שתף קטע נבחר

נחתם הסכם להבאת אלפי עובדי בניין מסין

המדינה חתמה היום על הסכם בילטרלי עם ממשלת סין להבאת כ-6,000 עובדים בחצי השנה הראשונה לקיומו. כחלון: "זריקת מרץ לפתרון משבר הדיור"

מנסים לפתור את המחסור בעובדים בענף הבנייה: המדינה חתמה היום (ב') על הסכם בילטרלי עם ממשלת סין להבאת אלפי עובדי בניין סינים לענף הבניה בישראל במטרה להאיץ את קצב הגדלות הבניה.

 

בחודשים האחרונים קיים ראש מטה הדיור במשרד האוצר, אביגדור יצחקי, מגעים להשלמת ההסכם עם ממשלת סין. הסכם זה צפוי להצטרף למספר הסכמים נוספים שנחתמו בשנים האחרונות, עם בולגריה, אוקראינה, רומניה ומולדובה להבאת עובדים בענף הבניין.

 

ההסכם נחתם בטקס רשמי שהתקיים היום במסגרת המשלחת שיצאה לביקור בסין. הצדדים נערכים להבאת כ-6,000 עובדים בחצי השנה הראשונה לקיום ההסכם.

שר האוצר משה כחלון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שר האוצר משה כחלון(צילום: מוטי קמחי)
 

הסכמים בילטרליים שונים קודמו במהלך השנים האחרונות בעקבות החלטת ממשלה שהתקבלה בשנת 2011 וקבעה כי העסקת עובדים תחת בקרה ופיקוח תאפשר שמירה על זכויותיהם. לפי האוצר, אחת ממטרותיהם העיקריות של ההסכמים היא למגר את תופעת דמי התיווך ותופעת הסחר בבני אדם. "הסכמים מסוג זה מאפשרים בקרה, פיקוח וליווי הגעת העובד והעברתו בישראל טרם הגיוס ועד לסיום עבודתו בישראל".

 

שר האוצר, משה כחלון, אמר: "אחרי מאמצים שנמשכו יותר משנה וחצי אני שמח שנציגנו חתמו היום על הסכם להבאת אלפי עובדים סינים שיהוו זריקת מרץ לפתרון משבר הדיור. ההישג הזה הוא התחלה מצוינת לשנת 2017 לאחר ששנת 2016 הסתיימה עם שיא כל הזמנים בתכנון ושיווק קרקעות ועשרות אלפי עסקאות במסגרת תכנית מחיר למשתכן. נמשיך את המאבק שלנו עבור הזוגות הצעירים עד לפתרון משבר הדיור".

 

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אמר: "החתימה על ההסכם היום, היא צעד נוסף לפתרון משבר הדיור. היום מדינת ישראל מסוגלת לבנות כ-40 אלף יחידות דיור בשנה והיעד שלנו הוא להגיע ל-60 אלף יחידות דיור בשנה. על מנת להגדיל את ההיצע יש לפעול להבאת טכנולוגיות חדישות מחד, והעסקת כוח אדם מיומן בענף הבנייה מן הצד השני. כניסת העובדים הסינים תביא לקיצור משמעותי במשך הבניה ולהוזלת העלויות במיוחד עבור הזוגות הצעירים ומחוסרי הדיור".

 

שר הפנים, אריה דרעי, אמר: "תקופה ארוכה אנו נמצאים במשא ומתן עם ממשלת לסין והחתימה על ההסכם מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בכל ענף הבניין ויסייע בפיקוח ובליווי העסקת עובדי הבניין מסין אך מעל הכל-תם הפרק העגום של גביית דמי תיווך לא הגיוניים״.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים