מקרונים של שקדים
עוגיות מקרון, נהוג להכין משקדים או אגוזים טחונים או ממרציפן. במתכון שלפניכם יש גיוון - שימוש בפרוסות שקדים, בנוסף לשקדים הטחונים
בדרך כלל, מקובל לעשות עוגיות "מקרונים" (macaroon) עם אגוזים או שקדים טחונים, או עם מרציפן. במתכון זה משתמשים גם בשקדים טחונים וגם בפרוסות שקדים שלמות כדי להעניק לעוגיה טקסטורה יותר מעניינת וגם פריכות. העוגיות לעיסות, רכות מבפנים וקלות להכנה.
החומרים (כ-30 עוגיות):
1/4 3 (325 גרם) כוסות פרוסות שקדים מולבנים, קלויים קלות
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס חלבונים (כ-4-3 חלבונים)
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל טהור
1/4 כפית תמצית שקדים טהורה
1/4 כוס קמח
קורט מלח
הכלים: 3-2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- במעבד-מזון עם להב פלדה טוחנים דק 1/2 כוס פרוסות שקדים עם הסוכר.
- בקערת מתכת מקציפים קלות את החלבונים במקצף ידני, עד לקבלת קצף קל. מוסיפים את תערובת השקדים והסוכר, את הדבש, תמצית הווניל ותמצית השקדים. מניחים את הקערה מעל לסיר עם אדים ומערבבים מדי פעם על אש נמוכה עד שהתערובת חמה. מסירים מהאש. מנפים את הקמח והמלח מעל התערובת, ומקפלים אותם פנימה. מוסיפים את 3/4 2 כוסות פרוסות השקדים שנותרו. מצננים את התערובת במקרר במשך שעתיים, עד שהיא קרה.
- מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות).
- נוטלים 1 כף מהתערובת לכל עוגיה, ומניחים מעל התבנית במרווחים של כ-5 ס"מ ביניהם.
- אופים 15-13 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב-שחום. מצננים בתבנית על רשת. לאחר הצינון מסירים מהתבנית. מאחסנים בקופסה אטומה, בטמפרטורת החדר, במשך כמה ימים.
גם שקדים טחונים וגם שלמים
מומלצים