מה עושים עם כל הרימונים והאתרוגים?
איך להפוך את הרימונים שנשארו מראש השנה ואת האתרוגים שנפסלו מבחינה הלכתית, לקוקטייל חגיגי לסוכות או לעוגה טעימה
אורי לוי, שף מסעדת אינגריד, מציע קוסמופוליטן רימונים - קוקטייל חגיגי וקל להכנה על בסיס של גרגרי רימון, ומתכון לאתרוגצ'לו - הלימונצ'לו של האתרוגים.
קוסמופוליטן רימונים
המרכיבים:
1 מנת וודקה
1/2 מנת מיץ ליים
מיץ לימון
מי סוכר
גרגרי רימונים
קרח
מיץ קרנברי
אופן ההכנה:
- כותשים גרגרי רימון בתחתית הכוס, מוסיפים קרח, וודקה וליים. מוסיפים זילוף של מיץ לימון ומי סוכר. ממלאים את שארית הכוס במיץ קרנברי. מכסים את הכוס מנערים מספר פעמים ומגישים.
אתרוגצ'לו - ליקר אתרוגים
המרכיבים:
600 גרם סוכר
3 אתרוגים
אלכוהול בריכוז 95 אחוז
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
- קולפים את הקליפה החיצונית בלבד של האתרוגים - בזהירות, בלי החלק הלבן, שטעמו מר. משרים את הקליפות באלכוהול בכלי זכוכית אטום, שהונח במקום אפל וקריר, למשך 10 ימים.
- מרתיחים את הסוכר עם המים ומצננים. מערבבים את הקליפות והאלכוהול עם המים המסוכרים ונותנים לתערובת לנוח עוד כ- 20 יום. פעם בשלושה ימים יש להפוך את הצנצנת ולנער. מסננים את הליקר, ומבקבקים.
- כגיוון לטעם ניתן להוסיף מקל קינמון, מקל וניל או כוכבי אניס, בשלב הראשון.
עוגת אתרוגים
בקונדיטוריית "אביב" החליטו השנה לאפות עוגת אתרוגים. איתן בן אפרים המנכ"ל אומר: "יותר אתרוגים נמצאים לא כשרים לאחר בחינה הלכתית, מאשר אלה אשר עוברים את המבחן. האתרוגים הפסולים הלכתית הם עדיין פרי טרי, טעים וראוי למאכל וחבל שייזרק. זהו פרי הדר בעל טעם מעודן, חמוץ יותר מהתפוז אך מתוק בהרבה מהלימון. ניחוחו וטעמו מאד ייחודיים, ומתאימים גם לעוגות מוס וגם לעוגות בחושות". והנה המתכון.
המרכיבים (ל-2 תבניות איגליש קייק):
200 גרם חמאה
150 גרם סוכר
5 ביצים מס' 2
גרידה מקליפה של אתרוג אחד
250 גרם קמח
5 גם' אבקת אפייה
200 מ"ל מיץ תפוזים
150 גרם קונפיטורת אתרוגים (ניתן לרכוש בחנויות המובחרות, או להכין לבד)
אופן ההכנה:
- מקציפים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצים וגרידת אתרוג עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים קמח עם אבקת אפיה ומוסיפים לתערובת, לסירוגין עם מיץ תפוזים.
- מוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות חצי מכמות החומר, מוסיפים את קונפיטורת אתרוגים ומכסים את שארית התערובת. אופים בתנור ב- 180 מעלות צלזיוס למשך 40-45 דקות. לאחר האפייה מצננים את העוגות על רשת.