שתף קטע נבחר

ציונות אחרת: אירוע הריצה שמחבר את ישראל לעולם

אדרנלין לשם אהבה: ארגון "Bridge The Gap" העולמי שם לו למטרה לחבר בין תרבויות ועמים שונים באמצעות ריצה משותפת, הנאה ובילויים. לאחר שביקר בערים רבות ברחבי העולם הוא יגיע בחודש הבא לתל אביב - ויש גם אג'נדה ציונית במיוחד שעומדת מאחורי העניין. כיצד ריצה מחברת בין אנשים ומה מצפה לנו שם? רגע לפני שהוא נוחת בישראל - כל הפרטים על אירוע "Next Stop Tlv"

זה התחיל בקטן, סחף את העולם בגדול, וכעת זה הולך לקרות גם פה. אירוע "Next Stop Tlv" שיתקיים בחודש פברואר הקרוב, יחשוף את הצדדים היפים של מדינת ישראל לעשרות אנשים מרחבי העולם, דרך אחת מהפעילויות הספורטיביות הפופולאריות – ריצה.

 

הפרויקט, אשר קרם עור וגידים בחודשים האחרונים, הוא פרי יוזמתה של קבוצת הריצה הישראלית "Reaction" שביקשה להראות לאנשים ברחבי העולם ציונות אחרת, שקטה יותר, אבל כזו אמיתית ובוערת, המבקשת להציג את יופיה האמיתי של מדינת ישראל ושל אלו הגרים בה.

 

קראו עוד:

בגיל 94, אורי מתאמן 6 פעמים בשבוע

בר ניצחה את האנורקסיה והפכה למאמנת כושר לילדים

הכירו: 5 כוכבות הכושר הישראליות הכי חמות באינסטגרם

 

ריצה תמיד הייתה ענף ספורט המחבר בין אנשים. הרי לא צריך באמת לדבר את אותה שפה בשביל ליהנות יחד מאימון ריצה. על בסיס עיקרון פשוט זה הוקם ארגון Bridge The Gap, או בקיצור: BTG, שהתחיל מחיבור של שתי קבוצות רצים (Crews) מרחבי העולם: האחת מניו יורק והשנייה מלונדון. שתי הקבוצות - שהיו מורכבות מצעירים אורבניים, אנשי חיי לילה החיים ונושמים את העיר - התחילו לערוך אירועי ריצה שכללו ביקורים הדדיים, כל פעם בעירה של השנייה.

 

לאורך השנים הצטרפו קבוצות נוספות מערים נוספות בעולם והארגון הלך וגדל. מטרת העל שהציבו לפניהם הייתה לגשר בין תרבויות ואנשים באמצעות ריצה, ללא קשר לרקע, המוצא או ההיסטוריה מהם הם מגיעים. מכאן שאוב שמו של הארגון.

 

רצים יחד אל עבר מטרה משותפת. צילום: דורון סרי (דורון סרי) (דורון סרי)
רצים יחד אל עבר מטרה משותפת. צילום: דורון סרי

 

ריצה כאמצעי, חיבור כמטרה

מה שונה בין קבוצת ריצה ״רגילה״ לבין סוג הקבוצות הללו? בעוד קבוצות הריצה מתאגדות סביב ריצה וניסיון מתמיד להיות רץ טוב יותר, ה-Crews הם קבוצות אנשים שהריצה בשבילם היא חלק ממשהו גדול יותר. הריצה היא לא המטרה, אם כי האמצעי - וגרעין הפעילות העיקרי מתרכז בחיבור שנוצר בין אנשים.

 

בארגון חברות 49 קבוצות מרחבי העולם, וכאמור, החל מהשנה, גם נציגה ישראלית - "ריאקשן", שמאגדת קבוצות ריצה בגוש דן. חברי הארגון מתאפיינים כצעירים אורבניים החיים את תרבות הרחוב, הדיגיטל והאינסטגרם – כלי אשר היווה כבסיס לחיבור העמוק של הקבוצות השונות בכל העולם. בכדי להיכנס לארגון יש לעמוד בתנאי סף שמוכיחים את התרומה וההשפעה שיוצרת הקבוצה בזירה המקומית שלה.

 

במסגרת הפעילויות מתקיימים מפגשים חוצי תרבויות ויבשות. אחת לתקופה מארחת אחת הקבוצות מפגש בעיר שלה בו משתתפים רצים מקבוצות אחרות מכל העולם. השנה בפעם הראשונה, אירוע כזה יקרה גם בתל אביב. קבוצת "ריאקשן" המקומית תארח רצים מכל העולם לארבעה ימים של ריצה, אוכל, בילויים וחברויות חדשות.

 

"זה ארגון ללא מטרות רווח, לא ארגון שבא לחנך", מספרת אפרת כהן, חברה בקבוצה ומיזמי האירוע. "המטרה בעצם היא להראות איך ריצה עושה אותנו בני אדם טובים יותר ומחברת בין כולם".

 

אפרת כהן (30) היא מאמנת ריצה למרחקים ארוכים ובעלת סטודיו לאימונים. לפני 4 חודשים נחשפה לראשונה לפעילות הארגון דרך הקבוצה והתאהבה. "ריאקשן זו קבוצת אימון מאוד צעירה, מאוד אורבנית, שקיימת בתל אביב. עומד בראשה יונתן מלכא, ספורטאי מקצועי ותריאתלוניסט שייצג את ישראל גם בחו"ל", היא מספרת.

 

"בספטמבר האחרון השתתפנו באירוע 'Stop The Violence'. זה היה אירוע עולמי של ה-BTG במסגרתו כל העולם חבר יחד לריצה משותפת למען המאבק באלימות, כל מדינה בשעה אחרת במהלך היממה. זו הייתה הפעם הראשונה בה ישראל לקחה חלק בפעילות הארגון.

 

"פנינו לכל קבוצות הריצה", מספרת אפרת. "באנו ממקום של אהבה משותפת לתחום אחד ובאמת הצלחנו. זה קרה תוך שבוע. הצלחנו להביא קרוב למאה איש מקבוצות ריצה שונות בישראל לריצה מאוד מיוחדת שהתחילה בכנסיה ביפו, עברה במסגד – וסיימה בבית הכנסת הגדול באלנבי.

 

מראים את הפנים האחרות של ישראל. קבוצת Reaction. צילום: דורון סרי (דורון סרי) (דורון סרי)
מראים את הפנים האחרות של ישראל. קבוצת Reaction. צילום: דורון סרי

 

4 ימים של ריצה, תרבות והנאה

לאחר הצלחת האירוע, ומשראו שבכל שנה מתקיימים בין 3-4 מפגשים של BTG בעולם, החליטו אפרת ויונתן להביא את האירוע גם לישראל. מהר מאוד הם הבינו שמאחורי כל הזיעה והאדרנלין מסתתרת מטרה חשובה ונשגבת הרבה יותר.

 

"משהו מאוד ציוני התעורר בי. גדלתי על ערכי הציונות שבשנים האחרונות הפכה לסוג של קללה בעולם", מספרת אפרת. "פתאום הרגשנו שאנחנו מסוגלים ליצור דרך זה סוג של הסברה: להראות משהו אחר, ישראל אחרת ממה שחושבים עלינו. משהו בוער בנו להשוויץ בעיר הזאת, הם באמת עוד לא יודעים עד כמה היא מושלמת".

 

אפרת מאוד מתרגשת לקראת האירוע הקרב. בקהילת הריצה כבר מפרגנים, עיריית תל אביב מחבקת ואפילו משרד התיירות אמר שיעזור. היות ולכל אחת מהקבוצות המתארחות השפעה ברמה המקומית, מקווים אפרת ויונתן שהחוויה שיעברו בארץ תיצור גלים והשפעה על רצים בכל העולם ותוביל לקהילה שרק הולכת וגדלה.

 

"כל האירוע הוא בהתנדבות", מספרת אפרת. "זו הציונות הפרטית שלנו. לשמחתנו עיריית תל אביב ומשרד התיירות תומכים ביוזמה ועוזרים לנו להפיק חלק מפעילויות האירוח. אנחנו עדיין מגייסים תרומות שיאפשרו לנו להפוך את החוויה למשמעותית - גם עבור קהילת הרצים המקומית וגם כדי להטיס מובילי דעה ותקשורת שיאפשרו לנו להפיץ את המסר למעגלים רחבים יותר".

 

האירוע המתוכנן בישראל שומר על אופיו המסורתי של הארגון כנהוג בכל העולם: ארבעה ימים המשולבים באינספור ריצות עירוניות מסוגים שונים, המסתיימות כולן בפעילויות בילוי ומסיבות החושפות את הרצים לתושבים והעסקים המקומיים. חגיגה תרבותית וספורטיבית כאחד. "אלה ארבעה ימים שתמיד תהיה בהם ריצה וכל אחת מהן תסתיים במסעדה מגניבה, מועדון, או דרינק על הגג", מוסיפה אפרת.

 

מגוון אטרקציות מצופות לרצים, אחת הבולטות מביניהן היא "נקודת עידוד" (Cheering Point). גם פה המטרה היא לעודד את הרצים ולתרום לחיבור והנאה."ה-Cheering Point היא נקודה המוצבת במרוץ כך שכל רץ שעובר על המסלול ירגיש אותה", מספרת אפרת. "זה משהו מטורף, הכי שמח בעולם: דיג'יים, מוסיקה, עשן ושאר אטרקציות.  אי אפשר לפספס את זה".

 

"המטרה היא להראות איך ריצה מחברת בין כולם". אפרת כהן. צילום: רונית כהן (רונית כהן) (רונית כהן)
"המטרה היא להראות איך ריצה מחברת בין כולם". אפרת כהן. צילום: רונית כהן

 

ההתעניינות בעולם כבר תופסת תאוצה, הרבה בזכות הרשת החברתית אינסטגרם. "ה-BTG חי ונושם את האינסטגרם", מספרת אפרת. לכל ה-Crews יש פרופילים משל עצמם בנוסף לפרופילים האישיים. ככה אנחנו מתקשרים אחד עם השני. יש לנו כבר רצים מבלגרד, רוסיה, ברצלונה, רומא ולונדון ואנחנו ממשיכים", מספרת אפרת, "גם מיפן יגיעו. הריצה שם הפכה למשהו משוגע ומאוד רלוונטי בתרבות הרחוב".

 

האירוע יתקיים בחודש הבא וההכנות כבר בעיצומן. אפרת כבר מקווה ומחזיקה אצבעות שזוהי רק ההתחלה של משהו גדול יותר."מרגש אותי רק מלדבר על זה, אנחנו פה בשביל זה בכל הכוח. הגיע הזמן להראות להם מי זאת ישראל בצורה הכי מהנה שיש".

 

האם ריצה באמת יכולה לגשר בין כולנו? מה שבטוח, לפחות היא מנסה. "יש אפילו מאמנות ממצרים ואבו דאבי שמתות לבוא, אך בשבילם להגיע לתל אביב זה מעט בעייתי, אפילו לדבר איתן זה לא דבר קל. שתיהן כל כך מבואסות שהפוליטיקה בין המדינות גורמות להן לפספס את האירוע הזה. הייתי ממש שמחה שהן יגיעו. זה ממש לא משנה אם אתה מוסלמי, ערבי, או נוצרי, זה בדיוק העניין - להראות שכולנו בני אדם ושהריצה מחברת בינינו", היא מסכמת בתקווה.

 

אירוע Next Stop Tlv יתקיים בתל אביב בין ה-22-25 בפברואר 2017

 

קבלו הצצה למה שהולך להיות שם:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורון סרי
ארגון "Bridge The Gap". מגשר ומחבר בין אנשים
דורון סרי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים