שתף קטע נבחר

פרשת ההלבנה: הוקפאו כספים בבנק המזרחי

עם התקדמות חקירת החשדות להלבנת הון בסניף ירקון של בנק הפועלים בתל-אביב, הגיעה המשטרה גם לסניף בן יהודה של בנק המזרחי בתל-אביב והקפיאה שם חשבונות בסך שישה מיליון שקלים. דובר המזרחי: "הבנק התבקש להגיש סיוע, וכך אכן עשה"

חקירת הלבנת ההון הולכת ומסתעפת: המשטרה הקפיאה היום (ד') חשבונות בסך כ-6 מיליון שקלים בסניף בן יהודה בתל-אביב של בנק המזרחי, לאחר התפתחות שחלה בחקירת פרשת החשדות להלבנת הון בבנק הפועלים בסניף הירקון. ההחלטה על הקפאת הכספים התקבלה בעקבות חקירת לקוח שהחזיק בכספים בסניף ירקון של בנק הפועלים וכן בסניף בן יהודה של בנק המזרחי.

 

במהלך פעולות החקירה של שוטרי היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות של המשטרה הוקפאו חשבונות נוספים בסך של 10 מיליון שקלים בסניף ירקון של בנק הפועלים.

 

אחר הצהריים עצרו חוקרי היחידה הארצית לקוח נוסף מסניף ירקון, החשוד בעבירות הלבנת הון. שני הלקוחות הנוספים שנעצרו אתמול שוחררו למעצר בית למשך חמישה ימים וחקירתם נמשכת. בביתו של אחד מהם נתפסו המחאות בסך של למעלה מ-130 אלף דולר.

 

מהמשטרה נמסר כי לא מדובר בחקירה נגד בנק מזרחי וזה חלק מחקירה שמתנהלת בחשדות לעבירות של הלבנת הון בסניף ירקון של בנק הפועלים.

 

דובר המזרחי: סייענו למשטרה

 

דובר בנק המזרחי אמר ש"בנק המזרחי התבקש להגיש סיוע, וכך אכן עשה, בנוגע לחקירה שמתנהלת בימים אלה כנגד אותו לקוח, בהקשר לחשבונותיו בבנק אחר. בניגוד לפרסומים בתקשורת, המשטרה לא קיימה כל 'פשיטה' על הבנק. לסניף בן-יהודה הגיע חוקר אחד, שאסף חומר וקיבל את מלוא הסיוע. אותו חוקר הדגיש באוזני גורמים בכירים בבנק, כי אין כל חשד כלפי בנק המזרחי והוא רק נדרש לסייע לאותה חקירה".

 

אמש דיווח ערוץ 2 שהמשטרה בודקת חשד שמנהיג ממדינות חבר העמים מעורב בפרשת הלבנת ההון בסניף ירקון של בנק הפועלים. ככל שמתקדמת חקירת המשטרה, עולה חשד למעורבותם של יותר ויותר גורמי חוץ בכירים בפרשת הלבנת הכספים בבנק הפועלים.

 

הפרקליטות ביקשה לבצע חיקורי דין בחו"ל, והמידע האחרון מצביע על מעורבות לכאורה של ראש מדינה מכהן באחת ממדינות חבר העמים, שהחזיק כנראה חשבונות גם בסניף הבנק הזה. במשטרה חושדים שהמטרה היתה הלבנת כספים.

 

החקירה צפויה להגיע גם לראשי הבנק. לפי שעה מסר עדות בפרשה מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר, אלי יונס, למשרדי היחידה לחקירות בינלאומיות של המשטרה על מנת למסור עדות בפרשה. יונס הוא הבכיר ביותר עד כה שמסר עדות.  

 

מנכ"ל הבנק: אין לנו מה להסתיר

 

מנכ"ל בנק הפועלים, צבי זיו, שיגר לעובדיו מכתב נוסף, ובו עדכן אותם בהמשך החקירה. בין השאר כתב: "אני מבקש להדגיש בכל לשון של הדגשה, כי כל עוד נמשכת החקירה, בנק הפועלים - בכל הדרגים, בכל התפקידים - ימשיך לשתף-פעולה עם גורמי האכיפה כפי שעשינו עד כה, בצורה המלאה ביותר. זו היא ההוראה שנתתי מתחילת הדרך, ואני ועמיתי בהנהלה נקפיד על כך שהוראה זו תבוצע. לבנק אין מה להסתיר, והוא מעוניין במיצוי מהיר של החקירה".

 

עוד כתב המנכ"ל: "במהלך הימים האחרונים קיבלנו שיחות עידוד ותמיכה רבות של לקוחות ושל גורמים רציניים בארץ ובעולם. אני מניח שגם חלק מכם זכו לקבל שיחות כאלה, שבהם הביעו המתקשרים את ביטחונם, כי יציבותו של הבנק לא תיפגע. שיחות אלה חיזקו מאד את תחושתנו, כי עוצמת הבנק עמדה ותעמוד גם במבחן הנוכחי.

 

"פעילותו של בנק הפועלים ממשיכה כרגיל, ואני מצפה מכל אחד מכם שימשיך למלא את תפקידו בחריצות, במיומנות ובכישרון שהם סימן-ההיכר של עובדינו. אנו ממשיכים בתוכנית העבודה הרב-שנתית שכולכם שותפים לה, ונקיים כל פעילות מתוכננת על-פי לוח הזמנים שנקבע לה".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפרשה מסתעפת גם לבנק המזרחי
הפרשה מסתעפת גם לבנק המזרחי
אלי יונס. נחקר בפרשה
אלי יונס. נחקר בפרשה
צילום: חן מיקא
סניף ירקון של בנק הפועלים
סניף ירקון של בנק הפועלים
צילום: תומריקו
מומלצים