שתף קטע נבחר

על המים - מדריך מסעדות

נחל, אגם, חוף ים - הכל הולך. תופסים שולחן על המים, מלקטים מה שאוהבים מהתפריט, לא אומרים לא לכוס יין ומושכים את הארוחה כמה שיותר רחוק. ושהדגים יקפצו ישר למחבת

לפעמים נדמה שלא משנה מה מונח על הצלחת, למסעדות שליד המים תמיד יש יתרון על פני האחרות. בשנים האחרונות גילו המסעדנים את הסוד הזה. עוד ועוד מסעדות צצות להן על שפת המים או ליד חוף.

 

התפריטים מגוונים - מפיצה ועד סושי, מסטייק גורמה עד כבש טורקי, מסרטנים טריים מהשוק ועד נקניקיות וצ'יפס. בכל המסעדות שבדקנו מחיר המנה העיקרית נע בין 40 ל-100 שקלים. ברובן האוכל המוגש לסועדים מוצהר ככשר, אם כי לא כולן מצוידות בתעודות כשרות, בגלל היותן פתוחות בשבת.

 

מדן ועד ירדן

 

"דג על הדן" היא מסעדת דגים ותיקה השוכנת במבנה עץ על פלגי הדן והחצבני. המעדיפים את מראה המים הזורמים יבחרו את השולחנות בחוץ עם תפאורה של ברבורים שטים על המים, אבל אפשר גם לשבת בתוך בקתת עץ מקורה. מנת הבית היא פורלים, אך יש גם מוס מדגים שונים וארוחות בוקר. מי שמעדיף כוס בירה או קפה ועוגה, יכול לשבת בקפה על הדן הצמוד למסעדה. המקום משמש כפאב לכל דבר ופתוח עד חצות הלילה ואפילו יותר.

  • דג על הדן, מול קיבוץ הגושרים. פתוח כל השבוע 12:00 - חצות. בית-הקפה: כל השבוע 9:00 - חצות. המטבח מצהיר על עצמו כשר - אבל אין תעודת כשרות. טל' 04-6950225.

  

מאכלים טורקיים אותנטיים היא ההתמחות של המטבח ב"איסקנדר" - גריל ים תיכוני על הירדן, לא רחוק מגדות. במקום נבנה גריל טורקי אמיתי עשוי מלח וזכוכית, לטובת המאפים המיוחדים והפיתות הטורקיות. מאכלים טיפוסיים: בשר בקר עם כבש ולחמעג'ונים למיניהם.

  • איסקנדר, גדות. פתוח כל השבוע 22:00-11:00. אחת משתי המסעדות במתחם כשרה וסגורה בשבת. טל' 04-6935544.

 

"נחלים" היא מסעדת גורמה מצויינת בת שבע שנים, שהחזות התל-אביבית המעוצבת שלה משתלבת היטב בנוף הגלילי. המסעדה יושבת על החצבני, מוקפת בעצים עבותים, עם הרבה ירוק בעיניים ושקט בראש. בין המנה הראשונה לשנייה אפשר ורצוי לחלוץ נעליים ולטבול רגליים במים הקרים. התפריט מציע אנטיפסטי, מיני בשר, דגים ופירות ים. מנות הבית: פורל בג'ינג'ר ותפוז, יען במרסלה, סינטה עגל חלב עם פירות ים.

  • נחלים, תחנת דלק אילון על כביש קריית-שמונה בניאס. פתוח כל השבוע 23:30-12:00. לא כשר. טל' 052-4675333 ,04-69048750.

 

"פגודת הירדן" בשדה נחמיה היא מסעדה סינית-תאילנדית השוכנת במבנה פגודה מרשים. המסעדה יושבת על המים, לא רחוק מהמקום בו נפגשים הבניאס החצבני והירדן. תוך כדי אכילה אפשר ליהנות ממראה הנחל ומשייטיו החותרים בסירות. המיוחדים של הבית: מוקפצים למיניהם וסושי. המנות ענקיות.

  • פגודת הירדן, שדה נחמיה. פתוח כל השבוע 23:00-18:00 ,16:30-12:00. טל' 04-6946010.

 

למי שריח הגופרית לא מפריע לו, מציעה מסעדת "סיאם" בחמת-גדר תפריט תאילנדי עשיר. יושבים במבנה עץ מרשים, קרוב מאוד למעיינות הגופרית ולבריכות, ובוחרים מתפריט עשיר של מאכלים מוקפצים, מרקים, בשר, דגים, אורז ואטריות במנות ענקיות. מנת הבית: ברווז בלימון ושום.

  • סיאם, חמת-גדר. סגורה בימי ראשון. פתוה בימים ב'-ד' 16:00-22:00, ובימים ה -שבת 12:00-22:00. טל' 04-6659933.

     

"מסעדת עין גב" היא מוסד ותיק שהוקם בשנת 1956 עבר מאז שיפוצים לא מעטים. המסעדה יושבת על שפת הכינרת ויש בה 1,000 מקומות ישיבה, מתוכם 800 ממוזגים והיתר על המים. בדרך כלל המקום הומה אדם. מנת הבית: מושטים מטוגנים, אפויים או על האש.

  • מסעדת עין גב, עין גב. פתוח כל השבוע 22:00-12:00. טל' 04-6658036.

 

הכנרת נשקפת במלוא הדרה מחלונות קפה-מסעדה "בית גבריאל" על חוף צמח. לפני או אחרי האוכל - טיול קצר חובה בטיילת הצמודה. במסעדה מגישים סלטים, פיצה, פסטה, עוגות וקפה.

  • בית גבריאל, חוף צמח. פתוח שני-שבת 10:00- חצות. טל' 04-6751175.

 

אחת המסעדות הפופולריות קצת מדרום לכינרת היא "צל תמר" בקיבוץ אשדות-יעקב איחוד. האווירה כפרית למהדרין: מבנה עשוי עץ, ריהוט מעץ טבעי וצמחייה משתרגת. יש הרבה מקומות ישיבה ופינות התבודדות ליד אפיק נחל מלאכותי הזורם במקום, בעוד גשרונים מחברים בין אגפי המסעדה. בהחלט שווה עצירה בת שעתיים לפחות. מנות הבית: סטייק אנטריקוט וקבבונים.

  • צל תמר, אשדות-יעקב איחוד. פתוח כל השבוע 12:00- חצות. לא כשר. טל' 04-6756688.

 

עם הגב לים

 

אורי בורי היא מסעדת דגים ומאכלי ים לאניני טעם, על חוף הים בעכו ועם הנוף הכי ים-תיכוני: סירות הדייגים העוגנות בנמל. מנות הבית מתחלפות כל יום. בעל המקום, אורי ירמיאס, מצהיר שהוא בוחר וקונה בעצמו את הדגים ואת פירות הים מהדייגים ומהדוכנים בשוק הסמוך. הוא גם מכין את מנת היום המיוחדת.

  • אורי בורי, עכו. פתוח כל השבוע 12:00- חצות. לא כשר. טל' 04-9552212.

 

"לגונה" בחוף דור-נחשולים, חוף הכרמל, היא מסעדה-בר-קפה ממש על הים. מגישים בה אוכל מעולה לאורך כל היום, שנפתח בארוחות בוקר דשנות. יש פסטות, פיצות ומנות ילדים, והמעוניינים במשהו רציני יותר יכולים להזמין בצהריים ובערב קבב רומני, חזה עוף בעשבי תיבול, כבד אווז, שיפודי פרגיות ומבחר סושי. למנות האחרונות מומלצים סופלה וטירמיסו.

  • לגונה, קיבוץ נחשולים. פתוח כל השבוע 08:00 - חצות. לא כשר. טל' 052-4439997.

 

על קו המים בנמל קיסריה העתיק יושבת מסעדה צעירה בת שנתיים - "פורט קפה". ליושבי המקום מובטח נוף ימי מדהים משולב בתפאורה רומאית. התפריט חלבי ומבוסס על מטבח איטלקי ים-תיכוני והרבה יינות.

  • פורט קפה, נמל קיסריה. פתוח כל השבוע מ-07:30 עד אחרון הלקוחות. המטבח מצהיר על עצמו כשר - אבל אין תעודת כשרות. טל' 04-6100221.

 

ב"פלמחים על הים" בקיבוץ פלמחים מוגשים בראנצ'ים עשירים ומגוונים בשישי בבקר, בתיבול הנוף מעורר תאבון של הים הפתוח. בתפריט יש מאכלי חצילים, דגים, קישים עוגות ומנות אחרונות. מנות הבית: מוס סלמון, מוס טונה ומטיאס בשמנת עם תפוחים. במסעדה מתקיימים גם אירועים פרטיים במשך ימות השבוע.  

  • פלמחים על הים, קיבוץ פלמחים. פתוח שישי 14:00-09:00. כשר. טל' 050-8684284 (קובי).

 

למרות הנוף היפה, חוף ים המלח לא משופע במסעדות. "ביאנקיני" הוא קפה-פאב בחוף סיאסטה, שהקימה השפית המרוקנית דינה דגן. האוכל משתלב בתפאורת הספות הצבעוניות, הכריות הרקומות, אהילי הנחושת והנרגילות. התפריט מציע סלטים, אורז עם פירות יבשים ומאכלי בשר ודגים. מנת הבית: קוסקוס מסורתי. 

  • ביאנקיני, חוף סיאסטה ים המלח. פתוח כל יום 09:00- חצות. טל' 050-7616162.

 

תוך כדי התפעלות מתעלולי הדולפינים, אפשר גם ליהנות ממטעמי מסעדת "ריף הדולפינים" באילת. מותר לשבת כל היום בבגדי-ים ולהזמין בעיקר מטוגנים למיניהם וסלטים צוננים, טוסטים ומאכלים קלים שמתאימים לחום הכבד.

  • ריף הדולפינים, אילת. פתוח כל השבוע 24:00-13:30. המטבח מצהיר על עצמו כשר - אך אין תעודת כשרות. 08-6339933.

 

"המפלט האחרון" היא מסעדה על המים בחוף הצפוני של אילת, מהטובות בעיר בתחום מאכלי הים. מגישים בה כל מה שעולה ברשת, על-פי עונות הדיג בשנה. למי שמתעקש, יש גם דגים כשרים.  

  • המפלט האחרון, אילת. פתוח כל השבוע 23:00-12:30. לא כשר. טל' 08-6373627.

 

ברבורים באגם

 

"גם קפה" הוא שמה של מסעדה על שפת אגם מלאכותי קטן בפארק רעננה. האשליה מושלמת - מכל מקום בו יושבים רואים את הברבורים הלבנים והשחורים השטים במים. מגישים כאן בעיקר סלטים, קפה ועוגות. מנת הבית המומלצת: ארוחת בוקר המוגשת בכלים נאים במיוחד.  

  • גם קפה, רעננה. פתוח כל השבוע 08:00- חצות. המטבח מצהיר על עצמו כשר - אבל אין תעודת כשרות. טל' 09-7722778.

 

בפארק הירקון בתל-אביב, בגינת בניין המועצה לישראל יפה, נמצאת "הפינה הירוקה", קפה-מסעדה חלבית ומפלט רגוע מהמולת העיר. מהמרפסת המרווחת אפשר לראות את טיילת הירקון ואת הסירות השטות במים על רקע האיקליפטוסים. בתפריט ארוחות בוקר מצויינות, סלטים, כריכים עשירים, קישים ופשטידות, דגים, קפה ועוגות.

  • הפינה הירוקה, פארק הירקון ת"א. פתוח 23:00-08:00, שישי עד 15:00, שבת סגור. כשר. טל' 03-6422741 ,03-6424495.

 

אגם ברחובות? אולי לא ממש אגם, אבל בריכת מים תכולה ומרשימה ביותר נחפרה בתוך פרדס, וסביבה הוקם "טרזינה באגם", קפה-מסעדה עם נשנושים ערבים לחך, משקאות חריפים ואווירה נוסטלגית של בפרדס ליד השוקת. הנכנס לטרזינה מתרשם מהעיצוב המיוחד של המסעדה סביב האגם. את תשומת הלב מושכת סירת המפרש במרכזו - סירה שטבעה בחוף פלמחים לפני עשרות שנים ובעל המקום, שניר פורר, טרח וגרר אותה לכאן. אגב, למי שמופתע מהשם של המסעדה, שמעלה מיד על הדעת את גטו טרזיינשטאט שאליו הגלו הגרמנים את יהודי צ'כוסלובקיה לפני שנשלחו להשמדה, מספר פורר כי משפחתו אכן עלתה לישראל מטרזיינשטאט, בשנות ה-30 של המאה הקודמת. לפרדס שאותו רכשו במקום הם קראו פרדס טרזין על שם עיר הולדתם. הוא החליט להשאיר את השם, למרות הקונוטציה הלא נעימה העלולה להיווצר. טרזינה באגם מחולקת למתחמים שונים: במתחם השאנטי יושבים האורחים על פוטונים, קרוב לבריכה. במתחם שאנטי-רומנטי יש חושות לנאהבים שמעדיפים להתבודד. יש גם מתחם למי שמעדיף לשבת על כסאות עץ סביב שולחנות, ומתחם על הבר שאותו מנהל יואב שוורד, המאושר שזכה בתוכנית קחי אותי שרון. המנות מגוונות: סלטים, חטיפים, בשר, דגים ואחרונות. מנת הבית: קבבונים בחומוס. בקרוב ייפתח כאן מטבח אסאדו, עם מנות בשר מיוחדות מהגריל הענק שבחצר. בימי שישי אחר הצהריים מתקיימות מסיבות ביקיני עם משקאות חריפים וקפיצות למי האגם.

  • טרזינה באגם, פארק המדע רחובות, פתוח כל השבוע מ-21:00 עד לפנות בוקר (בשישי מ- 12:00). לא כשר. טל' 057-7745431 ,08-93153780.

  

"שבעת המינים" הוא שמה של מסעדה חלבית חמודה בלב הגן הבוטני בגבעת רם בירושלים, סביב אגם מלאכותי קטן. המסעדה אומנם החליפה ידיים בשנים האחרונות, אך הניהול החדש מוכיח את עצמו על השולחן ומשתלב היטב באווירת הצמחים המלבלבים והברבורים השטים באגם. מנות הבית המיוחדות: לביבות מירקות העונה, סטייק טונה אדומה, דבלים מושרים ביין וריבת חרובים. 

  • שבעת המינים, ירושלים. פתוח ראשון-חמישי 22:00-09:00, שישי עד שעה לפני כניסת השבת. כשר. טל' 02-6783110.

 

ועוד ועוד ועוד

 

ועוד לא אמרנו מילה על מאות המסעדות והברים הפזורים בעוד כל מיני מקומות בארץ: בטיילת של קיסריה, של נתניה, במרינה ובחופי הרצליה, במתחם רידינג ולחופי תל אביב ועד הטיילת היפה הפרושה לאורך חופי ראשון לציון, הזרועה מסעדות ופאבים על המים.

 

גם בחופי בת-ים לא חסרות טברנות על המים, עם הרבה עראק ומוסיקה ים תיכונית. גם אשדוד מצטרפת לרשימה, עם פאבים ובתי אוכל בתיבול רוסי משהו.

 

מה הכי יפה במקומות האלה? שאפשר לצנן בהם את הגוף יחפים, במכנסיים קצרים וגופיה, ולתפוס יופי של ראש מול הגלים המתנפצים.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בחוף, מול הים
בחוף, מול הים
צילום: דפנה טלמון
על גדות נחל
על גדות נחל
צילום: לביא ארצי, החברה להגנת הטבע
או בפארק ליד האגם
או בפארק ליד האגם
צילום: חיים כהן
מומלצים