שתף קטע נבחר

בזכות תרומת מח העצם: ילד הבועה חזר לחיים

ענבר רונן נולד ללא מערכת חיסונית, ונאלץ לחיות בבידוד מחשש לחייו. בגיל שנתיים הוא עבר השתלת מח עצם מליאן רפופורט, שהצטרפה למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של "עזר מציון" במהלך שירותה הצבאי, וניצח את המחלה. ביום חמישי הם נפגשו לראשונה מאז ההשתלה. איתמר, אביו של ענבר: "היא הצילה את הילד שלי מגורל שאני לא רוצה אפילו לחשוב עליו"

חיים חדשים ל"ילד הבועה": את השנתיים הראשונות לחייו העביר ענבר רונן בבידוד מוחלט מהעולם, כשכל הצטננות קלה עלולה לסכן את חייו. ענבר נולד ללא מערכת חיסון, ורק השתלת מח עצם עשויה הייתה להציל את חייו. כשמלאו לו שנתיים תרמה לו חיילת שנמצאה מתאימה מח עצם, והצילה את חייו. לאחרונה נפגשה החיילת התורמת עם ענבר והוריו.

 

צפו בסיפור המרגש של "ילד הבועה" הישראלי:

 

 

כשענבר רונן נולד לפני קצת יותר משלוש שנים, הרופאים חשדו שהוא סובל ממחלה קשה שפגעה במערכת החיסונית שלו. בגיל שנתיים, בתום סדרה ממושכת של בדיקות, הוא אובחן סופית כחולה במחלת "כשל חיסוני משולב חמור" (SCID), הידועה בציבור בתור "מחלת ילדי הבועה", שבאה לידי ביטוי במחסור בייצור תאי הדם הפעילים במערכת החיסונית. מסיבה זו, בשנתיים הראשונות לחייו נאלץ ענבר לחיות בבידוד מוחלט ולקבל זריקות מיוחדות להגברת ייצור מח העצם. אך הטיפול היחיד שיכול היה להציל אותו היה השתלת מח עצם.

 

עוד סיפורים מרגשים על תרומת מח עצם:

בואו להציל: אדם ואדם זקוקים לתרומת מח עצם כדי לחיות

תרומת מח עצם מרגשת: חוקר הסרטן תרם לאשת השדרן

בזכות דגימת רוק שנתן בטירונות: אייל הציל חייה של שיר

 

לפני קצת יותר משנה, בהיותו כבן שנתיים, זכה ענבר בתרומת מח עצם מליאן רפופורט (22), שהצטרפה למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של "עזר מציון" בעת גיוסה לצבא. בבדיקות סיווג רקמות שנערכו, נמצאה ביניהם התאמה של מאה אחוזים. בזכות השתלת מח העצם הוא ניצח את המחלה, חזר לחיות כמו יתר בני גילו ואף החל ללמוד בגן.

 

ענבר רונן והוריו, הילה ואיתמר. התחבקו עם התורמת במשך דקות ארוכות ()
ענבר רונן והוריו, הילה ואיתמר. התחבקו עם התורמת במשך דקות ארוכות

 

איתמר, אביו של ענבר: "הכל התחיל בבדיקה שגרתית, אז הבינו שיש בעיה והפנו אותנו לשניידר. בגיל שנתיים הרופאים הגיעו למסקנה שהשתלת מח עצם היא המוצא הנכון. הוא עבר בהתחלה טיפולים שכללו זריקות, אבל בשלב מסוים הזריקות כבר לא עבדו והוא היה חייב לעבור השתלת מח עצם. הוא עבר טיפולים קשים מאוד, כולל כימותרפיה, וכל מה שהוא הכיר עד אז היה בתי חולים ורופאים. למזלנו, מצאנו תורמת מושלמת. זה היה תהליך לא פשוט, אבל עברנו את זה. יצאנו מחוזקים מכל התהליך".

 

ענבר טופל במרכז "שניידר" לרפואת ילדים. ד"ר נופר מרכוס, אחראית השירות האימונולוגי למחלות חסר חיסוני ב"שניידר", הייתה בין אנשי הצוות שטיפלו בו. "האבחון של ענבר לא היה ודאי, וזה הקשה עלינו להמליץ על מהלך גורלי כמו השתלת מח עצם. מה שהניע אותנו הייתה העובדה שמצאנו תורמת עם 100 אחוזי התאמה, וענבר עבר ריפוי מלא והוא מעכשיו ילד כמו כל ילד אחר בזכות התרומה".

 

ביום חמישי זכו בני משפחתו של ענבר לפגוש לראשונה את הצעירה שתרמה חיים לבנם, במסגרת סדרת מפגשים מיוחדת שנערכה בין תורמי מח עצם לנתרמים ב"בית אורנית", מרכז התמיכה והסיוע של "עזר מציון" לחולי סרטן ובני משפחותיהם. הוריו הנרגשים של ענבר, איתמר והילה, שבמשך שנה רצו לפגוש סוף סוף את מי שהצילה את חייהם, התחבקו במשך דקות ארוכות עם רפופורט, שהייתה נרגשת לא פחות מהם. "היא הצילה את הבן שלי מגורל שאני לא רוצה לחשוב עליו אפילו", אמר איתמר.

 

המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של "עזר מציון" כולל 841,356 תורמים פוטנציאליים, והוא נחשב לאחד מהמאגרים הגדולים והאיכותיים בעולם. מאז הוקם בשנת 1998 בוצעו בזכות המאגר 2,350 השתלות מצילות חיים. מנהלת המאגר, ד"ר ברכה זיסר: "זה יום מרגש עבורנו. בכל פעם שמתקיימים מפגשי תורמים-נתרמים, העבודה שלנו באה לידי ביטוי ואנחנו רואים את אלה שחייהם ניצלו בזכות התרומה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התאמה של 100 אחוז. ענבר וליאן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים