שתף קטע נבחר

בשורה לחולי אי ספיקת לב: תרופה חדשה מצילה חיים

איגודי הלב האירופאי והאמריקני החליטו בסוף השבוע להוסיף את התרופה אנטרסטו להנחיות לטיפול באי ספיקת לב. זאת לאחר שהוכח כי 20% מחולי אי ספיקת לב מאריכים חיים בזכותה. בישראל כ-100 אלף חולים באי ספיקת לב

פריצת דרך בטיפול בחולי אי ספיקת לב: תרופה חדשה אותה אישר לאחרונה משרד הבריאות, אנטרסטו, הוכחה כמונעת תמותה אצל כחמישית מהחולים, מפחיתה אשפוזים ומאריכה תוחלת חיים.

 

לאור התוצאות הדרמטיות, החליטו בסוף השבוע האיגודים האירופאי והאמריקני למחלות לב, להוסיף את התרופה להנחיות חדשות בחולים.

 

קיראו עוד

אי ספיקת לב: כשהמשאבה מפסיקה לפמפם

במקום ניתוח לב פתוח: החידושים בתחום רפואת הלב

תכנית חדשה שיפרה מצבם של חולי אי ספיקת לב

   

 ( )

 

התרופה מורידה את התמותה מהמחלה ב-20%

התרופה, אנטרסטו, ניתנת בטבליה פעמיים ביממה. היא פועלת באמצעות גיוס מערכות ההגנה הטבעיות של הגוף נגד אי ספיקת לב, בכך שהיא מגדילה את הרמות של חומרים משתנים ושל חלבונים המשפיעים על לחץ הדם, בו בזמן שהיא מדכאת מערכת אחרת בשם רנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון הקשורה בהגברת העומס על הלב ובעליית לחץ דם.

 

המחקר בתרופה נערך בקרב 8,442 חולים הסובלים מאי ספיקת לב, השווה את התרופה החדשה לטיפולים אחרים הקיימים כיום. מהממצאים במחקר שהחל בדצמבר 2009 והסתיים במרס 2014 עלה כי התרופה הפחיתה את הסיכון לתמותה ב-20% והפחיתה את שיעור האשפוזים עקב אי ספיקת לב ב-21%.

 

הממצאים הדרמטיים, הביאו בסוף השבוע להכרזה תקדימית של איגוד הלב האירופאי בכנס שהתקיים בפירנצה שבאיטליה, כי החליט להוסיף את התרופה להנחיות לרופאים לטיפול באי ספיקת לב, חודשים ספורים בלבד לאחר שיצאה למדפים.

 

במקביל להכרזה האירופית החליט גם האיגוד האמריקני לרפואת לב להוסיף את התרופה להמלצות הטיפול.

 

צפו במומחים מדברים על יעילות התרופה:

 

 

"פריצת דרך טיפולית"

"אי ספיקת לב היא מחלה מאוד קשה ומאוד מתקדמת, שאין לה היום טיפול מיטבי או ריפוי", אומר ד"ר ישראל גוטסמן, מומחה לקרדיולוגיה מבית החולים הדסה ומזכיר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי הישראלי.

 

"התרופה היא בעלת מנגנון ייחודי המשלב תרופה המונעת ספיגה של מלחים, ותרופה שמשפרת את תפקודם של חלבונים בגוף העוזרים להתמודד עם אי ספיקת לב.

 

"הטיפול אמור להחליף את הטיפולים הקיימים בצורה הרבה יותר טובה. התרופה היא בהחלט פריצת דרך טיפולית. זה הטיפול המשמעותי ביותר בעשור האחרון באי ספיקת לב".

 

החולים מתים חרף הטיפול

בישראל כמאה אלף חולי אי ספיקת לב, שהם כ- 1.3% מהאוכלוסייה. כ-50% מהחולים ימותו תוך 5 שנים מאבחון המחלה. אחד מכל 5 אנשים מעל גיל 40 ילקה במחלה ולפחות עשרת אלפים מהם ימותו.

 

ההוצאה הכלכלית על מערכת הבריאות בישראל ובעולם כתוצאה מהמחלה עצומה: כמאות מיליוני שקלים מבוזבזים כל שנה בישראל על טיפול בחולי אי ספיקת לב.

בארה"ב עלות הטיפול באי ספיקת לב מגיע ל-30 מיליארד דולר, והתחזית היא שתוך 15 שנים יגיע סכום זה ל-70 מיליארד דולרים בשנה.

 

המדובר במחלה בה תחילה הגוף מצליח לתפקד, תוך כדי שהמחלה הולכת ומחמירה עקב שינויים הרסניים שעובר הלב: הגדלה של שריר הלב (היפרטרופיה) ושינוי הרסני של מבנה תאי הלב.

 

ד"ר טוביה בן גל, מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי רבין מסביר: "המחלה באה לידי ביטוי בחולשה, עייפות, קוצר נשימה במאמץ הולך וקל, כלומר אנשים שיכלו לעלות שתי קומות, מתאמצים בסופו של דבר גם אחרי שתי מדרגות.

 

"בשלב מסוים יש להם גם קשיי נשימה באמצע הלילה, בצקות ברגליים ובכל הגוף, ירידה בתיאבון, האנשים הופכים להיות רזים מאוד עם בטן גדולה שמלאה במים. למרות כל ההתקדמות, הצלחנו לשפר את איכות החיים שלהם, אך עדיין 50% מהאנשים שסובלים מאי ספיקת לב ימותו תוך חמש שנים מרגע האבחנה. זוהי תמותה גדולה מרוב מחלות הסרטן".

  

הטיפול הראשוני בחולי אי ספיקת לב כולל תרופות משתנות המפחיתות את הגודש בקרסוליים, ברגליים, ומפחיתות במקצת את בצקת הריאות ומקלה על הנשימה.

 

בשלב הכרוני, מטופלים החולים בשתי קבוצות של תרופות המנסות להפחית את לחץ הדם, ולשפר את קצב הלב ותפקודו. יחד עם זאת, כאמור, החולים ממשיכים להידרדר וכמחציתם מתים מהמחלה.

 

הכותב היה אורח חברת נוברטיס בכנס האיגוד האירופי לאי ספיקת לב

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
טיפול חדש שיציל חולי אי ספיקת לב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים