משעמם בפה? הרוטב הנכון הוא הפתרון
הרוטב הופך את הירק הסתמי לסלט עשיר, ואת הבשרים והדגים למעדנים של ממש. רק תבחרו: רוטבי ירקות, רוטבי פירות, רטבים המבוססים על ציר בשר או ציר דגים. כמה פשוט – ככה טעים
מה יכול להפוך מאכל סתמי לאגדי? הרוטב הנכון. ישנם רוטבי ירקות, רוטבי פירות, וגם רטבים המבוססים על ציר בשר או ציר דגים. בעזרת הרוטב הנכון אפשר להפוך את הפרי או הירק החביבים עליכם לסלט עשיר, ואת הבשרים, הדגים והפסטות למעדנים של ממש. לא צריך להיות מוכשרים במיוחד במטבח, אלא רק להשיג את החומרים הנכונים. הנה כמה דוגמאות לרטבים מהירים ומשובחים.
רוטב חרדל ושמיר
להכין וללקק את האצבעות. הוסיפו את הרוטב לתפוחי-אדמה מאודים או לפטריות טריות פרוסות, ותהפכו אותם לסלט.
החומרים:
3 כפות חרדל מוכן (רצוי דיז'ון עם גרגרים ללא חומר משמר)
4 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות דבש או סוכר
כ-4 כפות שמן זית
חופן נדיב של שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית מערבבים חרדל ודבש. מוסיפים את החומץ בהדרגה ואחר כך את יתר החומרים. זה הכל. פשוט, לא?
רוטב טרגון
להגשה מעל ירקות מאודים (חמימים או בטמפרטורת החדר), כסלט ירוק או סלט תפוחי-אדמה. טעים במיוחד עם כרובית, אספרגוס או שעועית ירוקה, מאודה קלות.
החומרים:
1 כף גדושה טרגון מיובש או 2 כפות טרגון טרי קצוץ
מיץ מלימון אחד גדול
3 שיני שום כתושות
1 כוס מיונז מאיכות טובה ללא חומר משמר
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מרככים את הטרגון היבש או הטרי בכלי קטן עם מיץ הלימון. מניחים ל-5 דקות. מוסיפים שום, מלח ופלפל לפי הטעם. טורפים פנימה מיונז ומתקנים את התיבול. טיפ דל-שומן: אפשר להמיר חלק מהמיונית ביוגורט סמיך.
רוטב רוקפור דה-לוקס
אם מכינים אותו בצורה סמיכה, הוא מיטבל. אם מכינים בצורה דלילה יותר, הוא כבר רוטב לסלט. לגירסה דיאטתית ממירים חלק מהמיונז או השמנת החמוצה ביוגורט סמיך.
החומרים:
1/2 כוס מיונז מאיכות טובה (ללא חומר משמר)
1/2 כוס שמנת חמוצה
1/2 כוס גבינת רוקפור מעוכה
1/4 כוס סלרי או פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל החומרים.
רוטב פלפלים קלויים
מבוסס על מתכון של השף האוסטרי- אמריקני הנודע וולפגאנג פאק. הרוטב דל-קלוריות, צבעוני ונהדר על פיצה, פסטה, דגים או כתוספת למרק.
החומרים:
3 פלפלים אדומים גדולים
מלח ופלפל לפי הטעם
כמה טיפות חומץ בלסמי (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
- מחממים את הגריל בתנור. שוטפים את הפלפלים ומייבשים. חוצים ומוציאים את הגרעינים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט, כשהצד החתוך כלפי מטה. קולים את הפלפלים עד שנוצרים כתמים שחורים. מוציאים ומניחים בקערה. מכסים, מחכים 10-5 דקות ומקלפים.
- מעבירים את הפלפלים הקלויים למעבד-מזון או לממחה, וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים חומץ בלסמי לפי הטעם.
- גיוונים: מוסיפים שמנת מתוקה או יוגורט כבשים, ומעט עלי מיורן קצוצים, מחממים (אבל לא מרתיחים) ומגישים מיד על פסטה או על דגים.
וינגרט פטל
רוטב הוינגרט הידוע, בשינוי מרענן. מתאים במיוחד על סלט חסה ורוקט.
החומרים:
2 בצלצלי שאלוט או החלק הלבן מבצל ירוק, קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 כפות ריבת פטל טבעי (ללא חומר משמר), או דבש
2 כפות חרדל (רצוי דיז'ון עם גרגרים) ללא חומר משמר
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
מיץ מלימון אחד
1 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבלים את כל החומרים בממחה או במטרפת יד. שומרים בצנצנת סגורה במקרר.
רוטב חרדל סיני
אפשר להשתמש בו במקום חרדל רגיל, וכיף גם לטבול בתוכו נתחי בשר וירקות, בדיוק כמו במסעדות הסיניות.
החומרים:
2 כפות אבקת חרדל
4 כפות מים
1/2 כפית חומץ
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את החרדל בחצי כמות המים. מוסיפים בהדרגה את החומץ ושאר המים, ומערבבים היטב. יוצקים לתוך צנצנת, מכסים ומאחסנים במקרר.