שתף קטע נבחר

עימות בדיון על פיצול דירות במושבים: "הם רוצים לחמוק מתשלום למדינה"

בדיון על הצעת החוק לפיצול דירות בבתים צמודי קרקע, תקפו נציגי הקשת הדמוקרטית המזרחית את נציגי המושבים, המבקשים החרגות במסגרת החוק: "הם רוצים לקחת את היחידה השלישית ולהתחיל להשכיר אותה". המושבים בתגובה: "מתנגדים לכל הליך שנוגע למושבים באופן לא ענייני"

 

 

 

עימות בוועדת הרפורמות על פיצול דירות במושבים: בדיון שנערך היום (ג') בנוגע להצעה לתיקון חוק התכנון והבנייה של ח"כ רועי פולקמן (כולנו), שתאפשר פיצול דירות בבתים צמודי קרקע, תקפו נציגי הקשת הדמוקרטית המזרחית את נציגי התושבים בטענה כי "המושבים רוצים לספסר בקרקעות ולחמוק מתשלום למדינה".

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

בדיונים הקודמים בוועדה נציגי המושבים ביקשו שפיצול הדירה במסגרת החוק לא ייכלל במסגרת מספר היחידות המותרות לבנייה בכל נחלה על פי תמ"א 35, כמו גם להחריג את המושבים מהצעת החוק. בדיון הנוכחי חזר עו"ד עמית יפרח מתנועת המושבים על הצעה שהציג בדיון הקודם - להסיר את מגבלת ההוכחה של הרצף הבין הדורי על היחידה השלישית שמאפשר היום תמ"א 35 לבנות במושבים.

 

דוברת הקשת הדמוקרטית המזרחית סיגל הרוש יהונתן אמרה בתגובה כי "הם רוצים לקחת את היחידה השלישית ולהתחיל להשכיר אותה ולספספר בה. זו קרקע שהמדינה נתנה. יש פה ניסיון להתחמק מתשלום מלא למדינה עבור הקרקע". מנכ"לית הארגון יעל בן יפת הוסיפה ש"צריך לדבר על עיקרון השוויון שנעלם כאן מאחורי עיקרון הכסף.

 

"הסיבה של ההטבות הלא הגיוניות שהם מקבלים זה הרצף הבין דורי. רוצים להצעיר את הקיבוצים? תפתחו אותם. הם עושים ועדות קבלה ולא מאפשרים לכל אחד להיכנס".

 

נציגי המושבים והקיבוצים בדיון התרעמו כנגד הטענות ואמרו כי הם מתנגדים לכל הליך שנוגע למושבים באופן לא ענייני. ראש הוועדה ח"כ רחל עזריה התייחסה ואמרה כי "חשוב לזכור שהחוק נוגע לכלל אזרחי המדינה, ולא רק למושבים. אחת המטרות המרכזיות העומדות בפנינו היא התחדשות של שכונות מזדקנות וזה קורה גם בקיבוצים ובמושבים".

 

חלק מהדיון עסק בנושא שמירת המרחבים הירוקים בערים ומחוצה להן באמצעות תכנון ארוך טווח. "אנחנו חיים במדינה קטנה וצפופה, ועם השנים היא תהיה צפופה יותר ויותר", ציינה עזריה. "אנחנו מחפשים פתרונות חדשים ויצירתיים, ומנסים להבין איך אנחנו לוקחים את המרקמים הקיימים ומצופפים אותם באופן יעיל שלוקח בחשבון את כל המרכיבים והצרכים. הצעת החוק לפיצול דירות מתייחסת בדיוק לצורך הזה ומטרתה לאפשר עיבוי של המרחב העירוני והתחדשות של שכונות קיימות".

 

יו"ר הקואליציה דוד ביטן אמר: "הצעת החוק הזאת היא סביבתית כי אנחנו לא מוסיפים אף לא מטר של בנייה, הכל נעשה במסגרת השטח הבנוי". בנוגע לקיבוצים והמושבים אמר כי "אני חושב שלא צריכים להוציא אותם מהחוק - דווקא שם הצפיפות היא הנמוכה ביותר ושם ראוי לעשות פיצול".

 

ביטן התייחס גם לנושא היטל ההשבחה על דירה מפוצלת ואמר ש"אם אדם יצטרך לשלם 60-100 אלף שקל הוא לא יבנה. צריך לגבות את היטל ההשבחה רק במועד המכירה, אז יש עליית ערך של הדירה ולא במועד הבנייה. אם אנחנו רוצים לעשות שינוי אמיתי אי אפשר לקבוע תנאים שאי אפשר לעשות איתם כלום".

 

ראש מועצת קריית טבעון וחבר המועצה הארצית לתכנון ובנייה דוד אריאלי אמר בתגובה כי "חייבים לגבות היטל השבחה, זה לא יעכב כלכלית את יישום החוק. לאנשים עדיין ישתלם לפצל. אם לא נגבה, לא תהיה לנו דרך לתת את המענה המיידי הנדרש לאוכלוסייה שתיכנס לאותן דירות - לבנות תשתיות, גנים, לשפץ בתי ספר וכדומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים