הקשת המזרחית
"קם סון" שבהוד-השרון נראית כמחווה לסיניות שפרחו כאן בשנות ה-70: דו-קומתית, אדומה, זרועה ענפי במבוק ותריסי עץ. אם נאכל מהר, אולי נספיק למהפך של 77'. והתפריט? משתרע על הטווח המוכר, ממרקים ונודלס מסורתיים ועד בשרים, דגים ופירות-ים
נטייתה של המסעדנות הישראלית לקונספט ה"גם וגם וגם" מעוררת בכל פעם מחדש את בלוטות הספק המפותחות ממילא של אוכל הכל. הנה, לדוגמה, "קם סון" בהוד-השרון, שמגדירה עצמה "סינית-תאילנדית-יפנית", ובנוסף מנסה לגבש זהות לילית כבר. האם אפשר בכלל, עולה התהייה, לעמוד על כל-כך הרבה רגליים - ולהישאר יציב? התשובה של "קם סון" תהיה מן הסתם תמונת המציאות: היא קיימת בשטח כבר 15 שנה. עובדה.
כשמגיעים, מגלה השלט ששמה האקזוטי אינו אלא "come soon". נורא סיני-תאילנדי-יפני מצידה, אבל אולי עדיף ככה. אם תעברת, יקראו לה "תיכף באה". כשנכנסים, היא נראית כמחווה לסיניות שפרחו כאן בשנות ה-70: רחבת ידיים (אפילו דו-קומתית), אדומה, זרועה ענפי במבוק ותריסי עץ. אם נאכל מהר, אולי נספיק למהפך של 77'.
התפריט עשיר למדי, משתרע על הטווח המוכר, ממרקים ומתאבנים ועד בשרים, דגים ופירות-ים, דרך אורז ונודלס מסורתיים. אגב בשרים, מדהים לגלות שהחזיר נקרא בכתב "בשר אחר", כאילו מדובר בארוחה מחתרתית של יוצאים בשאלה. לא די בזאת, אלא שמעדני ה"אחר" מתנוססים על גבי התפריט - אבל חסרים במסעדה. "לא היה ביקוש", הסבירה המלצרית החמודה. יכול להיות שהסועדים אינם בקיאים בשפת סתרים ופשוט לא הבינו שמציעים להם חזיר?
רוב המנות סיניות. זיהינו תאילנדיות בודדות, והמלצרית לא הצליחה להצביע על נוספות כי לא ידעה להבחין בין הסגנונות. המגזר היפני מיוצג למעשה בפינת הסושי, ושם לא ביקרנו הפעם.
בצהרי א'-ו' יש ארוחות עסקיות משתלמות כלכלית ב-38-65 שקל לאדם. ארוחה רגילה תעלה בממוצע 120 שקל לראש. כזו היתה גם הארוחה שלנו.
פתחנו במרק תירס דליל מדי ולא מיוחד כלל, ובאגרול מהזן הגדול, שהיה בסדר גמור: מעטפת לא מאוד שמנה, עמוסה בנבטים טריים. הוא רק יכול היה לצאת פריך יותר. מנת הביניים היתה הכי טובה בארוחה: צלחת יפה של כנפי עוף קטנות ברוטב השף - חום, פיקנטי ועשיר מאוד.
נוסח השף ליווה אותנו גם לאחת העיקריות: נתחי עוף במעטפת בצק שרויים ברוטב ההוא, שאירח רצועות גזר, פלפל ובצל. מנה טעימה, חטיפית כזו, אבל היא בעיקר עוררה בנו געגועים למנה דומה ומוצלחת יותר - עוף תאילנדי מצופה של "פקין" צהלה, סינית-תאילנדית איכותית ואלטרנטיבה עדיפה בשוק המשלוחים באיזור.
עיקרית הבקר איכזבה. "הונג-קונג" אמורה היתה להיות אחת המיוחדות של המסעדה - מנת נתחי בקר מוקפצים ברוטב שמערב בין השאר ליצ'י, אפונה וגזר. היא הגיעה מבעבעת על משטח לוהט, אבל ביאסה במבחן הטעימה: הבשר לא היה הכי רענן והרוטב מתוק מדי, לא מתחבר.
לתוספות אין לי טענות: איטריות ביצים (נודלס) בירקות היו עדינות ונעימות, וגם האורז המטוגן שימש מלווה נאמן לבשרים.
"קם סון", דרך השרון 95, הוד-השרון. טלפון: 09-7409448