שתף קטע נבחר

נחתם ההסכם לפרויקט של עמידר ומ' הבינוי

משרד הבינוי והשיכון וחברת עמידר חתמו על הסכם להפיכת החברה הלאומית לשיכון לזרוע ביצוע ממשלתית בתחום ההתחדשות העירונית. שר הבינוי: "הרווחים מפרויקטים במרכז הארץ יביאו לשיפור המצב בפריפריה"

משרד הבינוי והשיכון וחברת עמידר חתמו היום (ה') על הסכם לקידום פרויקטים של התחדשות עירונית, שיקום שכונות וחיזוק מבנים ברחבי הארץ. במסגרת ההסכם, שנחתם בטקס שנערך בעיר לוד, הוחלט כי עד שנת 2029 יחוזקו או ייבנו מחדש כ-3,500 יחידות דיור קיימות, מתוכן כשני שלישים יהוו יחידות דיור ציבורי. כמו כן, ייבנו עוד 2,000 דירות בשוק החופשי - כ-83% מהן (3,000 יחידות דיור) ייבנו בפריפריה.

 

המדינה תחדש דירות בפריפריה מכספי המרכז

עמידר ומ' הבינוי יקדמו תמ"א 38 בפריפריה

 

על פי הסכם העקרונות, תתאפשר תוספת של אלפי יחידות דיור חדשות בפריפריה, לצד חיזוק מבנים גם במקומות בהם אין כדאיות כלכלית ללא היוזמה הממשלתית. זאת על ידי חברת עמידר, שתהפוך לזרוע הביצוע הממשלתית בתחום תמ"א 38, פינוי-בינוי ושיקום שכונות. כך, פרויקטים של תמ"א 38 שיבוצעו בערים כמו הוד השרון, תל-אביב, חולון, רמת גן ורעננה, יאפשרו ישירות את חיזוק המבנים בישובים כדוגמת טבריה, בית שאן, דימונה, צפת וקריית שמונה.

מימין לשמאל: ראש עיריית לוד, יאיר רביבו; סגן שר הבינוי והשיכון, ח"כ ז'קי לוי; מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אשל ארמוני; שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט; יו"ר עמידר, יצחק לקס; ומנכ"ל עמידר, ראובן קפלן (צילום: יוסי זליגר) (צילום: יוסי זליגר)
מימין לשמאל: ראש עיריית לוד, יאיר רביבו; סגן שר הבינוי והשיכון, ח"כ ז'קי לוי; מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אשל ארמוני; שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט; יו"ר עמידר, יצחק לקס; ומנכ"ל עמידר, ראובן קפלן(צילום: יוסי זליגר)

הסכם המסגרת הקיים, שאושר באוגוסט 2014, נגע בעיקר לתחומי הליבה של פעילות חברת עמידר (ניהול נכסי הדיור הציבורי וכן אזכור כללי ביחס לפעילות של התחדשות עירונית), והסתכם בתקציב של 200 מיליון שקל לשנה לתקופה של 7 שנים (סך הכל 1.4 מיליארד שקל). לעומת זאת, היקפו הכספי של הסכם העקרונות המוצע הוגדל באופן דרמטי ל-690 מיליון שקל בממוצע לשנה, וסכום כולל של כ-6.9 מיליארד שקל לתקופת התקשרות של 10 שנים.

 

סכום זה מורכב מתשלום על תחזוקת דיור ציבורי וסיוע לנכים רתוקים וקשישים, עמלות ניהול, שיקום שכונות והיקף מכירות ותקבולים מייזום וביצוע של התחדשות עירונית בגובה של כ-2.5 מיליארד שקל, מתוכו יצברו בקרן הפריפריה כ-400 מיליון שקל. מדובר ברווחים הצפויים מתוך הפעילות, שיוקדשו לחיזוק מבני דיור ציבורי בפריפריה מפני רעידות אדמה.

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, אמר היום כי "בשנה האחרונה רכשנו כמעט 1,000 דירות לטובת הדיור הציבורי. לשם השוואה, ב-2014 נרכשו שש דירות בלבד. אכלסנו 600 דירות שעמדו ריקות בכל רחבי הארץ במשך שנים. 2,600 דירות נבנות בשיתוף הסוכנות היהודית. 100 מיליון שקל הוקדשו לרכש דירות עבור נכים רתוקים".

 

לדבריו, "מה שקורה כיום זו מהפכה וההסכם שנחתם היום מציין שלב נוסף בה. על כל דירה שעוברת התחדשות עירונית באזור ביקוש במרכז הארץ, ייבנו חמש דירות נוספות במקום אחר. הרווחים מהפרויקטים הללו יביאו לשיפור אלפי דירות בפריפריה. זהו פרויקט חברתי מהמדרגה הראשונה".

 

סגן שר הבינוי והשיכון, ח"כ ז'קי לוי, הוסיף כי "אנחנו גאים להכריז על חתימת הסכם התחדשות עירונית יחד עם חברת עמידר - הסכם בעל חשיבות לאומית עליונה שכלל רווחיו יושקעו בדיור הציבורי. מדובר בפרויקט גדול, במסגרתו הדירות הציבוריות יטופחו והכסף שייכנס מהפרויקטים ינותב למטרת שיפוץ ורכישה של עוד ועוד דירות ציבוריות. כשאומרים צדק חברתי, צריך לקחת את הפרויקט הזה לדוגמא. לא ייתכן שיבצעו התחדשות עירונית רק במקומות שבהם יש הצדקה כלכלית - חובתה של מדינת ישראל לדאוג לאזרחיה בכל מקום".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום באדיבות עמידר
מבנה של עמידר בטבריה
צילום באדיבות עמידר
מומלצים