חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 20.07
מסעדה-גלריה-בר חדשה בירושלים, מסעדת קונספט בנתב"ג, תפריט קיץ מתחדש בפורלין התל-אביבית, ומנות חדשות בג'ולסון באילת. כל אלו ועוד במקבץ ארועים קולינריים
סאגרה - קונספט חדש בין קירות זכוכית
סאגרה - מסעדת קונספט חדשה, נפתחה בימים אלה סמוך לנתב"ג. על המטבח מנצח שף יאיר פיינברג. בארוחת סאגרה (94 שקל לארוחה מלאה), המנות כולן זורמות ברצף אל מרכז השולחן, מפנקות ומרגשות, ויוצרות יחד חגיגה של אוכל. כל ארוחה נפתחת בלחמים טריים ומטבלים תוצרת בית. בהמשך מוגש אנטיפסטי ומבחר של מנות בשרים, דגים ופסטה טרייה. סאגרה גאה במבחר מגוון של יינות המגישים בקראף המלווים בהתאמה את הארוחה.
בתפריט א-לה-קרט תוכלו למצוא מנות כמו כיסוני טלה,קינמון ונענע, מרק אפונה מעושן עם קראנץ' גבינה, קלמארי צרובים על פלנצ'ה ברוטב פסטו וזוקיני, נתחי דג עטופים בבצק פילו פריך ואיולי ועוד(28 – 38 שקל) .
בעיקריות: פילה סלמון קונפי על תבשיל עדשים שחורות וסומק, מוסר ים מקורמל על ירקות מזוגגים בקציפת לימונית, פסטה פוזילי טרייה מוקפצת ברוטב רטטוי פרובנסלי, סינטה צלויה בתנור על מצע ירקות ירוקים בוויניגרט בשרי (44 – 74 שקל). לקינוח מציעים במסעדה מנות כמו קראמבל תפוחים בליווי גלידת רום וצימוקים; מיל פוי קדאיף ותותים, טירמיסו; טריו שוקולד - סופלה שוקולד, אצבעות שוקולד פריכות וגלידת שוקולד מריר (28 – 33 שקל).
- סאגרה, קריית שדה העופה (איירפורט סיטי). שעות פתיחה: מדי יום מ-12:00 – 17:00 , 19:00 עד חצות. עסקיות: א-ה 12:00-17:00. רחוב הטיילת 03-9799922
אפרודיטה בירושלים
מסעדה, גלריה, בר, כך מגדירה את עצמה "אפרודיטה" הקטנה והחדשה שבמתחם חצר פיינגולד בירושלים. הבר-מסעדה החדשה, שקירותיה ורהיטיה מעוטרים כולם בציורים מלאכת ידיהן של שרון, בעלת הבית, ואמה, נאוה מציעה מוסיקה טובה, אוירה צעירה, אך רומנטית ורגועה, ואוכל "גורמה ארץ ישראלי": צלעות טלה על פתיתים, נתחי סינטה על קוסקוס ושילובים "אזוריים" אחרים.בר המסעדה – הממוקמת במה שהיתה בעבר נגריה – נע, כך שהוא מצמצם נוכחות בשעות היום,בו המקום מתפקד יותר כמסעדה, ומתרחב בערב – לרווחת יושבי הבר וציפורי הלילה. אפרודיטה מציעה ארוחות עסקיות במחיר של 39 ש"ח בין השעות 12:00 ל- 18:00
- אפרודיטה – בר, מסעדה, גלריה. רח' יפו 31 (חצר פיינגולד), ירושלים. שעות פתיחה: א' – ש' 12:00 – 01:00. טלפקס 02-6235452.
ספיישל ירקות ב"קפה והפוגה"
"קפה והפוגה", בית הקפה הקטן בשער העיר בהרצליה, מתאים עצמו לקיץ ושומר לכם על הגיזרה. הקפה מציע מגוון של מנות קלילות המבוססות על ירקות ומתאימות במיוחד לקיץ, כמו: הפוגה וגזר: לבבות דקל, פרוסות גזר, פטריות חיות ובצל סגול על מצע סלט ירוק בויניגרט הדרים, סלט חזה עוף: קוביות חזה עוף וקשיו צרובים ברוטב צ'ילי תפוזים מתוק, תערובת חסות ועגבניות שרי. מחירים: 28 – 36 שקל.
- קפה והפוגה, בן גוריון 22, שער העיר, הרצליה 09-9548888
קיץ מתחדש בפורלין
מסעדת "פורלין" התל-אביבית, בניצוחם של השף אמיר מרקוביץ' ושפית הפטיסרי חווה גרבוז, מתחדשים עם תפריט קיץ. ביו המנות הראשונות החדשות (30 – 34 שקל) תמצאו טרטר טונה אדומה עם מלון וגרגירי חרדל ברוטב פסטו, סרדינים כבושים על מצע עלי רוקט ועוד. המנות העיקריות (90 – 95 שקל) החדשות כוללות פילה בקר (250 גר') טרי ומיושן ברוטב בורדוליז בתוספת פירה תפוחי אדמה ושום קונפי, פילה מוסר ים על מצע עלי פטוצ'יני ברוטב פורטבלו, ואילו בין הקינוחים תוכלו להנות מפנקוטה מוגשת עם דובדבנים טריים בבלסמי, פרפה שוקולד לבן ופירות יער, עוגת שוקולד וויסקי מוגשת עם סמיפרדו וניל ותפוזים (27 – 30 שקל).
- פורלין, פרישמן 10 תל אביב. טל 03-5222664.
מנות קיץ חדשות בג'ולסון, אילת
"ג'ולסון", המסעדה בקומפלקס הרודס באילת, בניצוחו של שף רונן דברת בלוך מציעה תפריט קיץ מרענן וקייצי שכולל, בין השאר מנות ראשונות (במחירים שבין 45 – 50 שקל) סלט קלמארי צרובים, פלפלים ואפונה סינית, קוקי סאן-ז'אק וטאפנד אגוזים ועלי מיזונה, טרטלט עגבניות, חצילים שרופים, שום ושמן זית. המנות העיקריות (95 – 140 שקל): ניוקי עם קלאמס ושרימפס בחמאה לבנה, פילה עגל עם דוקסל פטריות ברוטב פורצ'יני, פילה דג ים ברוטב יין אדום ופרח קישוא. בין הקינוחים (40 - 45 שקל): קרוקנט קקאו וקרם בננות עם גלידת רום, פאדג' שוקולד לבן ופיסטוק עם גלידת פיסטוק, קרם שוקולד חלב ותפוז עם קראנץ' של נוגט, קומפוט דובדבנים וגלידת מנטה. רונן דוברת בלוך יוצר ב"ג'ולסון" מטבח אישי, בסגנון צרפתי ממיטב חומרי הגלם. המסעדה אינה כשרה.
- ג'ולסון, טיילת ארמון הרודס, אילת. שעות פתיחה: החל מ-19:00 בערב ועד 3:00 לפנות בוקר טל' 08-6380030.
לני'ס בר מציע "קיץ לוהט"
הבר הפלורנטיני מציע לכם תפריט קוקטיילים ייחודיים רק לו, במחיר של 28 שקלים לקוקטייל. קוקטייל לכל מצב רוח- מנדריניה לקלילים (סטולי תפוז, ליים, טריפל סק וחתיכות תפוז), קמפשיין לסקסיים (קמפרי, פסיפלורה ותפוזים), ישראלי לישראלים (עראק, נענע, ליים, לימונדה וויינשטפן), אפל מייסטר לאוהבים (שנפס תפוח, סיידר צלול וייגרמייסטר).
- לני'ס בר, רחוב ויטל 7 ,פלורנטין , תל אביב 03-5186637
סדנת טעימת יין לימודית ביקב נחשון
יקב נחשון, שבקיבוץ נחשון שליד לטרון, יערוך ב-28 ביולי סדנת טעימת יין. מטרת הסדנה היא ללמוד ולהכיר לעומק את עולם היין, תוך שימת דגש על האופן שבו טועמים וחווים יין. הערב יכלול סיור ביקב, הרצאה בנושאים שונים, שכוללים סוגי יינות, מונחים ביין, זני ענבים לבנים ואדומים, שלבי הטעימה, טעימת יינות לבנים ואדומים, תהליך עשיית יינות אדומים ויינות לבנים, חביות עץ אלון, פקקים ועוד. את הסדנא יעביר שלומי צדוק, יינן היקב. מחיר הסדנא, הכולל גבינות וארוחת ערב, 190 ש"ח. למשתתפים תוצע הנחה של 10% בקניית יינות היקב בערב הארוע. לפרטים נוספים ולהרשמה יש להתקשר לכלילה, בטל' 08-9278641 או באמצעות הדואר האלקטרוני בכתובת הזו.
חגיגת יין במוזיאון ישראל ירושלים
עד יום ה', 21 ביולי בין השעות 19:00 – 24:00, תתקיים בגן הפסלים במוזיאון ישראל בירושלים, "חגיגת יין ישראלית". כ- 15 יקבים ישראלים, וחברת "טרואר", שמייצגת כ- 15 נוספים, יציגו את מיטב היינות שלהם, לצד אביזרי יין, ציוד לבר הביתי והמקצועי ועוד. אנשי "טרואר" גם ינחו סדנאות טעימת יין.
ביום חמישי יוכלו באי חגיגת היין לבקר במוזיאון עד השעה 21:00, ללא תשלום, וליהנות מסדרת התערוכות "יופי וקדושה", המציינת יום הולדת 40 למוזיאון ישראל. כל אחד מהמבקרים יקבל עם כניסתו למתחם, במתנה, כוס קריסטל מהודרת, ויוכל להסתובב איתה בין הדוכנים, לטעום, להשוות, לשוחח עם ייננים ועם חובבי יין אחרים ולרכוש את היינות המוצגים במחירים מיוחדים. בין המציגים: יקבי רמת הגולן, יקב עמק האלה, יקב תבור, יקב רקנאטי, יקב הרי גליל, יקבי ברקן, יקב דלתון, יקב ססלוב, יקב סגל, יקב יתיר, יקבי כרמל, יקב מוני, יקב צרעה, יקב בנימינה, יקבי אפרת, יקב טוליפ, יקבי יהודה, יקב בזלת הגולן, חברת טרואר המייצגת 15 יקבי בוטיק, מלבק – מקררי היין הביתיים המתקדמים בעולם ועוד. דמי כניסה: 45 שקל.
שבת עם הילדים בתל אביב ברוהאוס
ב"תל אביב ברוהאוס", המסעדה במבשלת בירה בתל אביב, ישעשעו ויעסיקו את ילדיכם בשבתות, כדי שאתם תוכלו לסיים את ארוחת הצהרים שלכם במנוחה. בעלי המסעדה ארגנו ליצן מקצועי שמתמחה לא רק בליצנות, אלא גם בקסמים והפעלת ילדים באירועים ובימי הולדת. הליצן יפעיל את ילדי הסועדים בימי שבת בצהרים. כל שבת בצהרים בין השעות 13:00 ועד 16:00 מפעיל הליצן את הילדים באגף נפרד ושקט במסעדה בכל מיני פעילויות בידוריות ויצירתיות ואף לוקח אותם לסיור מודרך בתהליך ייצור הבירה המתבצע במקום. בנוסף לכך מציעה המסעדה תפריט מיוחד שנקרא "תפריט של אוכל שילדים מאוד אוהבים" והוא כולל: מנה עיקרית - שניצל, המבורגר, קציצות או נקניקיות והמון צ'יפס וקטשופ, כולל כוס שתיה קלה, שמצורפת לחגיגה. כל זה במחיר 50 שקל בלבד, כולל הפעלת הילדים.
- תל אביב ברוהאוס, שדרות רוטשילד 11, תל אביב. המסעדה פתוחה כל שבת: 12:30 – 24:00. פעילות הילדים: 13:00 – 16:00. טלפון: 03-5168666.