שתף קטע נבחר

השוכרים ממשיכים להתלונן: "פשוט חזירות"

לאורין מר"ג הודיעו על ייקור שכר הדירה, אף שמדובר בדירה שנייה ולא שלישית; לאיה מת"א העלו את השכירות על דירה לא משופצת ב-30%; ולאורטל נתנו חמישה ימים להחליט. כך חוק מיסוי על דירה שלישית גורר העלאת מחירים בטרם אושר סופית - גם בקרב בעלי דירה אחת או שתיים בלבד

בשבוע שעבר פורסמו ב-ynet נדל"ן עדויות של שוכרי דירות , לפיהן בעלי הבתים מגלגלים את מס דירה שלישית עליהם עוד לפני שהחוק עבר במסגרת התקציב. מאז הצטברו עדויות נוספות שהגיעו באמצעות המייל האדום. שוחחנו עם חלק מהפונים, שמתלוננים על זינוק במחירי השכירות בשיעור של עשרות אחוזים.

 

"בעל הדירה הכניס סעיף שיקפיץ את השכ"ד"

חוק מיסוי דירה שלישית יישאר בחוק ההסדרים

 

"הגעתי לבעל הדירה כדי לחדש את החוזה, ופתאום אני רואה סכום אחר", מספרת אורין מרמת גן, ששילמה עד כה 2,890 שקלים בחודש. "רצו להעלות לי ב-20% את שכר הדירה וכששאלתי למה, אז אמרו לי שבקרוב עומד לעבור חוק מיסוי על כל דירה נוספת. הרגשתי מתוסכלת וכבולה, במעמד החתימה על החוזה, מה אני אמורה לעשות?", היא תוהה.

 

למרות הלחץ, אורין הצליחה להתמקח עם בעל הבית. "הבנתי שיש להם שתי דירות ושאלתי מדוע גם במצב כזה הם לוקחים ממני עוד תשלום, והם אמרו שהם רוצים להתגונן מהמס וברור לי שהם שיקרו לי בעצם. בסופו של דבר, הם הפחיתו את התוספת על שכר הדירה".

 

לדבריה, "יותר הגיוני שהיו מתרכזים בלאכוף סטנדרט של מחירים לפי אזורים כמו במקומות אחרים בעולם מאשר חוק הזייתי שאין שום דרך להתמודד איתו". אמנם אורין חתמה על החוזה, אך כעת החלה לחפש דירה חלופית. "אני מרגישה שנפלתי בפח למרות שהצלחתי להוריד את התוספת", היא אומרת.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

"זו פשוט חזירות"

איה מדרום תל-אביב שוכרת דירה עם שתי שותפות. לטענתה, הדירה אינה משופצת, וחולדות ועכברים מרבים לבקר בבית ובסביבתו. באחרונה התבשרה בהעלאה של 30% בשכר הדירה שלה. "בעל הדירה שלנו הוא עו"ד ואיש עסקים, ובכל שלוש השנים שבהן אני גרה כאן לא פגשתי אותו. הפעם הוא שלח לנו הודעה ושאל אם אנחנו מחדשות את החוזה, וביקש ליידע אותנו שהוא מתנגד לחוק - אבל בגלל שהוא עומד לעבור המחיר יעלה".

 

איה מספרת שהחליטה מתוך עקרון לא להמשיך לגור שם וחיפשה דירה אחרת, "אבל פשוט כל המחירים עלו. בתוך שבוע לא הצלחתי להתארגן על משהו טוב יותר, אז נאלצתי להישאר בדירה. אבל הוספנו סעיף לחוזה שאומר שבמקרה שהחוק ייכנס לתוקף, תהיה לנו אפשרות לצאת".

 

לדבריה, "בדיוק במהלך השבוע הזה ראיתי את הכתבה ב-ynet והבנתי שאני לא היחידה, זה פשוט מכעיס שהחוק בא להגן עלינו ובסוף לוקחים מאיתנו, לחלק גדול מהחברים שלי זה קורה, זה פשוט מטורף".

 

"בעל הדירה שלי שלח לי הודעה שהוא מעלה את שכר הדירה ב-200 שקל, ובנוסף אם יתקבל חוק המיסוי על דירה שלישית אשא גם בהוצאות שלו", מספרת אורטל, שמתגוררת בדירת חדר וחצי בתל-אביב ומשלמת עליה 4,000 שקלים בחודש.

 

"שאלתי אותו למה אני צריכה לשלם מס שמוטל על הנכסים שלו, והוא השיב לי שהוא לא מוכן לשאת בעלויות", היא ממשיכה. "לבעל הדירה שלי יש הרבה דירות, והוא אמר שמדובר על 1,500 שקל בחודש לכל דירה, ולמרות שהמס תקף החל מהדירה השלישית - אף אחד לא יכול להוכיח אם הדירה שלו היא אכן כזאת והוא עוד ירוויח עלינו", היא טוענת.

 

בעל הדירה של אורטל נתן לה חמישה ימים להחליט אם היא עוזבת את הדירה או ממשיכה. "בדדליין שנתן לי לא מצאתי כלום, ולא נותרה לי ברירה אלא לחתום. אני מחפשת דירה אחרת וברגע שאמצא כמובן אעזוב", היא מסכמת.

 

ליאת מתגוררת בתל-אביב עם בן זוגה, ותיאלץ להוסיף לשכר הדירה עוד 400 שקל אם החוק יעבור, כך נכתב בחוזה שעליו חתמה בחודש האחרון. "המהלך הזה יעלה את מחירי השכירות זה בטוח", היא אומרת. "אף אחד לא ייקח את זה על עצמו, ובעלי דירות שאין להם שלוש דירות יישרו קו ויעלו גם הם את המחירים. זו פשוט חזירות, הרפורמה הזאת באה פשוט נגד השוכרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים