שתף קטע נבחר

פשרה ב"דירת המריבה" שמכרה ענבל אור

על פי ההסדר, שלי נרקיס יקבל את הדירה בפרויקט מציצים בת"א, שנמכרה פעמיים על ידי קבוצת אור סיטי נדל"ן, תמורת 18 מיליון שקל. עופר לוזון יקבל מנרקיס 2.25 מיליון שקל ויוותר על כל טענה באשר לזכויותיו בנכס

בית המשפט המחוזי בתל-אביב קבע היום (ג') כי הוא מקבל את הסדר הפשרה שהושג בין שלי נרקיס לעופר לוזון והרוכשים הנוספים בפרויקט מציצים בנוגע ל"דירת המריבה". זאת על אף התנגדותה של ענבל אור, עליה נכתב בהחלטה כי היא מי ש"פוסל במומו פוסל". בסך הכל תעלה דירת הפנטהאוז לנרקיס סכום של 18 מיליון שקל.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

הפרויקט ברחוב הושע בתל אביב היה בבעלות קבוצת אור סיטי נדל"ן של ענבל אור עד לכניסתה להליכי פירוק. לאחר מכן התברר כי אור הבטיחה את הדירה פעמיים - תחילה למי שכונה "מלך השוק האפור", שלי נרקיס, שקיבל כבטוחה את הדירה בתמורה להלוואה שהעמיד לבעלת השליטה.

 

זמן קצר לאחר מכן, הדירה נמכרה פעם נוספת לידיו של עופר לוזון, ששילם כ-3 מיליון שקל עם החתימה על ההסכם, אך כשביקש לרשום הערת אזהרה גילה כי ישנה הערה של עו"ד מימון אביטן - הנאמן מטעם נרקיס.

 

בין לבין, יתר הרוכשים בפרויקט טענו באמצעות עו"ד עופר שפירא, כי יש לפתור את המחלוקת, שכן עיכובים נוספים עלולים לגרום להקפאתו של הפרויקט ואף לקריסתו.

 

בשבוע שעבר, לאחר הליך גישור קצר בפני השופטת בדימוס ורדה אלשיך, הוגשה לבית המשפט הצעה להסדר פשרה בין הצדדים, לפיו לוזון יקבל מנרקיס 2.25 מיליון שקל ובהתאם לכך יוותר על כל טענה באשר לזכויותיו בנכס.

 

 

עוד אומר ההסכם כ הסכם המכר של נרקיס על הדירה יעמוד בתוקף ואף יפדה את יתרת המשכנתא שרובצת על הנכס בסכום של כ-2.5 מיליון שקל. בנוסף, נרקיס ידאג למימון כל העלויות שחלות על בניית הנכס, ויכנס במקום אור לקבוצת הרכישה אך מבלי שיצורף כחבר לוועד המפקח ומבלי שיהיה בעל זכות הצבעה.

 

זאת ועוד, חברי הקבוצה ישלמו לקופת הפירוק של חברת מציצים, מקבוצת אור סיטי נדל"ן, סכום של למעלה מ-5 מיליון שקל מתוך המימון הבנקאי לליווי הפרויקט וסכום נוסף של 1.5 מיליון של עבור עלויות הבניה שלו. חברי הקבוצה ישלמו לקופת הכונס הזמני לנכסי ענבל אור, עו"ד איתן ארז, את הסכום לו זכאית אור לקבל בהתאם להסכם איתם - סכום של 1.15 מיליון שקל.

 

בתחילת השבוע קיים השופט איתן אורנשטיין דיון בנוגע להסכם. אף על פי שכל הצדדים, לרבות נציגי הכנ"ר, תמכו בהסדר הייתה זו דווקא אור עצמה שהתנגדה לו. באי כוחה של אור, עו"ד אילן בומבך, טענו שיש בהסדר משום פגיעה חדשה בה וכי ההסדר מהווה העדפת נושים אסורה.

 

בהחלטה שניתנה היום על ידי השופט אורנשטיין הוא מקנה להסדר תוקף של פסק דין. לדבריו, יש לדחות את התנגדותה של אור, בין השאר, משום שהיא נמצאת בהליך של כינוס נכסים זמני, ומשכך נכסיה נמצאים תחת ניהולו ואחריותו של כונס הנכסים הזמני שמונה על ידי בית המשפט.

 

לפי ההחלטה, אור מכרה את זכויותיה בפרויקט, בין אם לנרקיס ובין אם ללוזון, ומשכך היא נעדרת זכויות בממכר.

 

השופט אורנשטיין בהחלטתו "אור מנסה לאחוז את המקל בשני הקצוות ואף מעלה טענות סותרות. לעמדתה היא לא מכרה את הממכר לנרקיס, שזייף לגרסתה מסמכים והחתים אותה על הסכם המכר תחת לחץ, ומבלי שהייתה מודעת לתוכן המסמכים. מכל מקום לגישתה המסמכים היו אמורים להיות מופקדים בנאמנות, והם נחתמו רק למקרה שהחברה שבבעלותה תגיע לפירוק זמני.

 

"אין בידי לקבל את הטענה שעומדת בניגוד למסמכים בכתב, ואינה נתמכת בכל ראיה פרט לתצהירה של אור. אוסיף ואדגיש שעסקינן במסמכים שנחתמו גם על ידי פרקליטים, לרבות עוה"ד של אור, וככל שדובר היה שבהסכם שמופקד בנאמנות, מצופה היה שייחתם מסמך שיורה על הנאמנות, אך כזאת אין".

 

כמו כן, בית המשפט דוחה את טענותיה של אור לפיהן לוזון הפר את ההסכם מולה מאחר שהוא לא שילם את מלוא התמורה על הדירה. "תמוה בעיני שאור מצפה שלוזון יפקיד את יתרת התמורה גם לאחר שהתברר לו שהיא מכרה קודם את הממכר לנרקיס, אשר לטובתו רשומה הערת אזהרה. אור היא מי ש"פוסל במומו פוסל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ וצביקה טישלר
שלי נרקיס ענבל אור
צילום: יריב כץ וצביקה טישלר
מומלצים