עוברים את הבחינות באכילה
השבוע נגמר הסמסטר ומתחילה תקופת הבחינות. איילת בן-יוסף מחליטה לא לרחם על עצמה, ולאכול ג'אנק פוד, אלא לבשל ארוחה בריאה ומזינה שתחזיק אותנו עד הבחינה הבאה
השבוע, בשעה טובה, נגמר הסמסטר והתחילה תקופת הבחינות. זה אומר שבעוד חודש אני אהיה הרבה יותר שמנה והרבה פחות בריאה.
תקופת הבחינות תמיד מביאה איתה גל עצום של רחמים עצמים, כאלה שיש רק דרך אחת להשכיח – ג'אנק-פוד והרבה. לא ממש משנה לי איזה ג'אנק אני אוכלת – פיצות, בייגלה, חמאת בוטנים עם מרשמלו, טוסטים עם הרבה גבינה, המבורגרים דקיקים שמעולם לא היו פרה – הכל הולך. גם האכילה עצמה גוזלת ממני אנרגיה עצומה ובסוף חודש הבחינות אני מוצאת את עצמי תשושה ומנופחת, כמו צפלין בדרך לנחיתה.
אה, כן ובכלל שכחתי – יש גם בחינות שצריך ללמוד אליהן (בין ארוחה לארוחה) ועבודות להגיש וספרים לקרוא – ועוד כהנה וכהנה דברים הממלאים את יומה של הסטודנטית העמלנית.
כשתכננתי את הארוחה השבועית חשבתי על חברי הסטודנטים, שרוב השנה אוכלים תבשילי-קפיטריה שמנוניים, מכרסמים במבה ושותים דייאט קולה (העולם עדיין שייך לצעירים, נכון?) והחלטתי להכין ארוחת בריאות – עם הרבה ויטמינים (סלט פירות), אנרגיה (טחינה) וסיבים תזונתיים (חיטה). ארוחה שתחזיק אותנו לפחות עד הבחינה הבאה. בתאבון ובהצלחה בבחינות!
לביבות תרד וגבינה
קלות, בריאות וטעימות לאללה.
חומרים:
1 חבילה גדולה של תרד טרי (8.40 ₪)
100 גרם גבינה בולגרית / פטה / מלוחה (חבילה של 200 גרם עולה 11 ₪ - אנחנו צריכים חצי = 5.5 ₪)
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם (שקית של 200 גרם עולה 1.50 – אנחנו צריכים פחות מרבע, אז אני משאירה מחוץ לחישוב)
מעט שמן לטיגון
וכך עושים:
1. ראשית מאדים את התרד – השיטה הכי טובה לדעתי היא במסננת מעל סיר עם מים רותחים, אבל אפשר גם במחבת. כשכל התרד "נבול" מורידים מהאש ומצננים. סוחטים וקוצצים את התרד.
2. בקערה גדולה מפוררים את הגבינה, מוסיפים את התרד הקצוץ, הביצה ואת פירורי הלחם ומערבבים היטב.
3. במחבת מחממים שמן לטיגון, צרים לביבות שטוחות (בערך 12 לביבות) ומטגנים משני הצדדים עד שהן זהובות.
סה"כ 13.90 ₪
תבשיל חיטה
את הלביבות שלנו תלווה תוספת של חיטה מבושלת. נכון, חיטה זה לא רק מרכיב בחמין אלא גם תוספת שעומדת בפני עצמה. חומר הגלם זול וזמין והתוצאה ממש מפתיעה.
נזדקק ל-
1 חבילה חיטה שלמה (300 גרם) (3 ₪)
3-4 שיני שום
ענפון קטון של רוזמרין או טימין
מעט שמן זית (כשתי כפות)
מלח ופלפל
וכך עושים:
1. שוטפים קצת את החיטה ומניחים בסיר. קולפים את שיני השום ומצרפים אותן לחיטה, מוסיפים גם את הרוזמרין / טימין ושמן הזית. מערבבים.
2. מוסיפים מים עד כיסוי ועוד 2 ס"מ. מניחים על האש ומרתיחים. כשרותח מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה – עד שהגרגרים תפוחים ורכים. אם נגמרו המים לפני שהחיטה מוכנה – מוסיפים קצת מים רותחים לסיר.
3. כשהחיטה מוכנה מתבלים ומערבבים היטב – כך ששיני השום ימעכו וישתלבו בין גרגרי החיטה.
סה"כ 3 ₪
טחינה בשלושה צבעים
לוקחים את הטחינה הישנה והטובה וצובעים אותה בצבעים ובטעמים חדשים: חרדל, פלפלים, עשבי תיבול ויש מקום גם להמצאות שלכם.
הבסיס היא קופסאת טחינה מהסוג שאתם אוהבים (11 ₪). מכינים טחינה לפי הוראות היצרן (כוס טחינה על כוס מים), מתבלים לפי איך שאתם אוהבים.
את הטחינה המוכנה מחלקים לשלוש קעריות.
לטחינה צהובה: מוסיפים 2 כפיות חרדל צהוב (לא דיז'ון-גרגרים, אלא מהסוג הזול והזרחני) וחצי כפית אבקת קארי או כורכום.
לטחינה ירוקה: קוצצים עשבי תיבול – מה שיש ומה שאוהבים: פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, רוקט וכד'.
לטחינה אדומה – שתי אפשרויות: האחת היא להוסיף פלפל אדום קלוי - מרוסק (אם אתם כמוני, מחזיקים כאלה קבוע במקרר). האפשרות השניה היא להוסיף 2 כפיות קטשופ ו-1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה. אפשר לחזק את החריפות בכמה טיפות טבסקו.
סה"כ 11 ₪
סלט יפני-אסלי
סלט של מלפפונים ואיטריות אורז עם רוטב טחינה. נשמע מוזר? חכו ותראו:
נזדקק ל:
1/2 ק"ג מלפפונים ירוקים (כארבעה) (1.40 ₪)
1/2 חבילת איטריות אורז (חבילה עולה 5 ₪ וחצי 2.5)
לרוטב:
2 כפות מהטחינה הגולמית שקנינו בשביל הטחינה בשלושה צבעים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן
1/2 כפית דבש / סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות שומשום קלוי (חבילה של 200 גרם עולה 2.75 – ישאר לכם המון שומשום)
וכך עושים:
1. משרים את האיטריות במים רותחים לחמש דקות.
2. בינתיים שוטפים את המלפפונים, חוצים אותם באמצע ומרוקנים את הגרעינים (בעזרת כפית). חותכים את חצאי המלפפונים – כך שיווצאו לנו חצאי עיגולים ריקים.
3. מנקזים את האיטריות ומניחים בצד להתקרר.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, מלבד השומשום הקלוי ויוצקים על האיטריות. מערבבים את האיטריות עם הרוטב ועם המלפפונים, זורים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים.
סה"כ 6.65 ₪
סלט פירות של הילה
חברה שלי, הילה (זאת מהשבוע שעבר) אשפית בסלט פירות. לכל אירוע היא מתייצבת עם קערה ענקית של סלט ועוקפת באלגנטיות את כל המאמצים שאחרים (למשל אני) משקיעים במנות מורכבות ויצירתיות. זה נשמע מצחיק – מה כבר יש להפציץ בסלט פירות? ובכל זאת שלה תמיד יוצא הכי טעים. השבוע הצלחתי לחלץ ממנה כמה תובנות לגבי סלטי פירות והנה הן לפניכם:
סלט פירות טוב עומד על שלושה דברים: אלכוהול, חיתוך ומיץ. את הצימוקים אנחנו משכרים באלכוהול – לא חשוב איזה, מה שיש בבית ומה שאתם אוהבים (נסו ללכת על ליקר קפה). החיתוך צריך להיות דק-דק, כמו בסלט ירקות ערבי והמיץ צריך להיות מתוק – למשל מיץ של שימורי אננס או מיץ מתפוזים בשלים – כך לא צריך להוסיף סוכר בכלל. פירות יבשים הם תוספת מבורכת ואם הם נראים קצת יבשים מדי – תמיד אפשר להוסיף אותם לצימוקים המשכשכים באלכוהול.
את הסלט שלי הרכבתי מ:
3 אפרסמונים (2.20 ₪)
3 קיווים (2 ₪)
3 תפוחי עץ מוזהבים (2.40 ₪)
חבילה קטנה של צימוקים כהים (2 ₪)
וכמה פירות שהיו במקרר: בננה אחת, שני תותים מהשבוע שעבר ותפוז אחד
את הצימוקים משרים באלכוהול (אני השרתי במעט וודקה) – לשעה-שעתיים לפני ההרכבה. את הפירות, קוצצים דק-דק, ומוסיפים מעט מיץ מתוק (אני הוספתי מיץ מחצי תפוז).
נותנים לסלט לנוח לפחות שעה לפני ההגשה.
סה"כ 8.60₪
אז מה היה לנו:
סך כל הארוחה: 43.15 ₪
זמן עבודה (כולל המתנה): כשעתיים