שתף קטע נבחר

להבריא את המטבח

אמא נירה והבת רותי רוסו משלבות כוחות ומגישות: כך תבריאו את המטבח ואת גופכם בשנה הבאה ב־25 טיפים פשוטים ובלי להשקיע את החסכונות באצות ספירולינה. וגם: עצות מנצחות מכוהני הבריאות המובילים בארץ. הכתבה המלאה - היום במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות"

 

מה אפשר לגלות בתוויות של מוצרי המזון?

 

 

בריאות זה לא רק קטניות וכוסמת. לאכול בריא זה בראש ובראשונה אחריות. אחריות לפעול כאוכלי כל, שממוקמים בראש שרשרת המזון ללא כל איום מלמטה (למעט של ג׳וקים), בתוך שפע עצום ומבלבל.

 

המדריך שלפניכם נועד בדיוק בשביל זה – לעזור לכם להתמודד עם שפע המידע, שפע המוצרים, שפע המחקרים, תוכניות הבישול ובלבולי המוח ושפע הדברים שבא לכם לתקוע לארוחת צהריים.

 

איך מקבלים החלטות הגיוניות בתוך הביצה הטובענית והתובענית הזאת? הנה כמה כלים שיעזרו לכם להחליט מה תכניסו הביתה ואל פיכם.

 

1.  בריאות אינה דיאטה

בריאות גם אינה הבטחה שבקיץ הבא תלבשו ביקיני ותיראו כמו אל מקפירסון. יש סביבנו מספיק אנשים חטובים שהבריאות שלהם בקאנטים ואורח החיים שהם מנהלים דבילי במקרה הטוב.

 

למרות זאת כל אחד ואחת מאיתנו, גם אם אינו מקפירסון מבחינה גנטית, יודע שיש לו ימים טובים יותר ופחות. ימים שבהם התחושה הכללית שלו אנרגטית, רעננה וחיה יותר, המורל בשמיים, המוטיבציה גבוהה יותר לסדר ארון, להתקשר לסבתא, למחוק דברים מרשימת המטלות, לרוץ בבוקר. אלה גם הימים שבהם אנחנו נראים טוב יותר – העור קורן והלחיים בורקות.

 

בסופו של יום, אנחנו יצורים ביולוגיים, עשויים מתאים חיים, והאוכל שאנחנו אוכלים אולי לא יבטיח שנחיה לנצח (לפוליטיקה ולמדע יש יותר השפעה בתחום), אבל הוא בהחלט יכול לשפר את המחר. גם של הילדים שלכם.

 

2. ביי־ביי סוכר לבן

סוכר הוא אנרגיה, אנרגיה היא חיים. אם אין לכם בעיות בריאות אין שום הצדקה להימנע ממתוק, להפך. יש משהו עצוב ודל בחיים ללא מתוק. אולם מתוק הוא הגדרה רחבה ואף שכולנו מכורים למתוק מלידה, ההבדלים המשמעותיים בינינו נעוצים ברף המתיקות שאנחנו צריכים בשביל לחוש "מתוק".

 

הכתבה המלאה - היום במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות"


 


פורסם לראשונה 07/09/2017 11:54

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילו: shuttertstock
המטבח הבריא שלכם
צילו: shuttertstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים