שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 13.07

מסעדה-מעדנייה חדשה בראש פינה, קיץ פרובאנסלי ב- PASTIS, תערוכת צילומי מזון בקימל, וארוחת טעימות זוגית בגואטה. כל אלה ועוד במקבץ ארועים קלונריים

גלילה: מסעדה-מעדנייה חדשה בראש פינה

 

ראש פינה הפכה זה מכבר למבצר של בון-טון בכל מה שקשור בקולינריה וצימרים בעלי אופי. לאחרונה נוספה עוד מסעדת-מעדנייה במושבה, ושמה כמה מפתיע – "גלילה, בוטיק של טעם". מנהל אותה עידו פז והשף הוא חגי קציר (לשעבר מיועזר וכפות תמרים).

 

גלילה נמצאת במבנה ששימש שנים כקיוסק של משפחת גליקסמן מראש פינה. מאז היו במבנה כמה מסעדות מזרחיות עד בואם של פז וקציר. בגלילה תוכלו למצוא רק תוצרת הגליל והגולן, כמו גבינות, יין, שמן זית, עשבי תיבול, עוגות ועוגיות, לחמים, פירות יבשים ובשרים מעושנים שמעשן השף חגי קציר. גלילה מציעה ארוחת בוקר וצהריים וכן תפריט לילה.

 

תפריט צהריים כולל בין השאר פסטות, גבינות ובשרים מעושנים, מרקים ודגים. תפריט לילה מורכב מ-20 מיני טאפאסים כשיין הוא חלק ממנו.  מחירים: כריכים 29-32 שקל; פסטות 29-42; פלטת בשרים מעושנים ופלטת גבינות מעושנות 59 שקל; פורל 75 שקל; סינטה 75 שקל; מרקים 19 שקל. תפריט לילה, טאפאסים: 3 מנות 51 שקל, 6 מנות 102 שקל, 9 מנות 153 שקל. מנה בודדת 24 שקל.

 

המקום מתפקד גם כמעדנייה והמחירים זהים - תשלמו אותו מחיר לאותה כמות של מוצר בין אם תאכלו במקום או תקחו הביתה. המקום פתוח כל יום בין 8:00 לחצות.

 

  • גלילה, רחוב ראשי ראש פינה ליד תחנת הדלק פז. טלפון: 04-6937569.

 

Spoon ביסטרו בר

 

במקום בו שכנה עד לאחרונה מסעדת החצילם המפורסמת של ארנולד, מעל מגרשי הטניס שבשדרות רוקח, נפתחה הימים אלה ממש ה- Spoon: ביסטרו בר אינטימי. השף, מיכאל גרטופסקי, למד בקורדון בלו, ועבד במסעדתו של גורדון רמזי, ברפאל ובארטישוק. גרטופסקי יוביל מטבח שעושה שימוש בבשרים משובחים, דגים ופירות ים טריים, תוך שימוש בטכניקות בישול מהמטבח הצרפתי ובגישה אישית של השף.

בין המנות הראשונות תמצאו: עגבנייה צלויה עם סלט מוצרלה, פלפל קלוי וזיתי קלמטה בוינגרט עגבניות ובלסמי, רצועות קלמרי צרובות על סלט פול ירוק עם טחינה, שרימפס מוקפץ עם לינגוויני, פטריות, בצל ירוק, שום ויין לבן; פרפה כבד אווז בליווי קומפוט בצל ובישקוטי צימוקים ועוד (26 – 42 שקל). לעיקריות  תוכלו לבחור בין: סינטה ברוטב יין מרסלה על מצע תרד בליווי פירה בצל חום, פילה מוסר צרוב עם סלט קונפי ירקות חם וצ'טני לימון, ריזוטו פטריות פורצ'יני בתיבול שמן כמהין. (60 – 80 שקל).  בין הקינוחים: פנה קוטה בליווי קומפוט פירות העונה, טארט טאטן בליווי גלידת וניל, מוס שוקולד ולרונה ברוטב שוקולד חם ועוד.

 

  • Spoon Bistro bar. שדרות רוקח 69, ת"א. ימי פתיחה ושעות פתיחה: שני- שבת 19:00 – חצות. טל: 03-6439064.

 

קיץ פרובאנסלי ב- PASTIS

 

PASTIS מציגה תפריט קיץ חדש, שמורכב ממנות שנולדו בפרובאנס ויובאו לתל אביב על ידי השף איל לביא. להעצמת הטעמים הורכב תפריט יינות לבנים מתוצרת הארץ, שהולמים את הקיץ. תפריט הקיץ, אשר יוצג לצד התפריט הקבוע, נבנה כחלק משיתוף הפעולה הקולינארי בין איל לביא מ- PASTIS והשף כריסטוף דופו, מביסטרו Bacchanales בעיירה Tourrettes Sur Loup. השניים הרכיבו במטבח של דופו מנות פרובנסאליות, עם מגע ים תיכוני, תוך שימוש בפירות ים טריים ובניחוחות של קיץ.

 

בין המנות – ראשונות: גספציו עגבניות עם קלמארי צרוב בגריל, אספרגוס ירוק עטוף בפרמזן, פרושוטו ובצק פילו פריך מוגש עם חומץ בלסמי מצומצם ושמן בזיליקום, טרטר סלמון ועגבניות בשמן זית צלפים וטבסקו, סלט "פריטו מיסטו" של פירות ים עם עלים ירוקים ברוטב ויניגרט בלסמי, מול רוקפור מוקרמים ברוטב גבינה כחולה ועירית. (24 – 45 שקל).

עיקריות: Surf & turf של פילה בקר עם שרימפס וסרטן כחול ברוטב ביסק סרטנים שמנת וברנדי, פאייה ים תיכונית עם אורז זעפרן, סרטנים שרימפס קלמארי ומולים, פילה דג ים עשוי בגריל על לינגוויני וקרם אספרגוס עם שרימפס ופטריות יער. (87 – 95 ש"ח). קינוח: מקפא של לימונים צהובים ברוטב קסיס ולבנדר ואטריות קדאיף זהובות, בומברולה- מוס שוקולד בלגי במילוי קרם ברולה ורוטב מרמלאדת תפוזים ועוד. במהלך כל הקיץ (יוני-אוגוסט) תציג PASTIS באופן קבוע, לצד תפריט היין העשיר שלה, תפריט יינות בוטיק לבנים ישראלים במחירים אטרקטיביים.

 

  • PASTIS קפה ביסטרו, שד' רוטשילד 73 תל אביב. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00 על''א, שישי-שבת 10:30 על''א. טל' 03-5250773, 03-6290964.

 

"מועדון ארוחת הבוקר" ב"אספרסו בר"

 

מועדון ארוחת הבוקר החדש של "אספרסו בר" מציע תפריט ארוחת בוקר חדש שמורכב מארבע קטגוריות שונות של מנות המבוססות על פירות, מנות המשלבות ביצים בצורות הכנה מגוונות, מנות המבוססות על לחם ומאפים וסוגים שונים של טרמיציני , הסנדביץ' האיטלקי המשולש המפורסם, ש"עשה עלייה" לארץ ואומץ בחום על-ידי הישראלים.

 

בנוסף, אספרסו בר בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה מציע לכל זוג הורים שיזמין ארוחת בוקר זוגית, שמרטף מקורי לילדים: הילד הקטן יועסק באותה עת בסדנת ארוחת בוקר לקטנים ללא כל תשלום.

 

סניפי אספרסו בר נמצאים בתל אביב – ברחוב רוטשילד פינת הרצל, ברחוב יהודה המכבי, בקניון רמת אביב וברמת החייל, וסניף נוסף בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה. לסניפים אלה מצטרפים בימים אלה שני סניפים חדשים, ברחוב אבן גבירול וברחוב דיזנגוף בתל-אביב.

 

ארוחת טעימות זוגית בגואטה

 

גואטה, המסעדה הטריפוליטאית הותיקה, מציעה ארוחת טעימות זוגית במחיר ארוחה עסקית במשך כל שעות היום. ארוחת הטעימות כוללת מנות טריפוליטאיות מסורתיות ונפתחת במבחר סלטים טריפוליטאים - מסייר, צ'ירשי, זיתים שבורים, כרוב לבן, לימון כבוש, פלפלצ'ומה, טחינה ביתית. לשולחן מוגשות שתי מנות עיקריות: קוסקוס בשלושה טעמים: מרק ירקות, רוטב עגבניות עם שעועית לבנה, עלי מנגולד שעועית ובשר. ממולאים טריפוליטאים (קישוא, פלפל, כרוב, מפרום) וקציצת הבית. לחילופין, ניתן לבחור ולהנות ממנת חריימה טובה, של דג מבושל ברוטב אדום חריף. מחיר: 107 שקל לזוג.

מסעדת גואטה היא מסעדה טריפולטיאית כשרה. לאה, אם המשפחה, היא ה"לב" של המקום, המקפיד על בישול מסורתי – איטי וללא פשרות – ויחס חם לכל אורח.

 

  • גואטה, שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, יפו. פתוח: ימים א'-ה', בין 24:00 - 12:00. יום ו', 12:00 - 17:00. טל' 03-6813993.

 

"תאווה לעיניים": תערוכת צילומים במסעדת "קימל"

 

שיתוף פעולה בין מסעדת קימל ומגזין הצילום "קונטקט", מבית "טבע הדברים". שמונה צלמים צעירים ומבטיחים נבחרו על ידי עורך המגזין קונטקט לתת את פרשנותם הייחודית בכ-20 צילומי אוכל מתובלים בהומור, חושניות ואווירה אחרת. במהלך התערוכה תציע קימל את תפריט "תאווה לעיניים" – תפריט של מגוון מנות, המבוססות על הצילומים, כגון: תבלין קימל בתבשיל כבש לימונים וסלרי, אוסובוקו טלה עם ירקות שורש וציר טלה שחור, סלט עלי ביבי, עם בצל, שמן שומשום , אניס, גבינה כחולה ופרי ועוד. למגיעים לתערוכה יוצעו כל אלה במחיר מבצע מיוחד של 99 שקל, הכולל מנה ראשונה ועיקרית.

התערוכה תוצג ב"מרתף של קימל", החל מיום שישי ה-15.7.05 ועד ליום רביעי 10.8.05, ותהיה פתוחה כל יום בשעות 16:00-19:00.

 

  • קימל, השחר 6, ת"א. , פתוח בימים א-שבת 12:00-24:00. טל' 03-5161596.

 

Hot Six במוזס

 

לכבוד הקיץ, משיקים במוזס שישה קוקטילים חדשים ומקוריים מבית היצור של שמש – ברמן הבית. הקוקטיילים, מבוססים על מרכיבי פרמיום כמו: וודקה Kettle one, ופינלנדיה, ערק חדד ופירות אקזוטיים טריים. אלו הם ה- Hot Six:

מרטיני תפוח: וודקה תפוחים, שנאפס תפוחים, מיץ אננס טרי, לימון וליים; ערק שקדים: ערק חדד, אמרטו, וליים; מרטיני אננס: מיץ אננס, וודקה לימון וליים; מנדריניה: אבסולוט מנדרין, אשכוליות, לימון וליים; קפרושקה: סטולי וניל, פינלנדיה, תותים מרוסקים וליים; קמפשן: קמפרי, מיץ תפוזים ופסיפלוריה. הקוקטיילים החדשים מוצעים לצד הקוקטילים הקלאסיים של של מוזס. בבר מוצע מבחר עשיר של משקאות בר קלאסיים ובירות.

 

  • מוזס, מטבח אמריקאי עדכני. רוטשילד 35, תל אביב. שעות פתיחה: כל יום 12:00- 04:00. טל' 03-5664949.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלילה: מסעדה-מעדנייה חדשה בראש פינה
גלילה: מסעדה-מעדנייה חדשה בראש פינה
צילום: דוד הכהן
תערוכת צילומים בקימל
תערוכת צילומים בקימל
קיץ פרובאנסלי ב- PASTIS
קיץ פרובאנסלי ב- PASTIS
מומלצים