שתף קטע נבחר

כרוב, הירק הכי חורפי

למרות שאנחנו מתייחסים אליו די בזלזול, הכרוב הפשוט הוא מעדן. אפשר להכין איתו מגוון רחב של מרקים, סלטים ותבשילים מיוחדים, ואפילו דלי-קלוריות (ואל תדאגו בקשר לריח – גם לזה יש פתרונות)

ככל שהחורף מתקרב, הכרוב נכנס יותר לתפריט. לעומת הרבה ירקות אחרים, ראש הכרוב נשמר היטב בחודשי הקור וניתן להחמיץ אותו לכל החורף (בתהליך שמייצר אנזימים חיוביים). הכרוב שייך למשפחת ה"מצליבים", שכוללת בין השאר את הכרוב הפשוט, כרוב אדום, כרוב סיני, כרוב ניצנים, ברוקולי, קולורבי, צנון ולפת, שנתגלו כמכילים חומרים שעוזרים במניעת סוגי סרטן שונים.

 

הכרוב מכיל סידן, אשלגן, המון ויטמין A וחומצה פולית, בנוסף למגוון ויטמיני B, ובמיוחד ניאצין. למרות שאנחנו מתייחסים אליו די בזלזול, הכרוב הוא פשוט מעדן. אפשר להכניס אותו למרקים, להכין ממנו סלטים רבים ולהוסיף אותו למגוון תבשילים בניחוחות מטבחי העולם. הוא אפילו יכול להיות דל-קלוריות. תלוי איך אוכלים אותו.

 

לסיום, משהו בעניין הכאוב והמציק של הריח: אין לבשל כרוב יתר על המידה, כדי למנוע ריחות לא נעימים, ואם המתכון מאפשר, ניתן להוסיף פרוסת לחם עבה לסיר, כדי לספוג את הריחות (מסלקים את הלחם לפני ההגשה).

 

 

ראפים של כרוב אדום ורוקפור

 

החומרים:

1/4 כוס גבינת שמנת או גבינה לבנה לא נוזלית

צילום דורון זוסמן
ראפים טורטייה במילוי כרוב אדום (צילום דורון זוסמן )

4 טורטיות מוכנות או לאפה אחת טרייה מאוד, חתוכה ל-4

4 עלי חסה מסולסלת

1 כוס נבטי אלפלפה

1 כוס כרוב אדום מגורר

1 עגבניה קטנה, בשלה אך מוצקה, קצוצה

1/4 כוס גבינת רוקפור מפוררת

2 כפות בצל אדום קצוץ דק

 

אופן ההכנה:

  1. מורחים כל טורטייה (או חתיכת לאפה) בכף גבינת השמנת ומחלקים את יתר החומרים בין הטורטיות. מתבלים במעט מלח ופלפל (אפשר גם כמה טיפות שמן-זית), מגלגלים ואוכלים.
  2. אפשר גם לחלק הכל בין ארבע פיתות מקמח מלא או לבן.

 

  • שימו לב: כדי לשמור על צבעו של הכרוב האדום בבישול, מוסיפים למתכון חומץ, יין או רכיב חומצי אחר. כרוב אדום חותכים רק בסכין נירוסטה.

 

 

סלט כרוב "נבול" עם זרעי חרדל שחור

 

זרעי החרדל השחור (בחנויות התבלינים) מוסיפים צבע וטעם, שייכים למשפחת הכרוב ומסייעים לעיכול. לחילופין, אפשר להשתמש בקימל, שמסייע למנוע היווצרות גזים כתוצאה מאכילת כרוב.

 

החומרים:

1 ראש כרוב קטן

1 כף גדושה מלח גס

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

3-4 כפות שמן-זית

1 כף חומץ בן-יין או מיץ לימון

3/4 כפית זרעי חרדל שחור או קימל

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הכרוב, מסלקים את הליבה ופורסים דק ככל האפשר. שמים במסננת, מפזרים למעלה מלח ומערבבים היטב. מכסים ומעמידים ליד הכיור, עד שהכרוב נובל, מוציא נוזלים ומתרכך.
  2. סוחטים את הכרוב היטב בידיים, שוטפים וסוחטים שוב. מעבירים לקערה עם הבצל הירוק, שמן וחומץ או מיץ לימון.
  3. במחבת קטנה, קולים את הזרעים עד שהם ריחניים (בזהירות, לא לשרוף). מערבבים לתוך הכרוב ומגישים, או מכסים בניילון נצמד ומקררים. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

  • הערה: כדי להפחית את כמות המלח במתכון, אפשר לפרוס את הכרוב דק-דק, לשים במסננת ולשפוך עליו מים רותחים כדי שינבול. סוחטים וממליחים לפי הטעם.

 

 

כרוב סיני בדבש, שומשום וג'ינג'ר

 

החומרים (4 מנות):

1 כף שמן

1 שן שום כתושה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כרוב סיני קטן, פרוס לפרוסות גדולות לרוחב ומפורק

2 כפות שומשום

לרוטב:

1 כף דבש

2 כפות רוטב סויה אמיתית

1 כף חומץ (עדיף חומץ אורז)

מיץ מחצי לימון או ליים

1 כף קורנפלור

1 כפית שמן שומשום כהה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים לרוטב עד שהקורנפלור נמס. שמים בצד. בווק או במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את כף השמן, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים תוך ערבוב כמה שניות.
  2. מוסיפים את הכרוב והשומשום ומטגנים בשיטת טיגון-ערבוב בשמן כמה דקות, עד שהכרוב מתרכך מעט. מוסיפים את הרוטב ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך והכרוב מזוגג. מגישים מיד עם אורז ו/או קוביות טופו מטוגנות.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למרות שמתייחסים אליו בזלזול, הוא פשוט מעדן. כרוב
למרות שמתייחסים אליו בזלזול, הוא פשוט מעדן. כרוב
צילום: מריאן הול
כדי לשמור על הצבע מוסיפים מיץ לימון או חומץ. כרוב אדום
כדי לשמור על הצבע מוסיפים מיץ לימון או חומץ. כרוב אדום
מומלצים