שלוש נחמות מתוקות
בננה ספליט, אלסקה אפויה וסופלה שוקולד עם פטל. דרור פינטו מציע מתכונים מתקתקים ב-20 דקות עבודה
אחרי פרידות בפרט ומשברים בכלל, הכי כיף ונעים לחזור למושא אהבתנו האמיתי - האוכל. שכן הוא לעולם לא יעזוב אותנו, לא חשוב עד כמה נהיה מגעילים כלפיו או ניקח אותו כמובן מאילו.
ולא סתם אוכל, כזה שינחם, יספק, ימלא את החלל ובעיקר יהיה מתוק מתוק. כמה טוב זה יהיה: נאביס את עצמנו בכל השוקולד ששמרנו לעתות מצוקה, נכרסם בלהט את כל שקיות הצ'יפס, שקנינו לכבוד מפגש חברים שהתבטל ברגע האחרון, ונלקק בתשוקה את כל הקצפת שהכנו לכבוד אותו ערב רומנטי שכבר לא יתקיים לעולם.
השבוע נכין, לשיפור מצב הרוח, שלושה מתכונים של אוכל מנחם: סופלה שוקולד ופטל, בננה ספליט קלאסית, ועוגת אלסקה אפויה.
בננה ספליט קלאסי
זהו מתכון בסיסי וניתן להוסיף או לגרוע ממנו בערך הכל. משרד הבריאות מודיע כי בננה ספליט מזיקה לבריאות. תראו למה:
כמה זמן: 5 דקות וזהו
(ל-2 מנות):
1. חוצים 2 בננות לאורך. ומניחים אותן ב-2 קערות.
2. בכל קערה מניחים שלושה כדורי גלידה (אני אוהב וניל).
3. על גבי הגלידה יוצקים סירופ שוקולד (בואו נתפרע), ומעליו קצפת.
4. מעל הכל יוצקים פירות יער או רוטב פירות יער (שנשאר משבועות, למשל) וחסרה רק כף.
אלסקה אפויה
כמה זמן: 20 דקות עבודה
חומרים (ל-4 מנות):
½ ליטר גלידה (רצוי בכמה טעמים)
1/2 1 כוסות סוכר
חופן פירות יער או דובדבנים מסוכרים
2 כפות מים
3 חלבונים
וכך מכינים:
1. מצפים מבפנים קערה עגולה בניילון נצמד. מערבבים את הגלידה עם פירות היער, או הדובדבנים ומסדרים בתוך הקערה, בשכבות. אם היא נוקשה מדי אפשר להפשיר אותה שתי דקות מחוץ למקרר. דופקים את הקערה על משטח העבודה כדי להדק את הגלידה. מכניסים מייד למקפיא.
2. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות, עד שהסירופ מסמיך. הסירופ מוכן כאשר על גבי הכף נשאר "שביל", לאחר שהעברנו אצבע.
3. בינתיים: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף קשה. יוצקים את הסירופ בעודו חם לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה עד שהעסק מתקרר.
4. מוציאים את קערת הגלידה מהמקפיא, הופכים על תבנית אפייה.ומסירים את הניילון. אם הגלידה לא משתחררת טבלו אותה (רק מבחוץ) בקערת מים חמים. מצפים בקצף ומעטרים באמצעות מזלג.
5. בעזרת ברנר או תנור שחומם לחום גבוה (גריל), משחימים את פני הציפוי. טורפים מייד.
סופלה שוקולד ופטל
כמה זמן: 20 דקות לפצצת שוקולד
חומרים (ל-4 מנות):
5 ביצים, מופרדות
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה
225 גרם שוקולד מריר משובח
חופן פטל טרי
אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
1. בסיר כפול, ממיסים את השוקולד והחמאה ומקררים מעט. בינתיים מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
2. מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת תערובת קצפית ובהירה.
3. מקפלים את החלמונים המוקצפים אל תוך תערובת השוקולד, ולאחר מכן גם את החלבונים.
4. לכלי לסופלה או בכוס עמידה בחום גבוה, יוצקים מעט מהמסה, מניחים פטל או שניים ומממלאים עד ל-3/4 גובה הכלי.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך 8-12 דקות, עד שהסופלה עולה והשכבה העליונה נסדקת. אוכלים מייד.