שתף קטע נבחר

3 מתכונים מרוקאים לט"ו בשבט

מאמא מרוקאית מבשלת ט"ו בשבט: טנזיה על אורז, ספריבס טלה עם שזיפים וצימוקים וגם סיגר פסטייה מתוק - שלושה מתכונים עם פירות יבשים מהמטבח המרוקאי, שעם קצת מאמץ גם אתם תצליחו להכין

  

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

טנזיה מרוקאית על אורז בסמטי

המצרכים (ל-4 מנות):

200 גר' צימוקים לבנים

200 גר' משמשים

200 גר' שזיפים

100 גר' אגוזי מלך

50 גר' שקדים קלופים

3 כוסות סוכר

3 כפות שמן

מים

אורז בסמטי (ראו מתכון)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את הצימוקים, המשמשים והשזיפים בקעריות נפרדות. 
  2. מכינים את החליטה - שמים בקערה 150 גרם צימוקים ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. משאירים כך כ-10 דקות. חוזרים על הפעולה עם המשמשים והשזיפים (מפרידים בין הפירות כדי שהטעמים והצבעים לא יתערבבו לפני הבישול).
  3. בסיר שמים 2 כוסות סוכר עם 1/2 כוס מים על אש בינונית, ומערבבים. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את המשמשים והצימוקים ומערבבים עד להסמכת התערובת.
  4. בסיר נוסף שמים כוס סוכר עם 1/4 כוס מים, ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את השזיפים ומערבבים עד להסמכת התערובת.
  5. למחבת יוצקים 3 כפות שמן, מוסיפים את אגוזי המלך והשקדים ומטגנים קלות (לקלייה בתנור: מניחים בתבנית את אגוזי המלך והשקדים, וקולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-10 דקות).
  6. מסדרים את התערובת על האורז, ומגישים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אורז בסמטי

המצרכים (ל-4 מנות):

1 כוס אורז בסמטי (שטוף)

2 כוסות מים רותחים

1/2 כפית מלח

פלפל שחור

שמן

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר שטוח יוצקים כף שמן, מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. יוצקים פנימה את המים הרותחים, ומערבבים עד לרתיחה עם מכסה פתוח.
  3. ממשיכים לבשל על אש קטנה, וסוגרים עם מכסה הסיר לכ-10-15 דקות.

 

ספריבס טלה עם שזיפים וצימוקים

המצרכים:

2 ק"ג ספריבס טלה

1 קג' בצל לבן פרוס

100 גר' טנזיה שזיפים מתוקים

100 גר' טנזיה צימוקים מתוקים

10 גר' כורכום

20 גר' קינמון טחון

150 מ"ל שמן זית

שמן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מעט שמן למחבת, מוסיפים את הספריבס עם מלח ופלפל ומטגנים מעט עד לסגירת הבשר. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. שמים כורכום, קינמון ושמן זית בקערה ומערבבים היטב.
  3. מסדרים את הבצל המטוגן בתחתית של תבנית אפייה, ומניחים מעל את הספריבס. מתבלים, ויוצקים מעל את השזיפים והצימוקים.
  4. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 130 מעלות לשעתיים וחצי.

  

סיגר פסטייה מתוק

המצרכים (ל-5 מנות):

1 חבילת עלי סיגר

150 גר' צימוקים לבנים

150 גר' משמשים

150 גר' שזיפים

100 גר' אגוזי מלך

50 גר' שקדים קלופים

3 כוסות סוכר

3 כפות שמן

מים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בקעריות נפרדות חולטים את הצימוקים, משמשים והשזיפים.
  2. מכינים את החליטה - שמים בקערה 150 גרם צימוקים ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. משאירים כך כ-10 דקות. חוזרים על הפעולה עם המשמשים והשזיפים (מפרידים בין הפירות כדי שהטעמים והצבעים לא יתערבבו לפני הבישול).
  3. בסיר שמים 2 כוסות סוכר עם 1/2 כוס מים על אש בינונית, ומערבבים. לאחר שכל הסוכר נמס, מוסיפים את המשמשים והצימוקים ומערבבים עד להסמכת התערובת. בסיר נוסף שמים כוס סוכר עם 1/4 כוס מים ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית. מוסיפים את השזיפים, ומערבבים עד להסמכת התערובת.
  4. יוצקים 3 כפות שמן למחבת, מוסיפים את אגוזי המלך והשקדים ומטגנים קלות (לקלייה בתנור: מניחים בתבנית את אגוזי המלך והשקדים, וקולים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-10 דקות). קוצצים את הפירות יבשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מכינים את הסיגר - פורשים עלה סיגר על משטח נקי. מניחים כף גדושה של מילוי לרוחב, בחלק התחתון של העלה. מקפלים את החלק התחתון קיפול אחד עם המילוי, ולאחר מכן מקפלים את שני הצדדים. ממשיכים כך עד לקבלת סיגר.
  6. מטגנים את הסיגרים בשמן עד להזהבה, ומגישים חם עם דבש.

 

אופציה נוספת:

אפשר לאפות את הסיגרים בתנור במקום לטגן: מברישים אותם במעט שמן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות או עד להשחמה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

המתכונים באדיבות סוליקה ממסעדת Ewa Safi בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טנזיה על אורז בסמטי
צילום: ירון ברנר
מומלצים