טעם של בריאות
עוגיות שיבולת שועל טעימות יותר מן החטיפים. אנחנו נוסיף לדיסקיות הדגן קינמון, ליקר ואפילו מי ורדים. נשמרות שבוע, נגמרות מייד
פעם, עוד לפני שהיינו קטנים, קראו לזה "קוואקר", ואנחנו חשבנו שמדובר במין שם גרמני לשיבולת שועל. היום אנחנו יודעים מדוע: קוואקר, על שם מוצר אמריקני שנקרא "Quaker Oats", שיבולת שועל ארוזה עם תמונה של איש מחייך מכת הקווייקרים, שזה מין נטורי קרתא של נוצרים. עשו מהם דייסה מגעילה, ואחר כך, כשהתחלנו להבין משהו על סיבים תזונתיים, הם חזרו בתור חטיפים עתירי אנרגיה. מכירים את החטיפים משיבולת שועל? אין לנו מתכון לאלו, אבל יש לנו מתכון טעים יותר לעוגיות שיבולת שועל שכל מי שאוכל אותן ישר מתמכר. והן גם נורא בריאות. אפשר לזלול בלי לאכול את הלב.
שיבולת שועל סופחת אליה טעמים. אנחנו מוסיפים לעוגיות קינמון ותמצית וניל. כדי לגוון, אפשר להוסיף מעט ליקר בטעמים שאתם אוהבים, או קליפת לימון או תפוז מגוררת - ואפילו מי ורדים.
העוגיות ישמרו בצנצנת סגורה מחוץ למקרר במשך שבוע, אבל נראה לי שהן ייעלמו מייד. ככה זה אצלנו.
עוגיות שיבולת שועל
חומרים:
250 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1/2 1 כוסות סוכר חום
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
4 כפות מים
1 כוס קמח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
300 גרם שיבולת שועל
250 גרם צימוקים
225 גרם אגוזי מלך
הכנה:
1. מקציפים יחד במיקסר את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום. מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים את תמצית הוניל.
2. מערבבים את החומרים היבשים, פרט לאגוזים ולצימוקים, בקערה. מוסיפים את החומרים היבשים לסירוגין עם המים לקערת המיקסר, תוך כדי הקצפה.
3. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומערבבים רק עד שהם נבלעים בתערובת.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. לוקחים כפית גדושה מתערובת העוגיות, מניחים על התבנית ומשטחים מעט. ממשיכים כך עם שאר התערובת. אופים בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות.
'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.