שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 12.12

שנקליש, מחמרה, חשווה, קבב זאחלי, פתוש לבנוני, עראק קרמה - מיטב המאכלים מירדן ומלבנון, יככבו בארועי סיום פסטיבל "טעם כנרת טעם גולן". ויש גם אסיאתית חדשה בת"א, משלוחי צ'ולנט עד הבית שכוללים את הסיר, תפריט חורף בצ'ימיצאנגה ועוד

צ'ויה - אסיאתית חדשה

  

מסעדת צ'ויה החדשה, שממוקמת בכניסה לרחוב קרימניצקי בתל-אביב, היא מסעדה אסיאתית שכוללת מגוון רחב של מאכלים מאזורים שונים במזרח. את התפריט המסעדה האסייתית בנה השף יועץ יענקל'ה שיין (שבנה את התפריט במקומות כמו סבסטיאן, קפה נואר, מיט-בר ורבים אחרים). בתפריט תמצאו מנות כמו: אגדשי טופו (25 שקל) מרק מאליגאטוני הודי עם תפוחים וקשיו (24), לחם מאודה, דים סאם, ברווז פריך עם מנדרין פנקייק (67), דג טמפורה שמוגש עם אורז לבן ושום ברוטב חריף מתוק (47), מנות נודלס ואודון כמו למשל: נודלס עם בקר, ירקות, ובטטה פריכה (37), מבחר סושי למיניהם: סשימי, ניגירי, מאקי, קונוסים וכו'. מנות אינארי (כיסונים) כמו למשל: כיסון טופו ממולא באורז, טונה, מיונז חריף, אבוקדו ובצל ירוק (16) ועוד כיסונים אסייתיים אחרים.

 

  • "צ'ויה", רח' קרימניצקי 2 (פינת יגאל אלון), תל אביב, טלפון 03-5626665. שעות פתיחה: 12:00-01:00 - 7 ימים בשבוע.

 

 

סיום פסטיבל "טעם כנרת טעם גולן"

 

לכבוד סיומו של פסטיבל "טעם כנרת טעם גולן" יתקיים ביום שישי 16/12/05 החל משעה 20:30 ערב שכולו טעמים וניחוחות מירדן ומלבנון, מכנרת ומהגולן, במסעדת "קצה הנחל" בכניסה לקיבוץ גינוסר. תפריט הערב כולל שפע תבשילים, בשר בגריל, סלטים, משקאות ומיני מתיקה: שנקליש, מחמרה, חשווה, קבב זאחלי, פתוש לבנוני, ערק קרמה, קדאיף ועוגיות תמרים. מזנון הטעמים יפרוש פירות של מסורת בישול ותיבול מרתקות, תוך שימוש בגידולי העמק הכנרת והגולן. נגן העוד והזמר הלבנוני ג'אברה נאחלי יחמם את הלב. בעלי המסעדה, האחים האני ויוסוף חנא ופלג בכור מזמינים אתכם לחוויה שנוצרה משותפות אמיתית מקצועית וחברית.

 

  • טלפון להזמנות ופרטים 04-6717776.

 

 

חורף אינדיאני בצ'ימיצ'אנגה

 

צ'ימיצ'אנגה, והשף שלה אבי קונפורטי, מציגים תפריט חדש לחורף עם שפע של טעמים, צבעים וניחוחות של חורף. התפריט החדש כולל מנות כמו :ראשונות סלט קיסר נוסח קרדיני עם גבינת מאנצ'גו יבשה וקרוטונים מתובלים, קרפצ'ו פילה בקר בעישון קר, שרימפס נוסח טאוס ועוד. עיקריות: עוף במסקל ולימונים, אריזונה גרנדה ספריבס ברביקיו אצטקי וגלייז סוכר חום, קבב לוקוס עם סלסת עדשים פיקנטית, בוריטו דלעת צלויה עם גבינת עיזים רכה, סקלופס עם סלסה של ארטישוק ירושלמי, ועוד, הכל לצד ה'קלאסיקות', המוגשות בצ'ימיצ'אנגה מזה עשר שנים, כמו סלט קלמרי ובצלים קלויים בויניגרט צ'ילי פסייה ופילה בקר ברוטב קורונה עשיר, שום אפוי ואיולי צ'ילי כתום. המסעדה מגישה גם ארוחות עסקיות בשעות הצהרים, במחיר של 85 שקל.

 

  • "צ'ימיצ'אנגה", מטבח סנטה-פה. רח' קרמינצקי 6, תל אביב 03-5613232. שעות פתיחה: שבת-חמישי 24.00-12.00 שישי 24.00-19.00 עסקית: ראשון-חמישי 12:30-16:30.

 

 

צ'ולנט הביתה – עם הסיר

 

לכבוד החורף, מסעדת סנדר, שמתמחה בהכנת אוכל יהודי מזרח אירופאי אותנטי, משיקה שירות חדש של משלוחי חמין, שיגיע בתוך סיר נירוסטה חדש, עד הבית. המסעדה שמגישה צ'ולנט כבר למעלה מחמישה עשורים בכל יום שישי, משדרגת את חווית החמין שלה ומביאה אותו עד פתח הבית בארבעה סוגים של סירים: סיר אישי, סיר זוגי, סיר חבר'ה וסיר משפחתי. המחירים בין 69 ל- 229 שקל, כולל דמי משלוח.

 

  • "סנדר", רח' לוינסקי 54, תל אביב.טלפון 03-5371872. פתוח בימים א'-ו' 12:00-17:00.

 

 

חגיגת עראק במסעדת גואטה

 

לכבוד השנה האזרחית החדשה החליטו במסעדת גואטה לפנק את האורחים הצמחונים במנות חדשות: קציצת בסטיל צמחונית, פלטת פירות יבשים ממולאים באגוזים וחמאת בוטנים וגם, לפתיחת הארוחה, חמישה סוגים של עראק מתובל תוצרת בית: עראק וניל, עראק קינמון, עראק כוכב אניס, עראק אקסוס ועראק אתרוגים. מחיר מנה - 20 שקל. מומלץ לשתות עם הרבה קרח ונענע טרייה. מסעדת גואטה היא מסעדה טריפוליטאית כשרה השומרת על מסורת בישול ארוכת שנים של מטעמים טריפוליטאים שסוד הכנתם עובר מדור לדור במשפחה.

 

  • "גואטה", שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, יפו. טלפון 03-6813993. פתוח: א'-ה' 24:00 – 12:00, ו' 12:00-17:30.

 

 

ארוחת טעימות חודשית ב"איסט"

 

במסעדת "איסט" מגישים מדי חודש ארוחת טעימות שונה בה נהנים מ- 10 מנות שונות. במהלך חודש דצמבר תוגש הארוחה שכוללת 10 מנות: שבע מנות טעימה, מנה עיקרית לבחירה ושתי מנות קינוח, במחיר 120 שקל לאדם. ממנות הטעימה: מרק חצילים אינדונזי עם קציפת למונגראס ונענע, סביצ'ה אבוקדו פומלה ועלי תבלין עם וינגרט אשכולית אדומה, טמפורה גבינת קצ'קבל ושרימפס בווסאבי דבש, רול סלמון ופטריות שיטאקי ברוטב ווסאבי ושומשום שחור ועוד. מהעיקריות: פפר צ'יקן יפני, עם ברוקולי ופירה ווסאבי, פילה רד סנאפר בלאקסה קארי ירוק עם ריבועי אורז בגריל, ניוקי פירות ים ותרד ברוטב שמנת כרישה ודאשי, ועוד.

 

  • "איסט", רח' השרון 12 א', תל אביב. טלפון: 03-6877000. פתוח: א'-ו': משעה 7 בערב עד אחרון הלקוחות. שבת: משעה 12 בצהריים עד אחרון הלקוחות.

 

 

מסעדת Ocean בר פירות-ים בתפריט חורף חדש

 

מסעדת Ocean בר פירות-ים משיקה תפריט חורף חדש הכולל המון פירות-ים ודגים. לבקשת הקהל חוזר תפריט החורף ב- 99 ש"ח לעונה שניה והוא כולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בתפריט החדש ניתן למצוא מנות כגון: מגש זוגי של מבחר פירות-ים, לברק/בס/דניס/אמנון בגריל או בתנור, מרק סרטנים עשיר, שרימפס ברוטב טקילה וטבסקו, פילה מוסר על מצע עלי גפן ברוטב רוקפור. במרכז המסעדה אקווריום ובתוכו לובסטרים ואויסטרים חיים.

 

  • Ocean בר פירות ים, רח' משכית 30, הרצליה. טלפון 09-9511219.

 

 

חוגגים חנוכה ב"יקבי עמק האלה"

 

"יקבי עמק האלה" פותחים את ביתם ומזמינים אתכם לחגוג את חג החנוכה בביקור מענג הכולל: סיור ביקב, הסבר על תהליך הפקת היין, אירוח וטעימות מתוך מבחר היינות המשובחים המיוצרים במקום. הביקור מתאים לחובבי יין ולילדיהם, המוזמנים ליהנות מאוסף נדיר של תוכים – בחצר.

 

  • בית פתוח ב"יקבי עמק האלה", בימי החג החל מה- 25.12 ועד ה-2.1.2006. שעות פתיחה: א'-ה' 08:30 עד 16:00, יום ו' 08:30 עד 13:00. ניתן גם לתאם ביקור בטלפון: 02-9994885, מיתר.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפריט חורף חדש. מנה מצ'ימיצאנגה
תפריט חורף חדש. מנה מצ'ימיצאנגה
צילום: מאיר פרטוש
אסיאתית חדשה. צ'ויה
אסיאתית חדשה. צ'ויה
מומלצים