שתף קטע נבחר

מבשרת ציון: תוכנית להקמת 260 אלף מ"ר לתעסוקה ומגורים

למרות בקשתה של מועצה מקומית מבשרת ציון לתוכנית על פני שטח של כ-400 אלף מ"ר, התנגדות נחרצת וחוסמת מצד עיריית ירושלים הביאה להסכם פשרה שצימצם את הבנייה בחצי. סגן ראש עיריית ירושלים, עופר ברקוביץ: "אני שמח שהצלחנו לצמצם דרמטית את שטחי התעסוקה במבשרת. ירושלים היא העיר אשר בה ירוכזו שטחי התעסוקה העיקריים"

נגד תחרות. לפני כחודש התכנסה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים לדיון באישור הפקדה לתוכנית כוללנית למבשרת ציון, אשר כוללת הקמת שטחי תעסוקה נרחבים. עיקר התוכנית מתרכזת בהקמת מרכז תעסוקה במבשרת ציון בהיקף של כ-360 אלף מ"ר.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

התוכנית מקודמת על רקע הערכות לפיהן אוכלוסיית היישוב צפויה להגיעה לכ-42 אלף תושבים עד לשנת 2040, אך היא עוררה התנגדות עזה מצד העיר השכנה, ירושלים, מחשש שמוקד תעסוקתי במבשרת יתחרה במרכזי התעסוקה בעיר, ויכרסם בהכנסות מעסקים.

 

לאחר דין ודברים הושגה היום (א') פשרה שאושרה בוועדה המחוזית. הפשרה כוללת צמצום של התוכנית המקורית לכ-260 אלף מ"ר תעסוקה סך הכל במקום כאמור, 400 אלף מ"ר אותם ביקשה מועצה אזורית מבשרת ציון. עוד יאושרו במסגרת תוכנית הפשרה כ-3,000 דירות נוספות על מה שמאושר כיום במסגרת של התחדשות עירונית ופיתוח שטחים חדשים.

 

על פי הוועדה המחוזית, ציר התנועה הראשי ביישוב (שדרות הראל-החוצבים) יהפוך לרחוב עירוני ראשי פעיל עם חזית מסחרית, והשכונות הוותיקות באזור יעברו תהליכי התחדשות עירונית.

 

בנוסף, התוכנית מציעה שדרוג של מערך התחבורה ביישוב הכולל תוספת כבישים חדשים - ממחלף עין חמד לשד' החוצבים, חיבור כביש 1 לשכונת מבשרת ירושלים וחיבור נוסף בין החלקים הצפוני והדרומי של היישוב.

 

כמו כן, יוקם פארק עירוני שייקרא פארק "המבשר", על שטח של כ-200 דונם, במקום בו נמצאת כיום מחצבת הקסטל שעומדת ללא שימוש. שטח הפארק יהווה חלק משמעותי מכלל השטחים הפתוחים ביישוב, במסגרתו ישוקם אזור המחצבה שעתיד להפוך לאתר טבע עירוני.

 

הוועדה המחוזית ציינה בהחלטתה, כי מדובר בתוכנית חשובה שתחבר ותאחד את שני חלקי היישוב (משני צידי כביש מספר 1). בנוסף התוכנית תאפשר פיתוח מאוזן בין ערכי טבע ונוף לבין סביבת מגורים איכותית עבור כל תושבי היישוב.

 

סגן ראש עיריית ירושלים ויו"ר תנועת התעוררות, עופר ברקוביץ, בירך על הפשרה שאושרה ומסר: "אני שמח שהצלחנו לצמצם בצורה דרמטית את שטחי התעסוקה במבשרת. בחשיבה מטרופולנית ראויה, ירושלים היא העיר המרכזית אשר בה ירוכזו שטחי התעסוקה העיקריים.

 

"נמשיך לפתח את שטחי התעסוקה בירושלים כדי לחזק את עצמאותה הכלכלית של העיר, וכדי להגדיל את מקומות התעסוקה שבה. נמשיך לפעול לשיפור וחיזוק הקשר גם עם ערי הלווין במטרופולין".

 

הפשרה הושגה לאחר לחצים כבדים שהופעלו מצד עיריית ירושלים, ובמיוחד מצידו של ברקוביץ', שגיבש רוב חוסם נגד התוכנית המקורית, מה שהביא את מבשרת ציון להתפשר בנושא.

 

ראש מועצת מבשרת ציון, יורם שמעון, מסר בתגובה: "משנת 1973 לא הייתה תוכנית מתאר ליישוב מבשרת ציון.

לאחר כניסתי לתפקיד, פניתי למשרד הפנים בבקשה לאשר מימון לתוכנית מתאר ליישוב. לשמחתי משרד הפנים אישר את בקשתי וב-3 שנים האחרונות התוכנית קודמה ואף הופקדה אתמול. אני מברך על ההחלטה לאשר את התוכנית כאמור.

 

"בהחלטה זו, אושרו ליישוב מבשרת ציון תוספת של 240 אלף מטר לטובת אזורי תעסוקה. כיום ביישוב יש סה"כ 40 אלף מטר תעסוקה ומסחר, כך שהתוספת היא פי 6 מהשטח שיש היום ביישוב.

 

כמו כן, התוכנית שאושרה תאפשר גידול במספר יחידות הדיור ביישוב בכ-2,200 יחידות דיור, ועם ההתחדשות העירונית, היישוב יגיע ל-4,500 יחידות דיור. גידול של 60% במספר יחידות הדיור עד שנת 2040.

 

"תוכנית המתאר נותנת גם מענה לצרכים רבים נוספים, בהם פתרונות תחבורה, איכות סביבה, הקמת פארקים, בניית מוסדות ציבור, הקמת מוסדות חינוך, שביל עוטף מבשרת ציון ועוד. התוכנית תהווה פלטפורמה לכלל התכניות של הבינוי והתשתיות בשנים הקרובות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים