שתף קטע נבחר

 

מהקלאסית למלוחה - מתכונים לסופגניות

נמאס לכם מהמתכון הפרטי שלכם שעובר כבר שנים במשפחה? עכשיו אפשר לגוון עם מתכונים לסופגניות במילוי מתוק וגם במילוי נועז של גבינות. ואיזה מילוי אתם הכי אוהבים?

מתכון קלאסי לסופגניות

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

המצרכים (25-30 סופגניות):

25 גר' שמרים טריים (חצי שקית)

1/4 כוס סוכר

קורט מלח

500 גר' קמח

1 ביצה

50 גר' חמאה רכה

2 כפות קוניאק או ברנדי

1 כוס חלב (240 מ"ל)

שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים טריים, סוכר, מלח וקמח. מערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים ביצה, חמאה וקוניאק. בסוף מוסיפים את החלב ולשים במשך 7-10 דקות במהירות נמוכה.
  2. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה משומנת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה לשעתיים. מרדדים את הבצק במשטח אפייה מקומח לעובי של 3 ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים על נייר אפייה ומתפיחים למשך שעה נוספת.
  3. מחממים סיר רחב עמוק שמן קנולה. מעבירים את כדורי הבצק לשמן החם ומטגנים משני הצדדים, בערך 2 דקות כל צד (עד שמזהיב). 
  4. מוציאים ומניחים על מגש עם נייר סופג.
  5. מצננים את הסופגניות וממלאים.

 

 

מילוי ריבת פטל ביתית

המצרכים:

100 מ"ל מחית פטל (אפשר גם לטחון פטל טרי או קפוא)

5 גר' סוכר

3 גר' פקטין (או חצי תפוח חתוך)

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר את מחית הפרי. טורפים ומערבבים פקטין וסוכר.
  2. כשהמחית מגיעה לטמפרטורה של 45 מעלות (בודקים עם מדחום) מוסיפים את הפקטין והסוכר. ממשיכים לטרוף עד שמקבלים מרקם סמיך. מצננים.
  3. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר הזרקה או למזרק ייעודי למילוי.
  4. ממלאים את הסופגניה ומקשטים מעל באבקת סוכר.
  5. אפשר לסדר מעל גם פטל או תות טריים.

 

מילוי קרם שוקולד קפה

המצרכים:

150 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית גדושה נס קפה נמס או מגורען

200 גר' שוקולד חלב

לקישוט -

100 גרם שוקולד מריר

75 מ"ל שמנת מתוקה

20 גרם חמאה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
  

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים שמנת מתוקה עם קפה, מוסיפים את השוקולד וטורפים היטב.
  2. לוקחים שליש מהתערובת ושמים בשקית זילוף עם צנתר משונן קטן או במזרק ייעודי, וממלאים את הסופגניה.
  3. לקישוט - ממיסים שוקולד במיקרוגל, ומוסיפים את שאר החומרים. טובלים את החלק העליון של הסופגניה בגנאש, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  4. מפזרים מעל פניני שוקולד לקישוט או פולי קפה.

 

מילוי קרם קרמל

המצרכים:

1כפית ג'לטין ו-1 כף מים

3/4 כוס סוכר

150 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף דבש

100 גר' חמאה רכה

חופן פופקורן לקישוט

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים ג'לטין עם מים ומניחים למשך 5 דקות. בסיר מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל. במקביל, מחממים במיקרוגל את השמנת מעט.
  2. ברגע שנוצר קרמל בצבע ענברי, מורידים ללהבה נמוכה, ושופכים בזרם דק את השמנת המתוקה תוך כדי טריפה.
  3. מוסיפים דבש וחמאה רכה וטורפים.
  4. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים פנימה.
  5. מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לשק זילוף עם צנתר או מזרק ייעודי להזרקה.
  6. לקישוט לוקחים את הקרמל שנותר, מניחים על גבי תבנית אפייה נייר אפייה או רשת, טובלים את החלק העליון של הסופגניה בקרמל, ומניחים מעל פופקורן.

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

מתכון לסופגניות ניטרליות למילוי מלוח

המצרכים (ל-30-40 מיני סופגניות):

250 מ"ל חלב

2 ביצים

1 כף סוכר

75 גר' חמאה

30 גר' שמרים טריים

1/2 1 כפות קוניאק או רום

קורט מלח

קליפת לימון מגוררת

500 גר' קמח

שמן קנולה לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים, מלבד הקמח, במהירות איטית.
  2. מוסיפים את הקמח ולשים במשך 7-10 דקות.
  3. מעבירים לקערה נקייה, ושומרים את הבצק במקרר למשך 4 שעות עטוף בניילון נצמד.
  4. מקמחים משטח עבודה בקמח, מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר4 ס"מ.
  5. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ונותנים לבצק לתפוח למשך 40 דקות.
  6. מחממים סיר רחב בשמן קנולה לטיגון עמוק, כאשר השמן רותח (חשוב שלא יהיה רותח מדי) מכניסים את כדורי הבצק וכשהם מתחילים להזהיב, הופכים צד.
  7. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומצננים.

 

מתכון למילוי גבינות

המצרכים:

125 גר' גבינה שמנת

125 גר' גבינה לבנה

100 גר' שמנת חמוצה

חופן עירית קצוצה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערה עם מטרפה מערבבים את גבינת השמנת עד לריכוך.
  2. מוסיפים גבינה לבנה ושמנת חמוצה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. את הגבינות, לעומת המילוי המתוק, קשה יותר לזלף, לכן חותכים בעזרת סכין כל סופגניה לחצי (לרוחב), ממלאים בכפית, סוגרים ומגישים.

 

כלים: "גולף & קו", מתכונים: דנה ברזק, סטיילינג: נועה קנריק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
מתכונים לסופגניות
צילום: אלון מסיקה
מומלצים