שתף קטע נבחר

שפים צעירים נפגשים באודאון

ענבל קליין מספרת על סידרת ארוחות שתערך ב"אודאון הרצליה", שבמסגרתן יתארחו 11 שפים צעירים ממסעדות שונות, שיבשלו יחד, כל אחד - את המנה החביבה עליו

אם לפני עשור הייתם שואלים חבורה של בני תשחורת "מה אתה רוצה להיות שתהייה גדול" סביר להניח שהייתם מקבלים שלל תשובות מעולם ההייטק והמדע, אבל "טבח" לא היתה אחת מהן.

 

בשנים האחרונות, אולי בזכות תופעת ה"סלבריטי-שף" (כדוגמת ג'יימי אוליבר הבינלאומי ושגב משה המקומי) מקצוע הטבחות הפך לזוהר ונחשק יותר. כולם רוצים ללמוד בישול, כולם רוצים להיות שפים גדולים ומפורסמים. גם אצלנו,

שפים צעירים אודאון הרצליה

בביצה הקטנה מתחילים בשנים האחרונות לראות יותר ויותר שפים צעירים מאיישים משרות בכירות במטבחי המסעדות, זה כבר לא כל-כך נדיר לראות שף או סו-שף בני פחות משלושים מנהלים ביד רמה צוות של עשרות עובדים.

 

"הברנז'ה החדשה" ככה הם קוראים לזה: חבר'ה צעירים (ובתוכן אחוז לא מבוטל משמח של נשים), עם המון אהבה למקצוע, שמוכנים להשקיע, ללמוד ולהשתלם ומביאים איתם המון אנרגיות חדשות וקופצניות לעולם המסעדנות הישראלי והמון פירגון אחד לשני.

 

מתן אברהמס, בחור צנום בן 27, חולש על שתי המסעדות של "אודאון" (בהרצליה ובת"א), אחרי לימודים בארץ והשתלמות בחו"ל הוא חזר מלא עזוז ורצון טוב לפרגן לחברים ולחשוף את הכוחות הרעננים לקהל הרעב. וכך בחודש מרץ אפשר יהיה למצוא קבוצה מכובדת של שפים צעירים ומבטיחים בסדרה של ארוחות במסעדת "אודאון".

 

להיות שף זה לא עניין כל כך פשוט וזוהר. מדובר בעבודה מאוד קשה, שעות ארוכות על הרגליים, הרבה כוויות באצבעות (וזה הזמן להמליץ על ספרו של אנטוני בורדיין "סודות מחיי המטבח", חובה לקרוא לפני שנרשמים לבית ספר לבישול) ומעט מאוד חיים מחוץ למטבח. ובכל זאת הם אוהבים את זה. ענת גרוסמן, שפית מועדון "זאפה" בתל-אביב הגדירה את זה יפה :"שפים הם עם של משוגעים, רק שבטעות קשרו לנו את כותונת המשוגעים עם הידיים מקדימה במקום מאחור". עודד שוורצברד (שף מסעדת סיטארה) מספר שאצלו מדובר בסוג של גורל – בגיל 15 הוא התחיל לעבוד במטבח (אצל ישראל אהרוני ב"תפוח הזהב", אם אתם מתעקשים) ומאז אין בוקר שהוא לא קם עם חיוך ויוצא לעבודה, גם אם הוא הלך לישון שלוש שעות קודם.

 

הארוחות

 

בסדרה של ארבע ארוחות יתארחו ב"אודאון" 11 שפים צעירים, ארבעה בכל ארוחה. כל אחד מהשפים הכין מנה המשקפת את הראייה הקולינארית שלו: מרק חמציץ וכרובית (היתם מתא); בקלווה של כבד אווז (אבי ביטון); מולארד

מעושן על

קונפיטורת עגבניות (עידן הלפרין); קובה-נייה של טונה אדומה חיטה ולימונים כבושים (עומר בן גל); סביצ'ה אינטיאס עם קונפי עגבניות זעתר ופטה עיזים (עודד שוורצברד); קריספי קלמרי בסלסת עגבניות וטפאנד (ענת גרוסמן); קוקי סן ז'אק על רושטי תירס (סבינה וולדמן); רוסטביף סינטה עם קרם סלרי וחזרת (מתן אברהמס); מרנג אגוזים ואייריש קרים (אסנת רוט); טפיוקה הדרים (טולי נווה); מוס יוגורט על קרמל גרנולה (ברי סייג).

 

מתי

 

  • ב- 6.3.2005 משתתפים: מתן אברהמס: שף מסעדת אודאון, עודד שוורצברד: שף מסעדת סיטארה, ענת גרוסמן: שף מסעדת זאפה, טולי נווה: סו שף וקונדיטורית באורנה ואלה.
  • ב- 13.3.2005 משתתפים: מתן אברהמס: שף מסעדת אודאון, אבי ביטון: (לשעבר) סו שף מסעדת קורדליה, אייל טורס: סו שף מסעדת אורקה, סבינה ולדמן: סו שף מסעדת לילית.
  • ב-20.3.2005 משתתפים: מתן אברהמס: שף מסעדת אודאון, עודד שוורצברד: שף מסעדת סיטארה, עידן הלפרין: שף אחוזת הלפרין, אסנת רוט: שף קונדיטור ובעלי הפטיסרי טושה.
  • ב- 27.3.2005 משתתפים: מתן אברהמס: שף מסעדת אודאון, עומר בן גל: שף מסעדת לילית, היתם מתא: סו שף מסעדת כרמלה בנחלה, ברי סייג: שף קונדיטור בארנו.

 

מחירי המנות ינועו בין: 30-40 ש''ח לראשונות, עיקריות 80-95 ש''ח, אחרונות 30-35 ש''ח. יש להזמין מקומות מראש בטלפון: 09-9569567. ניתן לראות את התפריטים של כל ארוחה באתר אודאון.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שף מתן אברהמס, אודאון - מפרגן לחברים
שף מתן אברהמס, אודאון - מפרגן לחברים
מומלצים