פרוטקול הבדיקה והטיפול החדשני, מהווה פריצת דרך באבחון וטיפול בסרטן הערמונית. עד כה בוצעו במרכז הרפואי ברמת אביב מספר פרוצדורות מוצלחות לאבחון ולטיפול באמצעות MRI-US Fusion.

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
טכנולוגיה חדשה לאבחון סרטן הערמונית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים