שתף קטע נבחר

המדינה תקצה עד 52 מיליון שקל לקבלני ביצוע

קבלנים הבונים בנייני מגורים בגובה של 3-9 קומות, אשר מעוניינים לעבור מבנייה קונבנציונלית לבנייה בטכנולוגיה מתועשת, הנחשבת יקרה יותר, יקבלו סיוע כספי ממשרדי הממשלה. המטרה: לקדם את טכנלוגיית הבנייה המואצת שמאפשרת הוזלת עלויות, צמצום משך הבנייה ושיפור איכותה

משרדי הממשלה יקצו מענקים בגובה של עד 52 מיליון שקל לקבלנים המעוניינים לעבור מבנייה קונבנציונלית לבנייה מתועשת, במטרה לקדם את תחום תיעוש הבנייה למגורים. מדובר בסיוע כספי שיינתן בשני מסלולים על ידי משרדי הכלכלה והתעשייה, הבינוי והשיכון, הגנת הסביבה והאוצר, באמצעות הקרן לעידוד השקעות, וזאת בשיטת "כל הקודם זוכה".

 

אלה חברות הבנייה הזרות שיגיעו לישראל

 

הסיוע יינתן לקבלני ביצוע רשומים ברשם הקבלנים, אשר בונים בנייה מרקמית רוויה - כלומר בנייני מגורים בגובה של 3-9 קומות. הוא יאפשר להם לרכוש ציוד מתקדם על מנת להגביר את רמת התיעוש בבנייה למטרות של הוזלת עלויות, צמצום משך הבנייה ושיפור איכותה.

 

במשרד הבינוי והשיכון מסבירים כי בדיקה שנערכה בחודשים האחרונים העלתה כי העלויות הגבוהות הכרוכות ברכישה ובתחזוקה של ציוד בנייה מתועשת, מרתיעות קבלנים רבים מביצוע המעבר לבנייה מתועשת - הכוללת מגוון נרחב של שימושים בטכנולוגיות מתקדמות.

 

שימוש בציוד בנייה משוכלל יביא לירידה בעלויות הבנייה, העלאת איכות ובטיחות הבנייה, קיצור משך זמן הביצוע ומשך זמן ההכשרה והעלאת איכות היציקות והגימורים. זאת בהשוואה לבנייה הקונבנציונלית, שבה נעשה שימוש בטכנולוגיות עתירות עבודה, המבוצעות ברובן באופן ידני באתר הבנייה עצמו.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שני המסלולים החדשים שמעמידה הרשות להשקעות ולפיתוח התעשייה והכלכלה לטובת הקבלנים וחברות הבנייה, נועדו להגביר את השימוש בשיטות בנייה מתועשות ולהגדיל את הפריון בענף הבנייה - שלא עלה מאז שנות ה-70 של המאה הקודמת; וכן לעודד בנייה בהיקפים רחבים יותר, במשכי זמן קצרים יותר ובתשומות כוח אדם קטנות יותר.

 

מדובר במסלול רכש של ציוד לבנייה מתועשת, המספק סיוע של 50% מעלות הציוד (ובלבד שסך הסיוע לא יעלה על 500 אלף שקל); ובמסלול סיוע לקבלני שלד, שמיועד לחסוך בעלויות הנדרשות על ידי שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, לצד העלאת איכות הביצוע.

 

לדברי שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, "תיעוש הבנייה הוא צעד חשוב להעלאת הפריון בענף ולקיצור משך זמן הבנייה, תוך שימוש בתיעוש ובטכנולוגיות מתקדמות. הגדלת היקפי הבנייה תסייע להגדלת מספר המועסקים בענף ולהעלאת הצמיחה במשך. מהלך זה הוא צעד נוסף להתמודדות עם מצוקת הדיור.

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, הוסיף כי "אנו ממשיכים לעודד ולקדם הכנסת טכנולוגיות בנייה מתועשות בצעד נוסף לטובת ציבור רוכשי הדירות בישראל. המענקים לרכישה ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות בבנייה, יביאו לבנייה איכותית יותר, זולה יותר ומהירה יותר".

 

מנהל הרשות להשקעות ולפיתוח (לשעבר מרכז השקעות) במשרד הכלכלה והתעשייה, נחום איצקוביץ, ציין כי "מטרת התוכנית היא לקצר את זמני ביצוע הבינוי, ובכך להגדיל את היצע הדירות בשוק, מה שצפוי להשפיע על מחירי הדירות באופן משמעותי. זהו צעד נוסף להתמודדות כלל ממשלתית בנושא אתגר הדיור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים