שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 06.02

"toto", מסעדה חדשה של השף מנה שטרום, חיים כהן וערן שוורצברד מתארחים ב"לילית", פסטיבל "אוכל כפרי" ביואב יהודה, תפריט חדש באורקה ועוד ארועים במקבץ

האיטלקיה החדשה של מנה שטרום

 

Toto מסעדה איטלקית חדשה, נפתחה בימים אלו בחזית מגדל המוזיאון בתל-אביב, בניצוחו של השף מנה שטרום (איל פאצ'ו). Toto מגישה חוויה איטלקית וכוללת: מסעדה, בר ובית קפה. תפריט המסעדה מציע מנות המבוססות על חומרי גלם משתנים לפי עונות השנה. השף מנה שטרום, מנהל את מטבח המסעדה, מציע חוויה איטלקית המשלבת מנות מוכרות ואהובות לצד מנות איטלקיות מסורתיות ידועות מעט פחות, כמו: פנזרוטי, פולפטה, סוכריות פסטה ממולאות, פסטה בתנור, טורטליני במילוי נקניק מורטדלה, קנולי סיצליאני ועוד. התפריט בנוי בצורה המאפשרת בילוי יום יומי ולא בהכרח מחייב. החל מארוחות צהריים עסקיות, פיצה וכוס יין, מנות קטנות על הבר ועד לארוחה מלאה.

 

בבר המסעדה תפריט אלכוהול מלא וכמובן תפריט יין עשיר המקיף יינות איטלקיים מאזוריה השונים של איטליה (לצד יינות ישראלים), קוקטיילים ואוסף גראפות מפואר שהובאו מאיטליה. ליושבי הבר הורכב תפריט אוכל מיוחד שיוגש גם בשעות הלילה המאוחרות.

 

לצד המסעדה, נפתח קפהTAKE AWAY המציע סלטים, כריכים ומאפים איטלקיים הנאפים עם הלחמים במטבח המסעדה. 

 

  • "Toto", רח' ברקוביץ' 4, מגדל המוזיאון, תל אביב. המסעדה פתוחה במשך כל השבוע משעה 12:00 ועד לקוח אחרון.טלפון: 03-6935151/2. בית הקפה Toto to go פתוח בין השעות 8:00-17:00 בימים א'-ה'.

 

 

חיים כהן וערן שוורצברד ב"לילית"

 

ביום שלישי ה- 7 בפברואר יתארחו בלילית השפים חיים כהן וערן שוורצברד. יחד עם עומר בן גל מלילית, הם יציגו ארוחת טעימות מרגשת שתלווה ביינות משובחים של יקבי רמת הגולן ויקבי קסטל. מחיר הארוחה 250 שקל לאדם כולל יין, החל מ-19:00 ועד 22:30 . שלושת השפים בנו ארוחה המבוססת על טעמי הים התיכון, ומציגה את המטבח הישראלי המודרני במיטבו, תוך שימוש בחומרי גלם עכשוויים. ראשונות: סרדין כבוש וסשימי של אנטיאס עם חציל בלדי קלוי וטחינה; רביולי קטנטנים של ארטישוק במרק חמציץ. עיקריות: לוקוס צלוי עם מרמלדה של פלפלים מעושנים וברוסקטה; לפת צלויה ממולאת בטלה עם ירקות חורף מזוגגים. קינוחים: ספניש בבה או רום; שוקולד לילית. יש להזמין מקומת מראש, כל ההכנסות של הארוחה הנן קודש לעמותת עלם.

 

  • "לילית", רחוב דפנה 3, תל אביב. טלפון: 03-6091331. ימים ושעות פתיחה: א-ה 12:00 עד חצות.

 

 

פסטיבל "אוכל כפרי" ה- 6 ביואב יהודה

 

פסטיבל "אוכל כפרי" ה- 6, ביוזמת עמותת התיירות יואב-יהודה יוצא לדרך. הפסטיבל יתקיים בסופי שבוע מה- 16 בפברואר ועד ה- 11 במרץ, בין ט"ו בשבט לפורים. שפים מקצועיים יגישו ארוחות מיוחדות לפסטיבל: השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" יכין ארוחה חגיגית בליווי שפים אורחים, השף מייק המרשלג יגיש יצירות גסטרונומית בהשפעת ארץ מולדתו דרום אפריקה בביסטרו בקיבוץ גלאון, השפית ענת לב ארי תגיש ביקב האלה ארוחת גורמה בכוסות לצד יינות היקב. מאכלי ארטישוק ומרקים של חורף בנוסח מרוקו יוגשו אצל עליה במושב גפן, וסימה עזרן ממושב בקוע תפליא בבישול ייחוד והכנת משלוחי מנות מרוקאים, עדנה בוחבוט ממושב תירוש תכין מבחר גדול של מנות דגים בטעמים שונים. פסטיבל אוכל כפרי במרחב יואב-יהודה מציע לצאת ולבלות באזורים יפהפיים, ליהנות מסדנאות בישול וירידים שונים, להצטרף לטיולי הקק"ל המיוחדים באזור, ולקנח בקונצרטים, ארועים של מספרי סיפורים, ולחזות ביצירות אמנות של אמני האזור.

 

 

 

שידוכי טעמים בתהל

 

ט"ו בשבט - וגם וולנטיינס דיי, למי שרוצה - המון נרות ושידוכי טעמים כמו שמפניה עם וודקה וניל תוצרת עצמית ותותים טריים, פילה בקר ברוטב יין אדום ותאנים, ומגש גבינות צאן עם פירות העונה, בימים ב' ו- ג' ה- 13-14.2. ב- 14 לחודש: הופעה חיה של טריו שר עם LOVE JAZZ חם וסקסי.

 

  • "תהל" בר מסעדה, רחוב נחלת בנימין 30, ת"א. טלפון: 03-5168410.

 

 

טעמי חורף חדשים באורקה

 

עם בוא החורף, תפריט הערב של אורקה מתעדכן עם שש מנות חדשות שבנה השף ערן שרויטמן ועם טעמי חורף חדשים בטרילוגיית הברולה. למנות הראשונות מצטרפות: ביסק סרטנים עם מוס חלב וטרגון, רביולי לחי עגל ופטריות כמהין - רביולי במילוי בשר לחי עגל, ציר בקר ופטריות כמהין שחורות, ברוטב מתקתק של ציר בקר, בצלי שאלוטס ופטריות כמהין וריזוטו פטריות מוריי ונבטי חמניה - אורז עגול ביין לבן, ציר של פטריות שמפיניון, פורצ'יני, שמנת, פרמז'ן ופטריות מוריי. מחירי המנות: 48 – 57 שקל. למנות העיקריות (כ- 95 שקל) מצטרפות: רביולי שרימפס עטוף בחמאת אבוקדו ברוטב של ציר שרימפס, שמנת וטרגון טרי, דניס שלם אפוי בתנור בויניגרט זעתר חם וקרם תפוחי אדמה ולשון עגל שעברה בישול ארוך, מוגשת במחבת ברזל, עם מקלות פולנטה מושחמות בחמאה ושמנת. טרילוגיית הברולה מתעדכנת ותהיה מעתה בטעמי חורף - ארל גריי, לבנדר וקמומיל.

 

  • "אורקה", נחלת בנימין 57 תל אביב. 03-5665505. פתוח: שני - שבת: 01:30 – 19:30 , 15:30 – 12:30.

 

 

ארקדיה מארחת את יקבי רמת הגולן

 

שף עזרא קדם ומסעדת ארקדיה גאים לארח את יקבי רמת הגולן, לארוחה לרגל השקתו של היין החדש מבית יקבי רמת הגולן, ירדן ויוניה. הארוחה תתקיים ביום רביעי ה- 8 בפברואר, החל מהשעה 19:30. שף עזרא קדם הרכיב לרגל האירוע ארוחת שש מנות שמשלבת טעמים עזים של חורף ירושלמי וחומרי גלם אזוריים: מנת פתיחה: מרק חצילים אורגניים מעושנים ופרחי טימין. מנת פתיחה נוספת: רביולי סלק וגבינות צאן, מוגש עם סלט אורוגולה וויניגרט אגוזים. מנה ראשונה: קרפצ'יו חצילים עם טחינה גולמית ושמן זית בתולי. מנת ביניים: סורבה ברוט שמפנייה ולמון גראס. עיקרית: בס עם סלט סלק עלים, ברוטב ירדן ברוט או צלע בקר מובחרת, מוגשת עם פונדו של בצלים לבנים ואדומים וקטיפה של ירקות שורש לבנים. מתוקים: טראפל מוקה עם גלידת קפה והל או עוגת גבינה "מיכל".

 

יום רביעי, 8 בפברואר החל בשעה 19:30. מחיר הארוחה הינו 290 שקל לאדם והיא כוללת יינות, שתייה קלה וחמה ושירות. יש להזמין מקום מראש: 054-4232764.

 

  • "ארקדיה", רחוב אגריפס 10, בסמטה, ירושלים.

 

 

פסטיבל "שף תאכל" של אזור השרון

 

הפסטיבל יוצא לדרך בין התאריכים: 11-05/02/2006. במהלך ימי הפסטיבל יגישו 26 מסעדות תפריטים הכוללים

מנה ראשונה ועיקרית במחיר 69 שקל לסועד. בין המסעדות המשתתפות: לחם ארז, ג'קו, אגאדיר, ברקרולה, OM, פת קואה, וויט הול, אנג'לינה, ארנון ותמר, אל גאוצ'ו, רוקו'ס, שורו, מצדה, בלק סטיר, בורגוס, רנינג סושי, חסילון, אדיסון, קולומבוס, אוקלהומה, גרגיר, קפה כזה, ספגטים הוד השרון, סן שן טוקיו בנקוק, ניו יורק- ניו יורק,בורגרס בר.

  

פרטים נוספים אודות הפסטיבל באתר המסעדות רסט.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפריט חדש. "אורקה"
תפריט חדש. "אורקה"
מארחים את יקבי רמה"ג. "ארקדיה"
מארחים את יקבי רמה"ג. "ארקדיה"
מומלצים