שתף קטע נבחר

בטטה מקורמלת עטופה בבצק: ארוחה בשמיכה

כולם מכירים את משה בתיבה - הנקניקייה שמתחבאת בתוך בצק. מה דעתכם על בטטה? שי-לי ליפא מראה לכם בדקה איך מכסים בטטה מקורמלת בשמיכה של בצק פילאס

 

 

בטטה בשמיכה

המרכיבים (ל-30 יחידות):

1/2 חבילה (300 גרם) בצק פילאס, מופשר לפי הוראות היצרן

 

לבטטה המקורמלת:

2 בטטות בינוניות ארוכות קלופות

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

2 כפות סילאן

מלח ופלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

ביצה טרופה עם כף מים

60 גרגרי אפונה עדינה קפואים

 (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
(צילום: שני צדיקריו)
 

אופן ההכנה: 

  1. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ, וברוחב ועובי 2 ס"מ.
  2. ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים סילאן ומערבבים.
  3. מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך (הן יתרככו לגמרי באפייה). מצננים היטב.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים את הבצק לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1/2 1 ס"מ כל אחת.
  6. מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של בצק למראה מומיה. מניחים בתבנית.
  7. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
  8. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד להזהבה.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
בטטה בשמיכה
צילום: שני צדיקריו
מומלצים