שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    4 מתכונים מסל המצרכים הבסיסי
    אסף גרניט ועוד שלושה שפים מגישים מתכונים שלכולם מכנה משותף אחד - כולם מורכבים ממצרכי מזון בסיסיים של ארגון "לתת": מסחאן עוף, עוף "מגוהץ", אנסלדה דה טומאטה וסלט שנקליש

    הפקה:EYE/D productions, בימוי וצילום: ליאור בלגזל, ע. צלם: דמיאן צצקין, מפיק בפועל וארט: עמרי רגב

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    מסאחן עוף, אסף גרניט ואליעזר מזרחי

    מסעדת מחניודה

    המרכיבים:

    לקונפי עוף -

    5 כרעיים עוף

    2 ליטר שמן מעורב (ליטר זית, ליטר קנולה)

    2 ק"ג בצל, פרוס

    3 עלי דפנה

    1 מקל קינמון

    3 תרמילי הל

    4 פלפל אנגלי

    כוכב אניס

    3 עלי ורדים 

    לסלט מלוחייה -

    חופן עלי מלוחייה (אם אין אז אפשר להשתמש ברוקט)

    1/2 בצל סגול פרוס

    1 כפית סומק

    שמן זית

    1 לימון, סחוט למיץ

    קצת מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. לקונפי עוף - מחממים סיר גדול עם השמן. מוסיפים את התבלינים, ומערבבים. מוסיפים את הבצל, מוסיפים את העוף ומבשלים כ-2.5 שעות, עד שהבשר מתפרק מהעצם. מוציאים ושומרים בצלחת.
    2. לסלט מלוחייה - שמים את כל המרכיבים בקערה קטנה, מתבלים, מערבבים.
    3. מרכיבים את המנה - מפרקים את בשר העוף מהעצם. מניחים על צלחת הגשה פיתה או לאפה, עליה מניחים את הבשר, מעל שמים קצת טחינה ומעל סלט מלוחייה. בוזקים מעט שמן זית, ומגישים.

     

    עוף "מגוהץ" חגיגי, שלמה עזרן

    מסעדת לוקנטה

     

    המצרכים:

    1 עוף שלם

    צרור פטרוזיליה

    צרור שמיר

    צרור כוסברה

    1 בצל קטן מאוד קצוץ

    שמן

    מלח ופלפל שחור גרוס

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את העוף לאורך, לא בצד של החזה. מפרידים בעדינות את העור מהבשר.
    2. קוצצים את השמיר, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים אותם עם הבצל, שמן ומעט מלח ופלפל.
    3. מכניסים את תערובת עשבי התיבול בין העור לבשר, מניחים על העוף נייר פרגמנט ודופקים עליו עם מחבת ברזל גדולה, בין 10-5 מכות חזקות עד שהעוף מקבל צורה שטוחה.
    4. מפזרים על העוף המון פלפל שחור, מלח ושמן זית ואופים בתנור שחומם לחום מקסימלי בין שעה לשעה וחצי.

     

    אנסלדה דה טומאטה, ולד זצב

    מסעדת ויקי כריסטינה

     

    המצרכים (למנה אחת):

    6 עגבניות שרי מכל הצבעים (אדום, כתום, צהוב ומנומר) חצויות

    1/4 בצל סגול, קצוץ

    חופן קטן של פטרוזיליה, נענע וכוסברה, קצוצים דק

    1/4 פלפל חריף ללא גרעינים, קצוץ

    1 צנונית, פרוסה דק

    4-3 זיתים שחורים ללא גרעינים, קצוצים דק

    30 גר' גבינת פטה

    20 מ"ל שמן זית

    מיץ מחצי לימון

    מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם

    חופן קרוטונים אפויים עם מעט שמן זית וטימין

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל המרכיבים יחד מלבד הגבינה, ומתבלים בשמן זית ולימון.
    2. הגשה - מסדרים את הקרוטונים בתחתית הצלחת, שמים מעל את הסלט בערימה יפה ומפוררים מעל את גבינת הפטה.

    סלט שנקליש, יוסוף חנא

    מסעדת מגדלנה

     

    המצרכים:

    200 גר' גבינת לַבַּנֶה

    1 חציל בלאדי, קלוי

    20 גר' זיתים

    מקל לחם קלוי

    1 צנונית

    5 פרוסות פלפל חריף

    שמן זית, לתיבול

    מיץ מלימון אחד

     

    אופן ההכנה:

    1. יוצקים את הלַבַּנֶה בצלחת הגשה, ומסדרים מעל את כל המרכיבים בצורה מסודרת.
    2. מתבלים את הסלט בשמן זית מיץ לימון ומגישים.

     

    לקראת ראש השנה, יזם ארגון "לתת" פרויקט ארצי בהשתתפות שפים מובילים, שיצרפו למסעדות שלהם תפריטים מיוחדים שנבנו לרגל האירוע. התפריטים ומורכבים ממספר מנות ומשקאות המבוססים על מצרכי המזון הבסיסיים שמקבלות המשפחות הנזקקות מהארגון. הפרויקט מתקיים עד ה-24 באוגוסט, כשהרווחים ממכירת המנות בתפריט הספיישל מועברים למשפחות לקראת ראש השנה.

    את רשימת המסעדות המלאה של מנות הספיישל אפשר למצוא באתר "לתת".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "4 מתכונים מסל המצרכים הבסיסי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים