שתף קטע נבחר

מינהל התכנון: נאשר 100 אלף דירות ב-2016

בכס איגוד מהנדסי הערים שנערך השבוע באילת אמרה ראש מינהל התכנון כי בכוונה להגדיל את ההיצע, אך תזדקק "לגיבוי פוליטי". מנכ"ל משרד השיכון התייחס לתוכנית שמקדם המשרד להקצאת קרקע משלימה במיזמי התחדשות עירונית, שאין בהם כדאיות כלכלית: "המדינה לוקחת אחריות"

"ב-2016 נפעל להגדיל את היצע הדיור לאישור של 100 אלף יחידות דיור". כך אמרה השבוע בינת שוורץ, ראש מינהל התכנון במשרד האוצר, בכנס השנתי של איגוד מהנדסי הערים שיינעל מחר באילת. שוורץ הסבירה כי הליכים תכנוניים נתונים לדיון ציבוריים וחשופים ללחצים. לפיכך, ציינה כי "כל הליך כזה מחייב הכרעה אין אינטרסים מנוגדים ומצריך גיבוי פוליטי".

 

כותרות אחרונות בערוץ הנדל"ן  של ynet:

ראשון לציון: שכונה חדשה עם 1,300 דירות

יקר לגור במרכז? תעברו לקרוואן בעוטף עזה

יו"ר מטה הדיור: "נלחמים במיליוני אינטרסנטים"

 

אשל ארמוני, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, התייחס לסוגיית ההתחדשות העירונית. לדבריו, "במשרד מקדמים, באמצעות החלטה של מועצת רשות מקרקעי ישראל, את נושא הקצאת קרקע משלימה בפרויקטים של התחדשות עירונית שאין בהם כדאיות כלכלית. בכלים שנפתח יושקעו תקציבים ויוסרו חסמים - המדינה לוקחת כאן אחריות ויוצרת היתכנות אמיתית להתחדשות עירונית".

 

אביגדור יצחקי, יו"ר מטה הדיור במשרד האוצר, התייחס גם הוא לסוגיית ההתחדשות העירונית. "לאנשים בישראל כבר אין איפה לגור. בבני ברק, למשל, מגיעים למצב שבו סוגרים חניות בשביל מגורים. יש שכונות של סלמס במדינה שאינן ראויות למגורי בני אדם", אמר.

 

בהמשך התייחס לרשויות המקומיות ורמז כי יש מקום לאיחוד רשויות. "הרשויות המקומיות זה החטא הכי גדול של מדינת ישראל. אין הצדקה לרשויות מקומיות קטנות כמו יסוד המעלה וראש פינה, שמאכלסות רק 100 משפחות. החוקים ישנים, אך הפוליטיקה חזקה מכולנו".

 

אבנר אקרמן, יו"ר איגוד מהנדסי הערים, התייחס לקול הקורא שפרסמו בסוף השבוע שעבר שרי האוצר והשיכון להבאת חברות בנייה זרות לארץ, כדי להגדיל את תפוקת הבנייה. "כל מהלך כזה צריך לקחת בחשבון שמירה על תעסוקת הקבלנים המקומיים ואת החשש מהבאת טכנולוגיות זרות שאינן עונות על סטדנרט הבנייה המקובל בארץ", אמר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי, כלכליסט
בינת שוורץ, ראש מינהל התכנון במשרד האוצר
צילום: אלכס קולומויסקי, כלכליסט
מומלצים