שתף קטע נבחר

החל מהיום: כל החבילות שיעברו דרך דואר ישראל ייבדקו במכס

בקרוב נשלם יותר? החלטת בג"ץ, שהתקבלה בעקבות עתירת סוכני המכס, קובעת שכל החבילות - שמגיעות בין היתר מאסוס, עלי אקספרס ונקסט - ינוטרו. בעקבות המהלך המדינה תרוויח בזכות גבייה של מיסים נוספים, אך הצרכנים יפסידו מכיוון שהחבילות יתעכבו עוד וחלקם ייאלצו לשלם יותר מס ואולי עוד עשרות שקלים על עמלות. גורמים בענף: הדואר לא יעמוד בעומס

עוד עיכובים בחבילות דרך דואר ישראל? רשות המיסים ודואר ישראל ייאלצו לעמוד בחוק ולבדוק את כל החבילות שמגיעות ארצה דרך דואר ישראל. בג"ץ קבע כי מ-15 בפברואר יתחילו רשויות המכס בהליכי בדיקה של החבילות שנשלחות דרך הדואר, כפי שהן בודקות חבילות שמגיעות דרך חברות שילוח פרטיות.

 

דואר ישראל: החבילות שלכם ייבדקו במכס החל מפברואר

הפקק בדואר נמשך: עשרות אלפי חבילות תקועות במחסנים

"בדואר מתעדפים את אמזון על אתרים ישראליים"

 

מעתה חברת דואר ישראל תיאלץ למסור דיווח בשם "הצהרת יבוא" על שטר מטען אווירי, על כל פריט שנכנס לנתב"ג דרכה. הצהרת יבוא כוללת בין היתר את פרטי ההזמנה, משקלה ושווייה. שחרור החבילות מותנה בהגשת הצהרה זו. דואר ישראל אחראית ל-99% מתעבורת החבילות בישראל, ועד כה לא הייתה מחויבת בהצהרת יבוא כזאת. מדובר במשלוחי אמזון, עלי אקספרס, אסוס ונקסט, בין היתר, שכעת יידרשו בדיווח.

חבילות ש הגיעו מ ה רכישות של בלאק פריידיי ה סיני ב מרכז המיון החדש של הדואר ב מודיעין   יום הרווקי (צילום: חורחה נובומינסקי)
חבילות בדואר ישראל(צילום: חורחה נובומינסקי)

  ()

בענף צופים שהדואר יתקשה לעמוד בעומס ובעלויות. גורם בענף טוען כי "בימים הקרובים נבחן מקרוב אם הדואר והמכס עומדים בהתחייבויות שלהם". ל-ynet ו"ידיעות אחרונות" נודע שהחברה הגישה בקשה להירשם כתאגיד מכס. ברשות המיסים מסרו כי "הנחיות גורמי המכס לסוכני המכס, ובמקרה דנן לדואר ישראל, הן כי בכל הקשור למטען קרגו יוגש דיווח בצורת הצהרת יבוא על כל פריט מהשקל הראשון. כמו כן, ככל שנדרש אישור הרשות המוסמכת, על סוכן המכס לצרף אותו להצהרת היבוא".

 

בשורה טובה למדינה, פחות לצרכנים

זו בשורה טובה למדינה, שתצליח לגבות יותר מיסים, אבל פחות טובה לצרכנים, שחבילותיהם עלולות להתעכב, שישלמו יותר מיסים ואולי עוד עשרות שקלים על מגוון עמלות לשחרור חבילות, למשל עמלת מחשב של כ-18 שקל ועשרות שקלים על אחסון, כמו שגובות חברות השילוח.

 

עד כה, חלק מהחבילות שנשלחות דרך הדואר היו נבדקות, אך חבילות רבות לא נבדקו וצרכנים הצליחו לחמוק כך מתשלום מיסים ללא ידיעתם ושלא ביוזמתם.

  

 

בעתירה שהוגשה נגד הדואר, רשות המיסים ומשרדי האוצר והתקשורת על ידי ארגון סוכני המכס ואיגוד לשכות המסחר נטען שהמדינה מאפשרת כך "נתיב הברחה". בג"ץ אמנם דחה את העתירה, אך קבע כי על הדואר ורשות המיסים להתחיל לבדוק את החבילות מ-15 בפברואר.

 

העתירה הוגשה משום שחברות הבלדרות מחויבות על פי חוק להצהיר על שווי חבילה ב-100% מהחבילות ומחזיקות אנשי מקצוע לטובת עמילות מכס. לעומת זאת, חברת דואר ישראל מחויבת מדגמית ולא מחזיקה עמילי מכס. המכס בודק את החבילות בשבילה. בדואר ישראל וברשות המיסים מסרו כי אלה תהליכים שכבר החלו עוד לפני העתירה.

 

גורם ברשות המיסים אמר כי "אנחנו עורכים פרופיילינג לחבילות ובודקים אותן מדגמית לפי שיקולים כאלה ואחרים. אנחנו עושים הצלבה ממוחשבת של סימנים מחשידים. התהליך בחברות הפרטיות מקצועי יותר מבדואר ישראל, וזה משתנה בהדרגה. אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך, שבסופו נדע לחייב כל חבילה שחייבת במס על פי התכולה שלה והערך שלה. זה קורה בימים אלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: חורחה נובומינסקי
חבילות במרכז המיון של דואר ישראל
צילום: חורחה נובומינסקי
מומלצים