שתף קטע נבחר

הבנייה באפולוניה: "זוגות לא יקנו שם דירה"

תוכנית הענק להקמת 3,000 יחידות דיור במתחם אפולוניה שבהרצליה ממשיכה לעורר התנגדויות. באולפן ynet מסבירים המתנגדים כי הקרבה לחוף הים תייקר גם כך את הדירות, וטוענים כי בנייה מסיבית באזור עם ערכי הטבע הגבוהים ביותר במחוז ת"א - תוביל להכחדת בעלי החיים ותפגע באיכות חיי הדיירים. "אין לנו גב מהממשלה להגנה על הסביבה - רק לבניית מגדלים". צפו

 

 

תוכנית הבנייה הגרנדיוזית במתחם אפולוניה בהרצליה ממשיכה לעורר התנגדויות, למרות שכבר אושרה לפני כחודשיים. המתנגדים טוענים כי מדובר באזור עם ערכי הטבע הגבוהים במחוז, שיפגע בעקבות הבנייה המסיבית (לא פחות מ-3,000 יחידות דיור), ומזהירים כי בשל המיקום היוקרתי - בקרבת הים - זוגות צעירים לא יוכלו לקנות שם דירה. צפו בראיון באולפן ynet עם אלון כרמלי, יו"ר ועד המאבק של תושבי נוף ים והרצליה, והזואולוג ד"ר דרור בן עמי.

 

חרף ההתנגדויות: אושר פרויקט אפולוניה

הרצליה: תוכנית ל-3,000 דירות קרוב לחוף

 

"מדובר בשטח שבין הרצליה פיתוח לקיבוץ שפיים הקרוב לים, שבו חיים סוגים שונים של בעלי חיים והבנייה צפויה לפגוע בייחודיות של השטח", מסביר כרמלי, "זה נכון שיש משבר דיור וצריך לפתור אותו - אבל יש ערכים בסיסיים שקשורים לחיי אדם, לאיכות חיי האדם. לא נכון להקריב את כולם במכה אחת והשכונה שמדברים עליה היא פשוט לא בכיוון, זוהי קטסטרופה אורבנית".

הדמיית פרויקט אפולוניה בהרצליה (הדמיה באדיבות רשות מקרקעי ישראל) (הדמיה באדיבות רשות מקרקעי ישראל)
הדמיית פרויקט אפולוניה בהרצליה(הדמיה באדיבות רשות מקרקעי ישראל)

כרמלי מצטט את הדו"ח שכתב החוקר שמונה לבחינת התוכנית: "ההגיון התכנוני בבסיס התוכנית הוא שגוי ואינו מתאים למיקומה הייחודי, וזוגות צעירים לא יוכלו לרכוש דירה באזור", הוא אומר. בן עמי מוסיף כי מדובר בשטח שאינו חקלאי - "זה בעצם שטח שלא נגעו בו כבר מעל 80 שנה וסקרים גם של עיריית הרצליה וגם של מחוז תל-אביב מראים שזה אזור עם ערכי הטבע הגבוהים במחוז תל-אביב", כך לדבריו.

 

עוד הוא אומר כי השטח כולל "שילוב של חמרה וכורכר שזה סוג של בית גידול שהוא נדיר אשר הולך ונעלם כי הוא נמצא לאורך החוף ובונים לכל אורך החוף - אז בחרו דווקא לבנות על השטח הזה ויש שם עד 30 מינים שהם בסכנת הכחדה".

 

האם מינים אלה ייכחדו אם יבנו בשטח?

 

בן עמי: "יש מינים שייכחדו כי בונים ישר עליהם ויש עוד מינים שהם בשוליים, אבל המשמעות של 3,000 יחידות דיור דיור היא 15-20 אלף איש - עם הכלבים והחתולים והיציאות לשטח ועם הזבל, הרעש והאור, כל אלה יחריבו את מה שנמצא מסביב כי השטחים הם מאוד צרים. ועוד לא התחלנו לדבר על בתי ספר, מרכזים מסחריים, כבישים". לדבריו, "אין לנו גב מהממשלה להגן על הסביבה - רק רוצים לבנות מגדלים".

 

כרמלי: "צריך לזכור שבאזור פעל מפעל תעש במשך עשרות שנים, שבו היה פיצוץ מפורסם בשנת 1992 במהלכו נהרגו כמה פועלים. המפעל פסק מעבודתו לפני יותר מ-20 שנה ועד היום יש כתם ירוק בים, שאני חושב שכל מי שמגיע לאזור מכיר אותו, של מים מזוהמים שממשיכים לצאת משם. אישרו תוכנית לבניית מגדלים בני 26 קומות, בתי ספר, מלונות בלי לבדוק את המשמעות, אם המקום ראוי בכלל למגורי אדם".

 

יצוין כי בהודעת מינהל התכנון בעת אישור התוכנית, ניתנה הוראה על הקמת ועדה שתנקוט בסדרת פעולות שיבטיחו את הטיפול בקרקע ובשיקומה (שבה פעל מפעל תעש). את ביצועה ילווה צוות ממשלתית שאמור לפקח על ביצוע בלוח זמנים מהיר, לצד טיפול בשיקום הקרקע ופיתוח הגן הלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זיו ריינשטיין
מצוק הכורכר בחוף אפולוניה
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים