שתף קטע נבחר

בת 72 נגד עוה"ד של אדמה: "סומנתי כמטרה"

פנסיונרית שהשקיעה 900 אלף שקל בחברת שיווק הקרקעות החקלאיות אדמה שקרסה, תובעת את הכסף מעורכי הדין של החברה: "הם השליכו מעליהם את האחריות". הנתבעים: "תביעה שקרית ושערורייתית"

פרשת חברת שיווק הקרקעות החקלאיות אדמה, בבעלות אורן קובי, ממשיכה להגיע למשרדי עורכי דין מובילים בתחום הנדל"ן. לפני כחודש הגישו לקוחות תביעות נגד משרדי עו"ד הקשורים לפרשה, ול"ידיעות אחרונות" נודע על תביעה נוספת.

 

סוף ל"אדמה": צו פירוק קבוע לאורן קובי

כחלון אישר: שקיפות במכירת קרקע חקלאית

 

מ' בת ה-72 הגישה אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב תביעה בסך כ-900 אלף שקל - הסכום אותו השקיעה באדמה. התביעה הוגשה באמצעות בנה, עו"ד רונן בן צבי, נגד משרד עוה"ד עמר רייטר, ז'אן שוכטוביץ ושות' - מהמשרדים הגדולים בישראל שעוסקים בנדל"ן. מ' טוענת כי "מדובר בנתבעים אשר לכאורה לאור הסתנוורותם מכסף קל ושכר טרחה מהיר ומובטח, השליכו מעליהם את כל האחריות הרובצת על כתפיהם מתוקף היותם עורכי דין".

 

המשרד הנתבע לא היה משרד עורכי הדין של מ', אלא של חברת אדמה, אך מ' מציינת בתביעתה כי על פי הפסיקה חובותיו של עורך דין אינם כלפי לקוחו בלבד. במסגרת התביעה מספרת מ' כי באוקטובר 2015 הגיעה לפגישה במשרדי אדמה והוצא ממנה מידע לגבי כל חסכונותיה, כחצי מיליון שקל.

 

לאחר מכן, לטענתה, "סומנה המטרה": "נציגי אדמה החלו במסע דורסני של שכנוע התובעת לביצוע עסקת מקרקעין", נכתב בתביעה. מ' מציינת כי נאמר לה שאם עתיד נכדיה חשוב לה, כדאי שתרכוש זכות לשתי דירות בבניין שעתיד להיבנות בהוד־השרון תוך שלוש שנים על קרקע חקלאית. זאת במחיר של 290 אלף שקל לזכות לדירה.

אורן קובי, בעלי חברת אדמה בבית המשפט (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
אורן קובי, בעלי חברת אדמה בבית המשפט(צילום: צביקה טישלר)

"כדי לאיין את חששה ואת התנגדותה, אנשי המכירות הסבירו לה כי מדובר בפרויקט הנמצא בפיקוח ובהובלה של משרד עו"ד הנתבע שהינו מהגדולים בישראל והנתבעים שומרים וישמרו על כספה", נטען.

 

מ' טוענת כי הוסעה על ידי נציגי אדמה למשרד העו"ד הנתבע ושם חתמה על חבילת מסמכים בלי שעיינה בהם, וכי העו"ד שטיפל בה לא טרח להסביר לה מה הסיכונים. "בעקבות החתמתה על שרשרת ההסכמים רוקנה התובעת לידי נציגי אדמה את כל חשבון הבנק שלה ומסרה להם, לעיני העו"ד במשרד, את כל כספי החסכונות שצברה משך עשרות שנים".

 

"חרב עליה עולמה"

בשלב מסוים הגיעה מ' לחברה כדי לבטל את העסקה, אך לטענתה גערו בה נציגי אדמה על חוסר אמונה והיא שוכנעה לרכוש זכות לדירה שלישית ב-260 אלף שקל. מ' טוענת כי העסקה לרכישת זכויות לשלוש דירות בבניין שעומד להיבנות לא יצאה מעולם לפועל.

 

"התובעת מצאה עצמה ביום בהיר מרוקנת מכל רכושה ושקועה בהלוואות, חרב עליה עולמה", נטען בתביעה. היא טוענת כי הנתבעים "עטו עליה כנשר" מבלי שמצאו לנכון לברר עימה האם היא מבינה על מה היא חותמת.

 

ממשרד עמר רייטר - ז'אן שוכטוביץ ושות' נמסר: "מדובר בתביעה שקרית ושערורייתית שהגיש עו"ד שהוא בנה של התובעת. בכוונת משרדנו לפעול במלוא העוצמה על מנת לסכל ניסיון זה שמטרתו היחידה, לאחר קריסת חברת אדמה ואורן קובי, לסחוט כספים שלא כדין ממי שנחשב ככיס עמוק. מדובר בתובעת שחתמה פעם אחר פעם על חוזים לרכישת קרקע חקלאית.

 

"היא לא הסתפקה ברכישה אחת, אלא שבה אחרי מספר שבועות ורכשה עוד קרקעות. בכל הקרקעות שרכשה העסקאות הושלמו עוד בנובמבר 2015. לתובעת ולבנה לא יכולות להיות טענות אלא לעצמם. משרדנו פעל ללא כל דופי, ואנו משוכנעים מעל לכל ספק כי כך גם יקבע בית המשפט".

 

מה הסיכונים ברכישת קרקעות חקלאיות? מוזמנים לצפות במדריך של אולפן ynet:

 
הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
אורן קובי, בעלי חברת אדמה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים