שתף קטע נבחר

בכפוף לשימוע: כתב אישום נגד מנכ"ל דניה סיבוס על תיאום מכרז בשוהם

גינזבורג והחברה חשודים שהסתייעו בבעל השליטה בחברת אברות הבורסאית, גבי מגנזי, לקבל מידע פנימי מבכירה בחברה הכלכלית בשוהם, וזאת כדי לתאם הצעות מחיר במכרז לביצוע עבודות פיתוח ותשתיות באזור התעשייה הצפוני ביישוב. מגנזי עצמו חשוד בנוסף בזכייה במרמה במכרזי תשתיות בהיקף של 290 מיליון שקל

הפרקליטות ורשות ההגבלים העסקיים זימנו לשימוע לפני הגשת כתב אישום את גבי מגנזי, בעל השליטה בחברת אברות הבורסאית ומגנזי תשתיות, וכן את מנכ"ל חברת התשתיות דניה סיבוס, רונן גינזבורג והחברה עצמה בחשד לתיאום הצעות במכרז תשתיות בישוב שוהם.

 

הפרקליטות מייחסת למגנזי עבירות של קשירת קשר לפשע, קבלת דבר במרמה, זיוף מסמך, מרמה והפרת אמונים, עבירות לפי חוק ההגבלים העסקיים, עבירות לפי חוק לאיסור הלבנת הון ועבירות נוספות. לגינזבורג מיוחסות עבירות על חוק ההגבלים העסקיים, עבירות של הלבנת הון ועבירות נוספות. כמו כן זומנו לשימוע בפרשה זו מזכירת החברה הכלכלית לשוהם לילך הירש, מיכאל בראשי וחברת זלמן בראשי ואחיו בע"מ וכן ניר עפרוני וחברת רולידר בע"מ.

 

החשד: המידע דלף, המכרז תואם

על פי החשד, החברה הכלכלית שוהם פרסמה בספטמבר 2011 מכרז לביצוע עבודות פיתוח ותשתיות באזור התעשייה הצפוני היי פארק ביישוב. המכרז נערך בשיטה של אומדן סגור, לפיה המתמודדים נדרשים להציע הצעות מחיר שתיבחנה ביחס לאומדן, שאינו ידוע להם. בתנאי המכרז נקבע כי הצעות שתהיינה נמוכות ביותר מ-20% מהאומדן תיפסלנה על הסף.

 

מגנזי תשתיות של גבי מגנזי התמודדה במכרז, ובחודש ספטמבר 2011 קיבל מגנזי שלא כדין את האומדן מאחד מאנשי החברה הכלכלית שוהם, שזהותו אינה ידועה. מגנזי תיאם את הצעותיהם של המתמודדים האחרים במכרז במטרה לקבוע את ההצעה הזוכה, לשמש כקבלן משנה של הזוכה ולקבל את כספי המכרז.

 

לפי החשד, לקראת הגשת ההצעות במכרז תיאם מגנזי עם בראשי, עפרוני ומנכ"ל דניה סיבוס גינזברג, שהם בכירים בענף הבנייה, וכן עם חשודים נוספים, את הצעות המחיר שנמסרו למכרז.

 

בנוסף, טרם פרסומו של המכרז, העמידה הירש, כאמור מזכירת החברה הכלכלית לשוהם, את מסמכי המכרז לעיונו של מגנזי - דבר שנתן למגנזי יתרון ביחס למתמודדים אחרים ועזר לו לתאם את ההצעות עם החשודים.

 

לאחר פרסום המכרז סיפקה הירש למגנזי באופן שוטף מידע באשר להתקדמות המכרז ואף ערכה לבקשתו טיוטת פרוטוקול סיור קבלנים בטרם העברתה לאישור החברה הכלכלית, והנפיקה קבלה וחשבונית מס כוזבות. במספר הזדמנויות קיבלה הירש ממגנזי טובות הנאה שונות.

 

החשד נגד מגנזי: זכייה במכרזי ענק במרמה

לפי כתבי החשדות בפרשה אחרת, בשנת 2005 רכש מגנזי את חברת מגנזי תשתיות, שהייתה במועד הרכישה חברה קבלנית רשומה בפנקס הקבלנים. לאחר הרכישה, פנה מגנזי לגיל שולדנפריי, מהנדס אזרחי שזומן גם הוא לשימוע, וסיכם עמו כי יירשם במרשם החברות ואצל רשם הקבלנים באופן פיקטיבי כבעל מניות, כמנהל פעיל וכמהנדס לסיווג של החברה, וזאת כדי להשתמש בשמו והכשרותיו של שולדנפריי כבסיס להמשך רישומה של מגנזי תשתיות בפנקס הקבלנים ולשמר את סיווגיה הקבלניים הגבוהים.

 

על פי החשד, במשך שנים שולדנפריי לא מילא כל תפקיד הנדסי במגנזי תשתיות, לא ניהל אותה, לא היה מעורב כלל בפעילותה העסקית או המקצועית, ולא פיקח או נשא באחריות כלשהי לעבודות אותן היא ביצעה.

 

לאחר שמגנזי קיבל במרמה את רישיון הקבלן של מגנזי תשתיות, הוא התמודד וזכה באמצעותה במספר מכרזים שפורסמו על ידי רשויות מקומיות ותאגידים עירוניים שונים ורבים. לאחר הזכייה במכרזים שלא כדין, שילמו הרשויות המקומיות והתאגידים העירוניים למגנזי תשתיות כספים בסך כולל של מעל 290 מיליון שקלים.

 

הפעילות הכספית בקבוצת מגנזי התאפיינה בהעברות כספיות רבות ותדירות מחשבונות הבנק של מגנזי תשתיות לחשבונות הבנק של התאגידים השונים בקבוצה. כל מניותיה של מגנזי תשתיות הוחזקו באופן פיקטיבי ולמראית עין על ידי שולדנפריי, כאשר מגנזי היה בעל השליטה האמיתי בחברה.

 

כמו כן, מגנזי העביר את הרכוש האסור ממגנזי תשתיות אל חברות אחרות בקבוצת מגנזי בהן שלט. ההוצאות הכספיות השונות של קבוצת מגנזי, וכן חלק מהוצאותיו הפרטיות, שולמו מחשבונות הבנק של חברה בבעלותו ונרשמו בספרי הנהלת החשבונות של אותה חברה.

 

החקירה נוהלה בידי משטרת ישראל, מחלקת החקירות של רשות ההגבלים העסקיים וחקירות מס הכנסה מרכז בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור. התיק מנוהל בידי עורך הדין אורי פרייסמן ועדי אפלבוים גרוזמן מפרקליטות מיסוי וכלכלה, בשיתוף עורך הדין אבי גרוסמן ועדי גנוט מהמחלקה המשפטית של רשות ההגבלים העסקיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים